Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο;

Τα σύγχρονα μοντέλα ψυγείων διαφέρουν από τους προκατόχους τους όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και σε νέα σύγχρονα υλικά, καθώς και σε ένα σύνολο λειτουργιών που σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι εντοιχισμένες συσκευές έχουν γίνει μια νέα λύση στην εσωτερική διακόσμηση των κουζινών και μαζί με τις σόμπες, τους φούρνους, τα πλυντήρια ρούχων και τα πλυντήρια πιάτων, εμφανίστηκε η έννοια των "εντοιχιζόμενων ψυγείων". Σε σύγκριση με τα ανεξάρτητα μοντέλα, έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα: υψηλότερη απόδοση στη λειτουργία λόγω καλύτερης θερμομόνωσης των τοίχων, χαμηλότερο επίπεδο θορύβου, καθώς τα διακοσμητικά πάνελ επίπλων «σβήνουν» σημαντικά τον ήχο. Και, φυσικά, τα ενσωματωμένα ψυγεία ταιριάζουν αρμονικά στο περιβάλλον της κουζίνας και παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενό τους ανά πάσα στιγμή.
Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν στους καταναλωτές μοντέλα διαφόρων μεγεθών, σχημάτων, ακόμη και χρωμάτων. Αλλά για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε ποιες παραμέτρους πρέπει να δώσετε προσοχή.
Διαστάσεις ψυγείου και χαρακτηριστικά μοντέλου
Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο όγκος του ψυγείου και ως εκ τούτου οι διαστάσεις του. Για μια οικογένεια 1-2 ατόμων, είναι κατάλληλο ένα συμπαγές μοντέλο που δεν είναι μεγάλο σε μέγεθος. Κατά κανόνα, πρόκειται για ψυγεία ενός θαλάμου ύψους έως 1 μέτρου, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου και ενός μικρού καταψύκτη. Κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να μοιάζουν με μέτρια παλιά μοντέλα που έπρεπε να αποψυχθούν με το χέρι. Αλλά τώρα σχεδόν όλα τα ψυγεία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα No Frost, το οποίο αποτρέπει το σχηματισμό παγετού στα τοιχώματα του θαλάμου (για τα ψυγεία Liebherr, αυτό το όνομα γράφεται μαζί - Nofrost). Ένα παράδειγμα τέτοιων ψυγείων είναι το μοντέλο Bosch KIF 20A50
Μια οικογένεια 3-4 ατόμων θα χρειαστεί μεγαλύτερο μοντέλο. Εδώ αξίζει ήδη να δώσετε προσοχή στο ψυγείο με μια ευρύχωρη κύρια θήκη και έναν καταψύκτη που κλείνει με ξεχωριστή πόρτα. Το ύψος τέτοιων μοντέλων φτάνει τα 1,9 μέτρα, ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται συνήθως σε τρεις ζώνες: ψύξη, κατάψυξη και ζώνη μηδενικής θερμοκρασίας, γνωστή στους περισσότερους καταναλωτές ως "ζώνη φρεσκάδας". Εάν δεν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τις δύο πρώτες ενότητες, τότε η τρίτη χρειάζεται κάποια διευκρίνιση. Το διαμέρισμα, το οποίο καταλαμβάνει έως και το ένα πέμπτο του κύριου χώρου του ψυγείου, έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αποθήκευση ευπαθών προϊόντων. Η απόψυξη ενός τέτοιου ψυγείου είναι αρκετά απλή: κατά κανόνα, μόνο ο θάλαμος κατάψυξης πρέπει να αποψυχθεί πλήρως, ο θάλαμος ψύξης είναι εξοπλισμένος με το ίδιο σύστημα No Frost.
Τα ψυγεία δύο διαμερισμάτων μπορούν να λειτουργήσουν είτε με έναν συμπιεστή είτε με δύο, και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Η πρώτη είναι πιο οικονομική στη λειτουργία, αλλά η δεύτερη σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε και να ξεπαγώσετε οποιαδήποτε από τις κάμερες, αφήνοντας τη δεύτερη σε κατάσταση λειτουργίας. Και αυτό, όπως δείχνει η εμπειρία, είναι πολύ πιο βολικό.
Και τέλος, μεγάλα side-by-side ψυγεία. Οι ιδιοκτήτες ευρύχωρων κουζινών μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά, γιατί αυτό είναι ίσως ο πιο ευρύχωρος και συνολικός τύπος ψυγείου. Κυριολεκτικά, το side-by-side μεταφράζεται - "πλάι-πλάι", το οποίο είναι αλήθεια: οι κάμερες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη και ανοίγουν με τη βοήθεια δύο αιωρούμενων θυρών. Το ύψος των μοντέλων κυμαίνεται από 1,7 έως 1,9 μέτρα, το πλάτος μπορεί να φτάσει τα 1,2 m και ο συνολικός χρησιμοποιήσιμος όγκος είναι από 520 έως 800 λίτρα. Παρά το εντυπωσιακό μέγεθος των ψυγείων, δεν θα έχετε προβλήματα με την απόψυξη: Η τεχνολογία No Frost είναι υποχρεωτικό πρότυπο σε αυτά, για παράδειγμα, το συνδυασμένο ανεξάρτητο ψυγείο τριών θαλάμων Gaggenau IK 300-354 "Side by Side"
Τα μοντέλα δίπλα-δίπλα έχουν πολλαπλές ζώνες θερμοκρασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σφραγισμένου θαλάμου μηδενικής θερμοκρασίας και ενός διαμερίσματος μεταβλητής υγρασίας. Σχεδόν όλα τα ψυγεία αυτού του τύπου παρέχουν μια πρόσθετη δυνατότητα ψύξης ποτών: σε ένα ειδικό διαμέρισμα στην πόρτα, η θερμοκρασία διατηρείται 3 βαθμούς χαμηλότερη από ό,τι στον κύριο θάλαμο. Επιπλέον, η ενσωματωμένη παγομηχανή σάς επιτρέπει να παίρνετε περίπου 4 κιλά πάγου την ημέρα χωρίς την κουραστική έκχυση νερού σε καλούπια και τον επακόλουθο διαχωρισμό των κατεψυγμένων κύβων από αυτά. Μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα συνδεδεμένου με την παροχή νερού, το νερό θα εισέλθει στο φίλτρο με αντικαταστάσιμα φυσίγγια και στη συνέχεια, καθαρισμένο από ακαθαρσίες, θα εισέλθει στο διαμέρισμα σχηματισμού πάγου. Βολικό, απλό και πολύ αποτελεσματικό.
Ωστόσο, όταν επιλέγετε τις διαστάσεις του ψυγείου, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ζητήματα της παράδοσής του στον χώρο εγκατάστασης. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να περνάει από τις πόρτες του διαμερίσματος και της κουζίνας -τουλάχιστον, αλλά και το μέγιστο- να χωράει σε ένα ασανσέρ που θα μεταφέρει την αγορά σας στον επιθυμητό όροφο. Λοιπόν, εάν έχετε ήδη εγκατασταθεί στο μοντέλο δίπλα-δίπλα, ετοιμαστείτε να πάρετε μια μη τυπική απόφαση: ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τις πόρτες στο διαμέρισμα. Η μόνη παρηγοριά είναι ότι αυτές οι ταλαιπωρίες είναι προσωρινές.
Θέση κάμερας
Το στοιχείο δεν απαιτείται, αλλά θεωρείται ως θέμα χρηστικότητας. Εάν το ψυγείο έχει δύο ή περισσότερους θαλάμους, θα ήταν ωραίο να αποφασίσετε πού θα βρίσκεται ο θάλαμος κατάψυξης - στο επάνω ή στο κάτω μέρος του. Αν προτιμάτε να μαγειρεύετε κυρίως κατεψυγμένα και ημικατεργασμένα προϊόντα και χρησιμοποιείτε την κατάψυξη πολλές φορές την ημέρα, απλά δεν έχει νόημα να κάνετε οκλαδόν μπροστά της. Για όσους ανοίγουν την πόρτα του ψυγείου πιο συχνά, είναι πιο βολικό να επιλέξουν ένα μοντέλο όπου ο καταψύκτης βρίσκεται κάτω από το ψυγείο, όπως γίνεται στο μοντέλο Bosch KIV 38X00
Ικανότητα κατάψυξης
Αυτό το χαρακτηριστικό υποδεικνύεται συχνά στην πόρτα του καταψύκτη ή, εάν το ψυγείο είναι μονού θαλάμου, δίπλα στις ενδείξεις λειτουργίας. Δύο νιφάδες χιονιού υποδεικνύουν ότι η μέγιστη θερμοκρασία στον καταψύκτη είναι -12 ° C, τρεις δείχνουν ότι αυτή η τιμή φτάνει τους -18 ° C και με την εικόνα τεσσάρων νιφάδων χιονιού, μπορείτε να υπολογίζετε με ασφάλεια σε όλα -24 ° C.
Ελεγχος
Το ψυγείο μπορεί να ελεγχθεί τόσο ηλεκτρομηχανικά όσο και ηλεκτρονικά. Το πρώτο είναι το πιο οικείο και απλό: η ενεργοποίηση και η απενεργοποίηση γίνεται με το πάτημα των κουμπιών και η επιθυμητή λειτουργία ρυθμίζεται περιστρέφοντας τα κουμπιά του θερμοστάτη. Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικό πίνακα με ψηφιακή οθόνη και πίνακα ελέγχου. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία στον πλησιέστερο βαθμό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει με χειροκίνητο έλεγχο, αλλά εάν έχετε οθόνη, θα πρέπει να φροντίσετε να αγοράσετε έναν καλό σταθεροποιητή τάσης.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βασικές λειτουργίες των ψυγείων με διαφορετικές μεθόδους ελέγχου είναι σχεδόν οι ίδιες, η επιλογή του μοντέλου για αυτήν την παράμετρο εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
Απόψυξη
Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, τα ψυγεία χωρίζονται σε μοντέλα με χειροκίνητη απόψυξη και αυτόματη. Η αναφορά της πρώτης επιλογής τονίζει μόνο τα πλεονεκτήματα της δεύτερης, η οποία δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Η απόψυξη του συμπυκνώματος πραγματοποιείται αυτόματα στο πίσω εσωτερικό τοίχωμα του θαλάμου του ψυγείου, όπου βρίσκεται ο εξατμιστής. Το νερό ρέει σε μια ειδική αυλάκωση στο κάτω μέρος του θαλάμου ψύξης και φεύγει από μια ειδική οπή στο λουτρό πάνω από τον συμπιεστή και εκεί, υπό την επίδραση της θερμότητας που παράγεται από αυτόν, εξατμίζεται.
Πρόσθετες λειτουργίες ψυγείου
Εκτός από το σύστημα No Frost, το οποίο αποτρέπει το σχηματισμό πάγου στο χώρο του ψυγείου, πολλά μοντέλα σύγχρονων ψυγείων έχουν μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες.
Το Air Shower εξασφαλίζει τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός καθεστώτος χαμηλής θερμοκρασίας και κυκλοφορίας αέρα, λόγω του οποίου υπάρχει ένα είδος αερισμού του θαλάμου ψύξης.
Το BioFresh είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε το επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας στο θάλαμο, δημιουργώντας έτσι όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την αποθήκευση διαφόρων τύπων προϊόντων. Η υψηλή υγρασία συμβάλλει στη μακροχρόνια διατήρηση της φρεσκάδας των λαχανικών, των φρούτων, των βοτάνων.
Η πολυλειτουργική οθόνη MagicEye που βρίσκεται στην πόρτα εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ψυγείου.
Το Coolmatic παρέχει γρήγορη εξαναγκασμένη ψύξη με ροές αέρα που καθοδηγούνται από ανεμιστήρα. Αφού περάσουν 6 ώρες μετά την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας, η κανονική ρύθμιση θερμοκρασίας αποκαθίσταται.
Η αντιβακτηριακή προστασία παρέχεται με την επίστρωση των τοίχων και της εσωτερικής επιφάνειας της πόρτας του θαλάμου ψυγείου με ένα πολυμερές που βασίζεται σε ιόντα αργύρου. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε πολλά μοντέλα από τη Bosch, τη Siemens και ορισμένους άλλους κατασκευαστές.
Το Crisp Fresh είναι ένα φίλτρο ενσωματωμένο στο ράφι για την αποθήκευση των λαχανικών και τα οποία τους επιτρέπει να παραμείνουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το σύστημα GlassLight είναι ένας φωτισμός LED ενσωματωμένος στα ράφια που σας επιτρέπει να προσανατολίζεστε γρήγορα στο σύστημα των ραφιών και στη θέση των προϊόντων.
Το Cooler είναι μια συσκευή για την ψύξη και τη θέρμανση του πόσιμου νερού ενσωματωμένη στην πόρτα του ψυγείου, που αποτελείται από μια δεξαμενή, μία ή δύο βρύσες και ένα ανεστραμμένο μπουκάλι νερού που είναι προσαρτημένο στην κορυφή. Στη δεξαμενή, το νερό, ανάλογα με την εργασία, θερμαίνεται ή ψύχεται, μετά το οποίο τροφοδοτείται μέσω μιας βρύσης.
Ηχητικό σήμα - η δυνατότητα σηματοδότησης της ανοιχτής πόρτας του ψυγείου.
Το αντιβακτηριακό σύστημα SilverClean, που αναπτύχθηκε από τους κατασκευαστές ψυγείων Neff, αποτρέπει την καθίζηση και την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Βασίζεται στη δράση των ιόντων αργύρου, τα οποία αποτελούν μέρος του υλικού για τους τοίχους και την εσωτερική επιφάνεια της πόρτας του θαλάμου ψύξης. Τα ψυγεία που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα SilverClean δεν θα μυρίζουν ποτέ άσχημα και τα τρόφιμα θα διαρκέσουν περισσότερο.
Η παρουσία ενός αφαιρούμενου χωρίσματος μεταξύ των κουτιών, το οποίο επιτρέπει την αποθήκευση ογκωδών προϊόντων, ονομάζεται διαφορετικά σε ψυγεία διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Η Miele έχει VarioRoom, η Liebherr έχει το VarioSpace, η AEG έχει το VarioBox. Οι κατασκευαστές έχουν εξοπλίσει καταψύκτες με γυάλινα ράφια και συρόμενα δοχεία για πιο βολική τοποθέτηση των προϊόντων. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν απλά να αφαιρεθούν εάν είναι απαραίτητο, αφήνοντας αρκετό χώρο για μεγαλύτερα προϊόντα.
Η λειτουργία SuperCool παρέχει γρήγορη και υψηλής ποιότητας ψύξη αέρα με τη βοήθεια ειδικού ανεμιστήρα. Οι πολλαπλές ροές αέρα ψύχουν το περιεχόμενο του θαλάμου από όλες τις πλευρές, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για προϊόντα που μόλις τοποθετήθηκαν στο ψυγείο. Η LG έχει την ίδια δυνατότητα που ονομάζεται Multi Air Flow.
Η λειτουργία SuperFrost σάς επιτρέπει να καταψύξετε γρήγορα μεγάλο αριθμό προϊόντων σε θερμοκρασία -32 ... -38 ° C, γεγονός που διατηρεί τη γεύση τους και εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποθήκευση. Η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα, καθώς ολόκληρος ο όγκος των προϊόντων έχει παγώσει.
Η λειτουργία FrostControl, που αναπτύχθηκε από τη Liebherr, παρακολουθεί τη θερμοκρασία στον καταψύκτη και, σε περίπτωση αύξησης, ενεργοποιεί τα ηχητικά και φωτεινά σήματα. Η ένδειξη FrostControl θα σας επιτρέψει να ενεργήσετε εγκαίρως και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία SuperFrost εάν τα τρόφιμα αρχίσουν να ξεπαγώνουν λόγω διακοπής ρεύματος.
Ανεξάρτητη ή ενσωματωμένη
Αυτό το σημείο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Τώρα, όταν οι εντοιχισμένες συσκευές αντικαθιστούν αργά αλλά σταθερά τα μοντέλα «solo», όταν η σόμπα αντικαθίσταται από εστίες και φούρνο, όταν ακόμη και φούρνοι μικροκυμάτων «κρύβονται» στα έγκατα των κομψών ντουλαπιών, οι κατασκευαστές ψυγείων επεκτείνουν ολοένα και περισσότερο το παραγωγή πλήρως ενσωματωμένων μοντέλων. Φυσικά, είναι πολύ πιο ακριβά από τα αυτοτελή «αδέρφια» τους, γιατί οι απαιτήσεις για αυτά είναι πολύ μεγαλύτερες. Πρώτον, ελάχιστοι κραδασμοί έτσι ώστε τα ξύλινα έπιπλα να μην γίνονται ένα είδος κουτιού αντηχείου και το βουητό του κινητήρα να μην ακούγεται σε όλη την κουζίνα. Δεύτερον, θερμομόνωση. Τα ψυγεία «solo» δεν πρέπει να γειτνιάζουν πολύ με έπιπλα και τοίχους και ειδική απαίτηση είναι η απόσταση μεταξύ ψυγείου και καλοριφέρ. Τα πλήρως ενσωματωμένα μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν όπου είναι βολικό για εσάς και μόνο για εσάς.
Και τέλος, σκεφτείτε την καθαρά αισθητική πλευρά της επιλογής ενός ψυγείου. Τα κλασικά λευκά μοντέλα εξακολουθούν να είναι τα πιο δημοφιλή, αλλά τώρα είναι διαθέσιμα και σε χρώματα: κίτρινο, ατσάλι, με φινίρισμα σαν ξύλο, χρώμα από ανοξείδωτο χάλυβα Liebherr CPes 40030. Ωστόσο, το πιο αρμονικό ψυγείο θα ταιριάζει στο εσωτερικό μόνο αν έχει την πόρτα θα είναι ακριβώς το ίδιο πάνελ με τις προσόψεις των επίπλων κουζίνας. Και αυτό είναι δυνατό μόνο εάν αγοράσετε ένα ενσωματωμένο μοντέλο.
Ψύκτες κρασιού ή ντουλάπια κρασιού
Οι γνώστες των καλών κρασιών, που έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν σε μεγάλες ποσότητες, θα πρέπει να αποκτήσουν ειδική μονάδα αποθήκευσης αυτού του πολύτιμου ποτού. Όπως γνωρίζετε, για να μην χάσει το κρασί τις ιδιότητές του, είναι απαραίτητο να παρέχει όχι μόνο μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, αλλά και υγρασία. Για το σκοπό αυτό, ορισμένοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έχουν αναπτύξει και λανσάρουν την παραγωγή ντουλαπιών κρασιού.
Ακριβώς όπως τα ψυγεία, οι «αποθήκες» για κρασιά διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και δυνατότητες. Επομένως, το ερώτημα πώς να επιλέξετε ένα ντουλάπι κρασιού απαιτεί ξεχωριστή εξέταση. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε ότι οι οπαδοί ορισμένων τύπων κρασιών μπορεί κάλλιστα να τα βγάλουν πέρα με μοντέλα μιας θερμοκρασίας, αλλά οι λάτρεις της ποικιλίας θα πρέπει να φροντίσουν να αγοράσουν κρασιά πολλαπλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, όσο πιο ακριβό είναι το ντουλάπι κρασιών, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει για σωστή αποθήκευση μιας μεγάλης ποικιλίας κρασιών - λευκών και κόκκινων, ενισχυμένων και αφρωδών. Μοντέλο ψύκτη κρασιού Miele KWL 4712 SG ed
Οικονομικές ευκαιρίες
Όταν επιλέγετε ψυγείο, αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσετε ένα οικονομικό θέμα, δηλαδή πόσα χρήματα να αφήσετε στο κατάστημα για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα στην κουζίνα. Κάθε κατασκευαστής συνήθως προσφέρει διαφορετικές επιλογές για εξοπλισμό - από οικονομικά έως ελίτ μοντέλα, επομένως είναι πολύ πιθανό να βρείτε ένα μοντέλο για την τσέπη σας. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι, σε αντίθεση με άλλους τύπους οικιακών συσκευών, ένα ψυγείο συνήθως αγοράζεται για πολλά χρόνια: οι διαστάσεις του είναι αρκετά μεγάλες και το βάρος του δεν σας επιτρέπει να βγάλετε απλά το παλιό και να βάλετε ένα νέο . Επομένως, αξίζει να σκεφτείτε προσεκτικά εάν θα εξοικονομήσετε χρήματα όταν αγοράζετε ή θα αγοράσετε ένα πραγματικά καλό μοντέλο από έναν από τους παγκοσμίου φήμης κατασκευαστές.
Η περίφημη «ετικέτα» στο ψυγείο δεν είναι απλώς ένα όμορφο σχέδιο της πόρτας. Αυτό είναι μια επιβεβαίωση της ποιότητας, ένα σημάδι ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη για το προϊόν της. Με τον καιρό, όλα αλλάζουν και οι οικιακές συσκευές έχουν νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Γνωρίζοντας αυτό, βιαστείτε τώρα να αγοράσετε ένα από τα πιο μοντέρνα μοντέλα ψυγείου, με αποτέλεσμα να μην μετανιώσετε για την απόφασή σας. Ναι, θα πρέπει να πληρώσετε ένα σοβαρό ποσό κάθε φορά, αλλά στη συνέχεια θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγορά σας για πολλά χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, χωρίς να ανησυχείτε για την επισκευή της και την ανάγκη αντικατάστασής της.
Φθηνά μοντέλα ελίτ ψυγείων:
Ενσωματωμένο ψυγείο Miele K 9414 iF
Εντοιχιζόμενο ψυγείο Kuppersbusch IKE 247-8
Ψυγείο Liebherr CP 40030
Πώς να αποφασίσετε για μια μάρκα
Δεν είναι ίσως ρεαλιστικό να ξεχωρίσουμε μια μάρκα από τη γενική μάζα των κατασκευαστών που θα μπορούσε να ονομαστεί η καλύτερη, πιο αξιόπιστη, διάσημη. Το γούστο σας, ή ίσως και η διαίσθησή σας, θα σας πει πώς να βρείτε το σωστό μοντέλο ανάμεσα σε πολλά με παρόμοιες λειτουργίες, αλλά κατασκευασμένα από διαφορετικούς κατασκευαστές. Κατά κανόνα, κάθε μάρκα, εκτός από τυπικά χαρακτηριστικά, προσφέρει και κάτι δικό της, ξεχωριστό. Η Miele, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα οπίσθιου φωτισμού GlassLight, οι ειδικοί της Bosch έχουν βρει και έχουν εφαρμόσει μια νέα λειτουργία superfreeze.
Ένα σημαντικό πράγμα όταν επιλέγετε ένα προϊόν μιας συγκεκριμένης μάρκας είναι η παρουσία ενός κέντρου εξυπηρέτησης εταιρείας στην πόλη σας. Ωστόσο, όταν αγοράζετε προϊόντα από μεγάλους κατασκευαστές όπως οι Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff ή Zanussi, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό.
Διάρκεια ζωής και εγγύηση
Η διάρκεια ζωής των σύγχρονων ψυγείων, που υπόκεινται σε όλους τους κανόνες λειτουργίας, είναι από 10 έως 15 χρόνια και ορισμένοι κατασκευαστές, για παράδειγμα, η Miele, μιλούν για μια πιο σοβαρή περίοδο. Όπως δείχνει η εμπειρία, τα καλά μοντέλα εξυπηρετούν πολύ περισσότερο, και αν ξεπεραστούν, τότε ηθικά. Αυτό σημαίνει ότι τα πιο τέλεια, προσεγμένα και εξοπλισμένα με νέες λειτουργίες ψυγεία εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του καθορισμένου χρόνου, γεγονός που δεν εμποδίζει τα παλιά να λειτουργήσουν, να λειτουργήσουν και να λειτουργήσουν. Αλλά παρά τη σημαντική διάρκεια ζωής, η εγγύηση για τον εξοπλισμό ψύξης είναι αρκετά μέτρια - από 1 έως 2 χρόνια και η δεύτερη επιλογή θα κοστίσει περισσότερο στους πελάτες.

Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο;
Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο;
Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο;
Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο; Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο; Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο;Home | Articles

May 22, 2024 20:23:34 +0300 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting