Πλεονεκτήματα του DVB-T

Το πρότυπο DVB-T χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές διαμόρφωσης και διαστήματα προστασίας, σε συνδυασμό με γρήγορο μετασχηματισμό Fourier, για την παροχή της υψηλότερης ατρωσίας από το θόρυβο. Σας επιτρέπει να διαφοροποιήσετε τον βαθμό ασφάλειας, το ρυθμό μετάδοσης και τη διόρθωση σφαλμάτων. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν τη δημιουργία επίγειων ψηφιακών τηλεοπτικών συστημάτων που είναι βέλτιστα για κάθε τοποθεσία ή πόλη.
Ως αποτέλεσμα του γρήγορου μετασχηματισμού Fourier, υπάρχουν 6817 φορείς στενής ζώνης στη λειτουργία 8k και 1705 φορείς στη λειτουργία 2k στην έξοδο του πομπού. Ορισμένος αριθμός φορέων καταστέλλεται στο σημείο λήψης ως αποτέλεσμα παρεμβολής, οι υπόλοιποι υφίστανται έναν αντίστροφο μετασχηματισμό Fourier στον δέκτη και λαμβάνεται ένα μη παραμορφωμένο σήμα στην έξοδο.
Το πλεονέκτημα του DVB-T είναι η δυνατότητα λήψης τηλεοπτικών προγραμμάτων σε περίπτωση επικάλυψης ζωνών αξιόπιστης λήψης πολλών τηλεοπτικών κέντρων που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα. Ο συγχρονισμός των τηλεκέντρων γίνεται σύμφωνα με το πρότυπο συχνότητας οποιουδήποτε διαθέσιμου δορυφόρου. Φυσικά, όλα τα τηλεκέντρα που εκπέμπουν 6-7 εθνικά προγράμματα σε έναν φορέα πρέπει να μεταδίδουν το πακέτο προγράμματος ταυτόχρονα και πανομοιότυπα.
Είναι δυνατό, αλλάζοντας τις παραμέτρους του εκτοξευόμενου σήματος, διορθώνοντας τα σφάλματα και τους τύπους διαμόρφωσης, να αποκτήσετε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών μετάδοσης από 4,98 έως 31,67 Mbps στη ζώνη συχνοτήτων των 8 MHz.
Αν αναρωτηθούμε πολύ μέτριες απαιτήσεις για ποιότητα μετάδοσης (2 Mbps), τότε αυτό αντιστοιχεί σε 2-16 τηλεοπτικά προγράμματα σε μία συχνότητα φορέα. Ή το μισό (έως 8 προγράμματα) στα 4 Mbps με καλύτερη ποιότητα. Σε αντίθεση με το ATSC, τα μεταδιδόμενα τηλεοπτικά προγράμματα δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με τη δομή των σημάτων, και τα τυπικά και υψηλής ευκρίνειας μορφές τηλεόρασης με αποσύνθεση γραμμών 525 και 625 μπορούν να υπάρχουν σε ένα ρεύμα μεταφοράς.

Πλεονεκτήματα του DVB-T
Πλεονεκτήματα του DVB-T
Πλεονεκτήματα του DVB-T
Πλεονεκτήματα του DVB-T Πλεονεκτήματα του DVB-T Πλεονεκτήματα του DVB-THome | Articles

May 26, 2024 21:16:03 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting