Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού;

Αρχικά, οι Ουκρανές νοικοκυρές έψηναν σπιτικό ψωμί. Σηκώθηκαν το ξημέρωμα, άναψαν το φούρνο, έψαξαν πάνω από τη ζύμη, ζύμωναν τακτοποιημένα καρβέλια και σύντομα το μυρωδάτο άρωμα του φρέσκου ψωμιού απλώθηκε σε όλο το σπίτι. Το ψήσιμο του ψωμιού απαιτούσε πολλή υπομονή, προσοχή και φυσικά χρόνο. Γι’ αυτό στην εποχή μας, με τη ματαιοδοξία και τις συνεχείς έγνοιες, δεν έχουν απομείνει πολλές οικογένειες που οι νοικοκυρές χαροποιούν τους αγαπημένους τους με σπιτικό ψωμί. Οι περισσότεροι απλά αγοράζουν αρτοσκευάσματα από το πλησιέστερο κατάστημα. Αλλά μην αρνηθείτε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση!
Εξάλλου, με την εμφάνιση μιας υπέροχης μηχανής ψωμιού στο σπίτι σας, μπορείτε να απολαμβάνετε αληθινά σπιτικά κέικ κάθε μέρα!
Λοιπόν, ας μάθουμε περισσότερα για τη μηχανή ψωμιού. Εξωτερικά, όλοι οι παρασκευαστές ψωμιού είναι παρόμοιοι μεταξύ τους, διαφέρουν μόνο ως προς το χρώμα και το υλικό της θήκης - πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο σχεδιασμός των μηχανών ψωμιού έχει επίσης πολλά κοινά: κάθε μοντέλο είναι ένας θάλαμος εργασίας με καπάκι, ένας σωλήνας θέρμανσης (θερμαντικό στοιχείο) στο εσωτερικό και ένας κινητήρας. Ένας κουβάς εισάγεται σε έναν τέτοιο "φούρνο", ο οποίος αφαιρείται, με βάση για ένα μαχαίρι (λέγεται επίσης σπάτουλα). Ο κάδος έχει άνετο χερούλι, αντικολλητική επίστρωση και είναι ταψί. Η σπάτουλα ανακατεύει τα υλικά για να σχηματιστεί μια ζύμη, ενώ το δέκα μετατρέπει τη ζύμη σε ψωμί. Η συμμετοχή σας στη διαδικασία μαγειρέματος μειώνεται στο ελάχιστο: απλά πρέπει να φορτώσετε τα προϊόντα που υποδεικνύονται στη συνταγή στο φούρνο, χωρίς να τα ανακατέψετε. Η μηχανή ψωμιού θα κάνει τα υπόλοιπα: θα ανακατέψει τα υλικά, θα τα ζεστάνει, θα αφήσει τη ζύμη να ξεκουραστεί, θα τη ζυμώσει και θα ψήσει το ψωμί. Όταν το ψωμί είναι έτοιμο, ο αρτοπαρασκευαστής θα σας ειδοποιήσει με ένα ηχητικό σήμα. Είναι τόσο απλό!
Εκτός από το ψήσιμο του ψωμιού απευθείας, μια μηχανή ψωμιού μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε έτοιμη ζύμη, αν δεν έχετε το χρόνο ή τη διανοητική δύναμη να το κάνετε μόνοι σας. Χάρη στη λειτουργία ζύμωσης χωρίς ψήσιμο, έχετε μια εξαιρετική ζύμη για γεμιστές πίτες, μια άζυμη ζύμη με βέλτιστη συνοχή για πίτσα και ζυμαρικά. Αναμειγνύεται με τη σόμπα "kolobok" θα χωριστεί μόνο σε πίτες, βάλτε σε ένα ταψί, αφήστε τα να φουσκώσουν και να ψηθούν στο φούρνο. Υπάρχει επίσης μια ακριβώς αντίθετη λειτουργία - ψήσιμο χωρίς ζύμωμα, η οποία είναι κατάλληλη για προϊόντα που παρασκευάζονται από κουρκούτι - μάφιν, σαρλότ. Αρχικά χτυπιέται η ζύμη με μίξερ, μετά αδειάζεται σε φόρμα - και σε μηχανή ψωμιού! Θα χρειαστείτε αυτή τη λειτουργία εάν ο φούρνος είναι απασχολημένος, ας πούμε, με πιάτα με κρέας.
Εκτός από τις λειτουργίες ψωμιού, ορισμένα μοντέλα έχουν μια άλλη επιλογή με ένα νόστιμο όνομα "Jam": μπορείτε να μαγειρέψετε μαρμελάδα, μαρμελάδα, μαρμελάδα από φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και μούρα. Το μυστικό αυτής της λειτουργίας είναι ο συνδυασμός χαμηλής θερμοκρασίας, βέλτιστου χρόνου μαγειρέματος και συνεχούς αργού αναδεύματος με σπάτουλα.
Η λειτουργικότητα των αρτοπαρασκευαστών εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Όταν επιλέγετε μια μηχανή ψωμιού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους:
Ισχύς - από 400 έως 1650 W σε διαφορετικά μοντέλα. Όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης, τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί ο φούρνος. Οι περισσότερες σύγχρονες μηχανές ψωμιού έχουν μέση ισχύ τουλάχιστον 600 Watt. Το βάρος και το μέγεθος της φραντζόλας. Για μια οικογένεια 2-4 ατόμων, ένα προϊόν που ζυγίζει από 500 γραμμάρια έως 1 κιλό είναι συνήθως αρκετό, αλλά μερικές μηχανές ψωμιού μπορούν να ψήσουν μεγάλα καρβέλια μέχρι 1,5 κιλό! Για να προετοιμάζετε κάθε φορά τη σωστή ποσότητα ψωμιού, ο παρασκευαστής ψωμιού σας επιτρέπει να ορίσετε το μέγεθος κάθε καρβέλι - μικρό, μεσαίο ή μεγάλο.
Σχέδιο και αριθμός μαχαιριών: υπάρχουν μοντέλα κάθετης και οριζόντιας σχεδίασης, σχεδιασμένα για ένα και δύο μαχαίρια. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι με τη βοήθεια δύο μαχαιριών, η ζύμη ζυμώνεται πιο ομοιόμορφα.
Παράθυρο προβολής: η διαδικασία ψησίματος ψωμιού θα γίνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας, εάν επιλέξετε ένα μοντέλο με παράθυρο προβολής. Ό,τι είναι μεγαλύτερο είναι καλύτερο: η ματιά σε ένα μικροσκοπικό τετράγωνο θα είναι εξαιρετικά άβολο, σίγουρα θα θέλετε να ανοίξετε το φούρνο και αυτό δεν συνιστάται. Εάν δεν σκοπεύετε να ελέγξετε τη λειτουργία της μηχανής ψωμιού, αγοράστε ένα μοντέλο με "κενό" καπάκι.
Αριθμός προγραμμάτων ψησίματος.
Οι αρτοποιοί μπορούν να έχουν από 3 έως 17 προγράμματα. Τα προγράμματα διαφέρουν κυρίως ως προς το ζύμωμα της ζύμης, το ψήσιμο και τη θερμοκρασία λειτουργίας. Στα σύγχρονα μοντέλα, μπορείτε να βρείτε τόσο "τυποποιημένα" προγράμματα για το ψήσιμο "βασικού" και "σιταριού" ψωμιού, καθώς και πρωτότυπα προγράμματα, για παράδειγμα: παρασκευή μαρμελάδας, παρασκευή κέικ, ψήσιμο ψωμιού Borodino, ψήσιμο ψωμιού με διάφορα πρόσθετα, ένα ειδικό πρόγραμμα για ψωμί σίκαλης, ψήσιμο πασχαλινών κέικ, ψήσιμο διαιτητικού ψωμιού χωρίς μαγιά, ψήσιμο ψωμιού από καλαμπόκι, ρύζι, μαργαριτάρι, αλεύρι φαγόπυρου, πρόγραμμα ψησίματος από αλεύρι ολικής αλέσεως, πρόγραμμα για γλυκά αρτοσκευάσματα με σταφίδες, σοκολάτα, μέλι, ζάχαρη και άλλα πρόσθετα κ.λπ.
Το χρονόμετρο θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε εύκολα την ώρα μέχρι την οποία τα αρτοσκευάσματα σας θα πρέπει να είναι έτοιμα: ανάλογα με το μοντέλο, έχει σχεδιαστεί για 12-15 ώρες. Δηλαδή, κατεβάζοντας τα υλικά και εγκαθιστώντας την εφαρμογή, για παράδειγμα, το βράδυ, θα πάρετε φρέσκα ζεστά αρτοσκευάσματα ακριβώς για πρωινό. Πολυτελώς! Ο ίδιος ο παρασκευαστής ψωμιού θα υπολογίσει σε ποιο σημείο πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία.
Η οθόνη είναι πάντα υγρών κρυστάλλων, μερικές φορές με βολικό οπίσθιο φωτισμό. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο: στο μικρό, είναι ορατές μόνο αριθμοί που υποδεικνύουν την αρχή και το τέλος της διαδικασίας ψησίματος. Η μεγάλη οθόνη πλήρους λειτουργίας θα παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις του φούρνου, την ώρα και την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας προετοιμασίας του ψωμιού ή του ψωμιού.
Η λειτουργία μνήμης προστατεύει από πιθανές διακοπές ρεύματος. Σχεδόν όλες οι μηχανές ψωμιού το έχουν: εάν το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απενεργοποιημένο, ο φούρνος αποθηκεύει το πρόγραμμα από 30 δευτερόλεπτα έως 40 λεπτά, ανάλογα με το μοντέλο, και όταν ενεργοποιηθεί, επιστρέφει αυτόματα στον κύκλο που έχει διακοπεί και συνεχίζει να λειτουργεί .
Πώς να προσθέσετε υλικά: Θέλετε να φτιάξετε γλυκά ψωμάκια, μάφινς σταφίδας ή χωριάτικο ψωμί με ξηρούς καρπούς; Αυτά τα συστατικά προστίθενται στην ήδη προετοιμασμένη ζύμη, οπότε το καπάκι μιας συνηθισμένης μηχανής ψωμιού θα πρέπει ακόμα να ανοίξει. Για να μην διαταραχθεί το μικροκλίμα στο εσωτερικό του φούρνου, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μοντέλο με δοσομετρητή: ρίξτε σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα σε ένα μικρό διαμέρισμα στο καπάκι και την κατάλληλη στιγμή χύνονται αυτόματα σε έναν κουβά με ζύμη, ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλη τη ζύμη.
Αξεσουάρ: η συσκευασία του φούρνου περιλαμβάνει βοηθητικά αξεσουάρ όπως ένα μεζούρα, ένα συνδυασμένο κουτάλι μέτρησης με διπλή άκρη, συχνά θα βρείτε επίσης μια βούρτσα για την επικάλυψη του ψησίματος με γλάσο στο κιτ με τη συσκευή. Σε μοντέλα με τη λειτουργία προετοιμασίας μπαγκέτες, υπάρχουν ειδικές βάσεις. Και φυσικά - ένα βιβλίο επώνυμων συνταγών για ψήσιμο ψωμιού με ακριβείς δόσεις προϊόντων και χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους μάγειρες.

Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού;
Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού;
Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού;
Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού; Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού; Πώς να επιλέξετε έναν παρασκευαστή ψωμιού;Home | Articles

July 14, 2024 16:15:27 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting