Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD;

Η τηλεόραση δεν θεωρείται χωρίς λόγο μια από τις κύριες εφευρέσεις του περασμένου αιώνα. Κάποιος λατρεύει τις τηλεοπτικές εκπομπές και κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο με ένα μπουκάλι μπύρα. Και τι χαρά στα πρόσωπα των παιδιών όταν βλέπουν τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια με ενθουσιασμό. Σχεδόν όλοι βλέπουν τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει το πρόβλημα να επιλέξει αυτό το θαύμα της τεχνολογίας.
Η επιλογή μιας τηλεόρασης LCD θα πρέπει να γίνεται όχι μόνο με βάση τις αισθητικές προτιμήσεις και την εμφάνιση ενός συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά σύμφωνα με τις τεχνικές παραμέτρους που δηλώνονται στην τηλεόραση. Λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε μια LCD ή όπως λένε - LCD τηλεόραση.
Διαγώνιο μέγεθος τηλεόρασης LCD
Αυτή η παράμετρος είναι μία από τις κύριες κατά την επιλογή οποιασδήποτε τηλεόρασης, και ειδικά σύγχρονων τηλεοράσεων LCD, η διαγώνιος της οποίας έχει ήδη ξεπεράσει το σημάδι των 50 ιντσών ή 127 εκ. Εάν πρόκειται να σώσετε τα μάτια σας από το άγχος και να έχετε τη μεγαλύτερη άνεση από την παρακολούθηση της νέας σας τηλεόρασης, στη συνέχεια να θυμάστε ότι η απόσταση από την οποία θα προβάλλονται οι αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές θα πρέπει να είναι 4 έως 5 φορές μεγαλύτερη από τη διαγώνιο της οθόνης της τηλεόρασης. Επομένως, εάν αγοράσατε μια τηλεόραση LCD με διαγώνιο 32 ιντσών (1 ίντσα = 2,54 cm) - η απόσταση από το σημείο προβολής πρέπει να είναι μεταξύ 3,25 m και 4 m.
Μην προσπαθήσετε να κυνηγήσετε τα μεγέθη, αυτό δεν συμβαίνει όταν το περισσότερο είναι καλύτερο. Η αίσθηση να κουνάτε το κεφάλι σας σε μια προσπάθεια να συμβαδίσετε με μια εικόνα που αλλάζει γρήγορα δεν θα είναι η πιο ευχάριστη στιγμή.
Ανάλυση τηλεόρασης LCD
Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον δείκτη. Η ανάλυση μιας τηλεόρασης υγρών κρυστάλλων ή η ανάλυση μιας μήτρας τηλεόρασης, δεν είναι τίποτα άλλο από τον αριθμό των φωτεινών κυψελών (pixel) που δημιουργούν μια εικόνα ορατή στην οθόνη. Ένα εικονοστοιχείο είναι ένα μικρό τετράγωνο (κουκκίδα) που έχει κανονικοποιημένο μέγεθος και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη φωτεινότητα τριών χρωμάτων (RGB - κόκκινο (κόκκινο), πράσινο (πράσινο) και μπλε (μπλε). Από αυτές τις κουκκίδες σχηματίζεται μια εικόνα στο Οθόνη LCD.
Η τιμή που χαρακτηρίζει την ανάλυση μιας τηλεόρασης LCD υποδεικνύεται ως ο λόγος του αριθμού των pixel οριζόντια προς τον αριθμό κάθετα. Για παράδειγμα, εάν οι τεχνικές προδιαγραφές της τηλεόρασης υποδεικνύουν ανάλυση 1366 × 768, τότε αυτό σημαίνει ότι η οθόνη έχει πλάτος 1366 pixel και ύψος 768 pixel.
Αν θέλετε να παρακολουθείτε μόνο τηλεοπτικές εκπομπές, τότε να θυμάστε ότι το μεταδιδόμενο σήμα σε μορφή PAL ή SECAM, που χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα μας, αντιστοιχεί σε ανάλυση 720x576 (720 γραμμές σε πλάτος και 576 σε ύψος). Χρησιμοποιείται επίσης ότι αυτό το μέγεθος έχει 720 pixel σε πλάτος και 576 pixel σε ύψος. Επομένως, εάν θέλετε να αγοράσετε μια τηλεόραση LCD με μικρή διαγώνιο, βεβαιωθείτε ότι η ανάλυση είναι μεγαλύτερη από αυτό το μέγεθος. Για προβολή ταινιών υψηλής ποιότητας από συσκευή αναπαραγωγής DVD, απαιτείται ήδη ανάλυση 1366x768 και για πλήρη ποιότητα από ψηφιακό σήμα υψηλής ευκρίνειας (HDTV) 1920x1080.
Αν και η ψηφιακή τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας δεν έχει βρει ακόμη ευρεία εφαρμογή στη χώρα μας, αλλά οι ψηφιακές τεχνολογίες blue-ray σε μερικά χρόνια μπορούν να πιέσουν σοβαρά τη μορφή DVD που είναι τόσο διαδεδομένη σήμερα. Ήδη τώρα, έχοντας στη διάθεσή σας ένα media και μια συσκευή αναπαραγωγής blu-ray, μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία σε ποιότητα HD. Φυσικά, εάν η τηλεόρασή σας υποστηρίζει ανάλυση 1920x1080. Έτσι, η εξοικονόμηση ανάλυσης οθόνης LCD τηλεόρασης σήμερα μπορεί να σας στερήσει πολλά οφέλη και απόλαυση στο μέλλον.
Οπτική γωνία
Κάθετες και οριζόντιες γωνίες θέασης, παράμετροι που δεν πρέπει να υποτιμηθούν κατά την επιλογή μιας τηλεόρασης LCD. Αν κοιτάξετε την οθόνη από την πλευρά του κέντρου της, μπορείτε να παρατηρήσετε μια απότομη μείωση της αντίθεσης και αλλαγή στα χρώματα. Καθώς η απόσταση από το κέντρο της τηλεόρασης LCD αυξάνεται, η παραμόρφωση θα αυξηθεί. Η ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή των γωνιών θέασης στο κατακόρυφο και οριζόντιο επίπεδο είναι 160 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν παρακολουθείτε τηλεόραση υπό γωνία 80 μοιρών, η αντίθεση θα είναι 10 φορές μικρότερη από ό,τι αν παρακολουθείτε τηλεόραση στο κέντρο.
Οι σύγχρονες τηλεοράσεις LCD πρέπει να έχουν γωνίες θέασης της τάξης των 176-178 μοιρών. Επομένως, δώστε προσοχή σε αυτήν την παράμετρο για να μην αγοράσετε ένα ξεπερασμένο μοντέλο LCD, στο οποίο οι γωνίες θέασης μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικές.
Χρόνος απόκρισης
Για να εμφανιστεί μια έγχρωμη εικόνα στην οθόνη, η οποία αλλάζει έντονα κατά την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ταινιών κ.λπ. Οι υγροί κρύσταλλοι, στους οποίους βασίζεται η τεχνολογία παραγωγής τηλεοράσεων LCD, πρέπει να κινηθούν από την αρχική θέση στην ακραία. Για παράδειγμα, σε οριζόντια θέση, μόνο το λευκό είναι ορατό, όταν αναστρέφονται σε κάθετη θέση, θα είναι ορατό μόνο το μαύρο. Ο χρόνος που χρειάζονται οι υγροί κρύσταλλοι για να μετακινηθούν από μια οριζόντια θέση σε μια κατακόρυφη θέση ονομάζεται χρόνος απόκρισης υγρών κρυστάλλων. Επομένως, όσο πιο γρήγορος είναι ο χρόνος απόκρισης, τόσο καλύτερη θα είναι η χρωματική αναπαραγωγή της εικόνας. Διαφορετικά, εάν ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ σημαντικός, τότε κατά την προβολή δυναμικών σκηνών, τα αντικείμενα γρήγορης δράσης θα αφήσουν έναν «βρόχο» ή μια εικόνα θα υπερτεθεί σε μια άλλη. Για τις σύγχρονες οθόνες LCD, ο χρόνος απόκρισης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 8 ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου, δηλαδή, 1ms = 1x10-3 s).
Αντίθεση και Φωτεινότητα
Η αντίθεση μιας τηλεόρασης LCD είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Εάν η αντίθεση της τηλεόρασης είναι χαμηλή, τότε στην οθόνη δεν θα δείτε μια πλούσια χρωματική παλέτα εικόνων και μια πλούσια γκάμα τόνων και μεσαίων τόνων. Ωστόσο, πρόσφατα αυτή η παράμετρος έχει χάσει την ιδιαίτερη σημασία της, καθώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έχουν ήδη φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές. Οι τηλεοράσεις LCD έχουν λόγο αντίθεσης 600:1. Αυτό σημαίνει ότι τα πιο σκοτεινά σημεία της εικόνας διαφέρουν από τα φωτεινότερα μέρη κατά 600 φορές. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η αναλογία, τόσο καλύτερη θα είναι η χρωματική απόδοση της εικόνας. Για τις σύγχρονες τηλεοράσεις LCD, αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 800:1.
Ορισμένοι κατασκευαστές ενδέχεται να καθορίσουν αναλογία αντίθεσης 12000:1. Μιλάμε για δυναμική αντίθεση, η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών προσαρμοστικών αλγορίθμων, δηλαδή μέσω πρόσθετης ρύθμισης εικόνας. Επομένως, δεν πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτήν την τιμή, αλλά στην κύρια τιμή όταν επιλέγετε να προδώσετε τη στατική αντίθεση.
Μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος της τηλεόρασης LCD είναι η φωτεινότητα της εικόνας. Εάν η φωτεινότητα του αγορασμένου μοντέλου τηλεόρασης είναι χαμηλή, τότε θα πρέπει να καταπονήσετε πολύ τα μάτια σας για να δείτε καλά τη μεταδιδόμενη εικόνα της εικόνας και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μπορεί να μετατραπεί σε βασανιστήριο. Επομένως, η φωτεινότητα των σύγχρονων τηλεοράσεων LCD πρέπει να είναι τουλάχιστον 450 cd / m2, αυτή η τιμή θεωρείται φυσιολογική για παρακολούθηση τηλεόρασης. Εάν η τιμή φωτεινότητας του αγορασμένου μοντέλου είναι μεγαλύτερη από 450 cd / m2 (για παράδειγμα, 600 cd / m2), αυτό σίγουρα δεν θα είναι μειονέκτημα της LCD. Ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων LCD διαθέτουν ενσωματωμένο ανιχνευτή για τον προσδιορισμό του επιπέδου φωτισμού στο χώρο εργασίας. Ανάλογα με τη μετρούμενη τιμή, η φωτεινότητα της τηλεόρασης αλλάζει αυτόματα προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη άνεση κατά την παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών και αρχείων βίντεο.
Ήχος
Όταν επιλέγετε τηλεόραση LCD, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο υπάρχον στερεοφωνικό σύστημα. Τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακό ενισχυτή, ο οποίος χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της μέγιστης καθαρότητας ήχου. Η τηλεόραση LCD πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον σύστημα ηχείων διπλής κατεύθυνσης που αποτελείται από 4 ηχεία και τουίτερ. Το μέγεθος των ηχείων για άνετη αντίληψη του ήχου πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 cm και το μέγεθος των τουίτερ τουλάχιστον 2 cm.
Επιπλέον, δώστε προσοχή στην παρουσία ενός ισοσταθμιστή στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε ελαφρώς τα ίδια χαρακτηριστικά συχνότητας του ήχου στο γούστο σας.
Διασύνδεση σύνδεσης
Ο ιδιοκτήτης μιας σύγχρονης τηλεόρασης LCD μπορεί να δημιουργήσει ένα κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας με τη βοήθεια συνδεδεμένων συσκευών και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της τηλεόρασης στο έπακρο.
Αλλά για να το πετύχετε αυτό, η τηλεόρασή σας πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο σύνολο τυπικών εισόδων και εξόδων:
Είσοδος κεραίας - σχεδιασμένη για σύνδεση εκπομπής ή καλωδιακής τηλεόρασης. Μπορείτε να συνδέσετε ένα βίντεο.
Σύνθετες υποδοχές - υπάρχουν σχεδόν σε κάθε εξοπλισμό ήχου-βίντεο και έχουν σχεδιαστεί για να μεταδίδουν αναλογικά σήματα.
Η είσοδος S-Video, όπως και η σύνθετη υποδοχή, έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει ένα αναλογικό σήμα βίντεο με μέγιστη ανάλυση 480 i . Σας επιτρέπει να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα, γιατί. παρέχει ξεχωριστή μετάδοση του σήματος φωτεινότητας (Y) και δύο συνδυασμένων σημάτων χρωματισμού (C) μέσω ανεξάρτητων καλωδίων.
Είσοδοι εξαρτημάτων - σχεδιασμένες για μετάδοση σήματος βίντεο σε έγχρωμες συνιστώσες. Λόγω της ξεχωριστής μετάδοσης, η εικόνα είναι πιο καθαρή, πιο σταθερή και με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων.
Το SCART ( Syndicat des Constructeurs d' Appareils , Radiorecepteurs et Televiseurs ) είναι μια καθολική διεπαφή ήχου-βίντεο 21 ακίδων για μετάδοση αναλογικού σήματος σε δύο κατευθύνσεις.
Υποδοχή RGB - χρησιμοποιείται για σύνδεση σε υπολογιστή. Η εικόνα μεταδίδεται απευθείας στην οθόνη, παρακάμπτοντας τους επεξεργαστές επεξεργασίας της τηλεόρασης.
Το DVI (Digital Video Interface) είναι μια ψηφιακή υποδοχή, όταν χρησιμοποιείται το σήμα δεν υπόκειται σε καμία μετατροπή, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα θορύβου εικόνας.
Το HDMI (High Definition Multimedia Interface) είναι μια ψηφιακή διεπαφή πολυμέσων που μπορεί να μεταδώσει ταυτόχρονα έως και 8 κανάλια ήχου και ένα τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας (HDTV).
Ο ομοαξονικός σύνδεσμος είναι επίσης ψηφιακός. Επισημαίνεται πάντα με πορτοκαλί χρώμα και προορίζεται για μετάδοση από ψηφιακή πηγή.
Οπτική - και πάλι, ψηφιακή, βασισμένη σε σύνδεση οπτικών ινών.
Υποδοχή FireWire - είναι ένα αμφίδρομο ψηφιακό σύστημα για τη σύνδεση βιντεοκάμερων ή άλλων ψηφιακών συσκευών εγγραφής.
Δυστυχώς, δεν εξοπλίζουν όλοι οι κατασκευαστές τις τηλεοράσεις LCD με όλες τις εισόδους και εξόδους που αναφέρονται. Επομένως, όταν επιλέγετε μια τηλεόραση, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι έχει πολλές ψηφιακές εξόδους. Διαφορετικά, κατά τη λειτουργία, μια κατάσταση είναι αναπόφευκτη όταν πρέπει να κάνετε χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών συσκευών. Αυτό, φυσικά, συμβαίνει όταν θέλετε να συνδέσετε πολλές πηγές σήματος ταυτόχρονα, όπως ένα DVD player, δορυφορικό δέκτη, υπολογιστή κ.λπ. Και σίγουρα θα το θέλετε, αργά ή γρήγορα.
Έτσι, έχουμε εξετάσει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης LCD, τα οποία σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή. Η χρήση όλων των παραπάνω συστάσεων θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή όσον αφορά την αναλογία τιμής-ποιότητας.

Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD;
Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD;
Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD;
Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD; Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD; Πώς να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD;Home | Articles

May 22, 2024 20:40:02 +0300 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting