Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα

Από την αρχαιότητα, τα πιάτα που μαγειρεύονται σε ρωσικό φούρνο εκτιμώνται ιδιαίτερα για την αξεπέραστη γεύση και το άρωμά τους. Το Airfryer είναι μια από τις προσπάθειες να αναδημιουργηθούν οι μέθοδοι μαγειρέματος σε φούρνο σε μια σύγχρονη κουζίνα.
Τι είναι η φριτέζα αέρα και πώς λειτουργεί
Η ψησταριά αέρα ή, όπως ονομαζόταν αρχικά, ένας φούρνος μεταφοράς είναι μια οικιακή ηλεκτρική συσκευή για το μαγείρεμα τροφίμων με διάφορους τρόπους χρησιμοποιώντας ροές ζεστού αέρα, που εφευρέθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '80 του περασμένου αιώνα και σχεδιάστηκε εκείνη την εποχή για να αντικαταστήσει τους φούρνους μικροκυμάτων . Η ονομασία "ψησταριά αέρα" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1996 και έκτοτε έγινε γνωστό όνομα για αυτήν τη συσκευή κουζίνας.
Εξωτερικά η ψησταριά αέρα είναι ένα γυάλινο δοχείο-φιάλη με βάση και καπάκι, μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένο θερμαντικό στοιχείο και ανεμιστήρας. Το θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει τον αέρα μέσα στη φιάλη σε μια ορισμένη θερμοκρασία και ο ανεμιστήρας κατανέμει ομοιόμορφα τις ροές ζεστού αέρα που κυκλοφορούν σε αυτό και προετοιμάζουν το πιάτο. Έξω είναι ο πίνακας ελέγχου.
Πλεονεκτήματα Airfryer
Η παρουσία της λέξης «ψησταριά» στο όνομα του «ήρωά» μας δεν σημαίνει τόσο στενή εξειδίκευση. Αντίθετα, αυτή η θαυματουργή συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει ή πλήρως πολλές συσκευές κουζίνας, καθώς μπορεί να τηγανίσει, να ροδίσει, να μαγειρέψει μπάρμπεκιου, να αντικαταστήσει διπλό μπόιλερ και τοστιέρα, να δημιουργήσει το εφέ κατσαρόλας ή κατσαρόλας, ακόμα και να φτιάξει ryazhenka! Υπάρχουν επίσης μη τυποποιημένες επιλογές για τη χρήση σχάρας αέρα - μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καπνίσετε ψάρια και κρέας, να μαγειρέψετε κατσαρόλες και πίτες, να αποστειρώσετε βάζα, ξηρά φρούτα και βότανα, να ξεπαγώσετε και απλά να ξαναζεστάνετε έτοιμα γεύματα. Επιπλέον, μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά διαφορετικά πιάτα ταυτόχρονα, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια τοποθετώντας πολλά δοχεία από οποιοδήποτε ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό μέσα στο γυάλινο μπολ.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να μαγειρέψετε σε σχάρα αέρα χωρίς να προσθέσετε λάδι και λίπη, η μέθοδος μαγειρέματος με ζεστό αέρα διατηρεί το μέγιστο των χρήσιμων ουσιών και βιταμινών στα προϊόντα, έτσι τα πιάτα σας δεν θα είναι μόνο νόστιμα και ορεκτικά στην εμφάνιση, αλλά επίσης υγιή.
Το Airfryer μαγειρεύει γρήγορα: για παράδειγμα, μπορείτε να σερβίρετε ένα ψητό κοτόπουλο βάρους 1 kg σε 40 λεπτά μετά την έναρξη του μαγειρέματος. Λόγω της διαφάνειας της φιάλης, η διαδικασία μαγειρέματος μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς. Κατά κανόνα, η συσκευή θα σας ειδοποιήσει για το τέλος της εργασίας με ένα ηχητικό σήμα.
Λειτουργίες Airfryer. Τι να προσέξετε κατά την αγορά
Αν και βασικά όλες οι ψησταριές αέρα είναι ίδιες, μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους παρουσία ή απουσία ορισμένων πρόσθετων λειτουργιών και αξεσουάρ.
Οι κύριες λειτουργίες του αερογρίλ περιλαμβάνουν:
Χρονοδιακόπτης (που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα μοντέλα, μόνο ο χρόνος λειτουργίας του μπορεί να ποικίλλει - από 1 έως 24 ώρες με πιθανότητα καθυστερημένης εκκίνησης)
Η ήδη αναφερθείσα ηχητική και φωτεινή ένδειξη έναρξης και λήξης της εργασίας
Δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος (θερμοκρασία θέρμανσης του θερμαντικού στοιχείου)
Ρυθμιζόμενη ταχύτητα ανεμιστήρα
Τύπος καλύμματος - αφαιρούμενο ή στερεωμένο με ειδικό βραχίονα. Ο πρώτος τύπος είναι λίγο πιο βολικός στο καθάρισμα, ο δεύτερος είναι πιο αξιόπιστος και ασφαλής (λιγότερος κίνδυνος εγκαύματος από την καυτή επιφάνεια του καπακιού ή κατά λάθος πτώση του)
Λειτουργία αυτοκαθαρισμού (υπάρχει σε ακριβά μοντέλα)
Είδος ελέγχου (μηχανικός ή ηλεκτρονικός)
Αριθμός προγραμμάτων μαγειρέματος
Όσον αφορά τα αξεσουάρ, μπορεί να περιλαμβάνουν ένα πρόσθετο ακροφύσιο που αυξάνει τον όγκο της φιάλης, διάφορα σουβέρ, λαβίδες, σπάτουλες και δοχεία για την εξαγωγή έτοιμων πιάτων, ένα βιβλίο συνταγών. Προσοχή στον εξοπλισμό της ψησταριάς αέρα που σκοπεύετε να αγοράσετε.
Τέλος, μερικές πρακτικές συμβουλές. Το Airfryer αντιμετωπίζει συγκεκριμένες μεθόδους μαγειρέματος προϊόντων. Για να κατανοήσετε τις περιπλοκές της δουλειάς του θα σας βοηθήσουν οι κριτικές και οι συμβουλές από τους ιδιοκτήτες αερογριλ.
Έτσι, ανακαλύψαμε ότι η ψησταριά αέρα είναι μια σύγχρονη συμπαγής και πολυλειτουργική συσκευή κουζίνας για την προετοιμασία πολλών νόστιμων και υγιεινών πιάτων.
Καλή όρεξη!

Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα
Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα
Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα
Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέρα Ρωσική κουζίνα στην κουζίνα σας. Πώς να επιλέξετε μια ψησταριά αέραHome | Articles

May 28, 2024 20:51:23 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting