Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας

Η HDTV (τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας) έχει ανάλυση 1920x1080 (στην Ευρώπη) ή 1280x720 (στις ΗΠΑ). Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιείται προοδευτική απεικόνιση, και στην Ευρώπη, interlacing.
Έτσι, η ευκρίνεια της εικόνας HDTV (ο αριθμός των κουκκίδων που συνθέτουν την εικόνα) είναι σχεδόν 5 φορές μεγαλύτερη από τη συμβατική τηλεόραση. Όσοι βλέπουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας εκπλήσσονται με την ποιότητα της εικόνας.
Σε όλα τα φορμά της επίγειας τηλεόρασης (εκτός από το δυτικοευρωπαϊκό PAL Plus), η αναλογία διαστάσεων της εικόνας είναι 4 προς 3. Και στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, η αναλογία διαστάσεων είναι 16 προς 9. Επομένως, μια κανονική εικόνα σε μια τηλεόραση HDTV είτε να τεντωθεί σε πλήρη οθόνη με παραμόρφωση αναλογίας διαστάσεων ή να υποβληθεί σε επεξεργασία από έναν ειδικό αλγόριθμο για την ελαχιστοποίηση αυτής της παραμόρφωσης, διαφορετικά η τηλεόραση θα εμφανίζει κενές μαύρες γραμμές γύρω από τις άκρες.
Οι συνδρομητές ψηφιακής τηλεόρασης μπορούν να επιλέξουν ανεξάρτητα τον τρόπο εμφάνισης μιας τυπικής εικόνας 4:3 σε μια τηλεόραση HD, π.χ. μπορεί είτε να περικόψει την εικόνα στο επάνω και κάτω μέρος ή να εμφανίσει ολόκληρη την εικόνα αλλά με κενές γραμμές στα αριστερά και στα δεξιά.

Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας
Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας
Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας
Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας Τηλεόραση υψηλής ευκρίνειαςHome | Articles

June 13, 2024 21:04:56 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting