Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten

Er was eens een tijd dat onze voorouders veel tijd besteedden aan het snijden van ijs in de winter. Ze moesten deze moeilijke en uiterst gevaarlijke bezigheid alleen uitoefenen om de veiligheid van vleesproducten in de lente en de zomer te garanderen, aangezien ze gletsjers maakten van het ijs dat voor de winter was opgeslagen - analogen van moderne koelkasten en koelkamers. Hoe werkt een koelkast trouwens in het algemeen en volgens welk principe werkt hij? Heb je er ooit over nagedacht? Zo niet, dan tevergeefs - zonder zelfs maar de basisprincipes van de werking van moderne diepvriezers te kennen, is het bijna onmogelijk om de juiste en weloverwogen keuze van een koelkast te maken bij het kopen ervan, en het is veel moeilijker om erachter te komen welke symptomen van storingen die tijdens de werking kunnen optreden. Dus lees verder en laat je informeren!
Laten we eerst eens kijken uit welke hoofdonderdelen het bestaat. Het belangrijkste onderdeel is de motorcompressor, een soort pomp die een speciaal koelmiddel laat circuleren (meestal freon). Op de achterwand is een condensor verborgen - een plaats waar het koelmiddel afkoelt, condenseert en in een vloeistof verandert. Het volgende belangrijke element is de verdamper, waar de vloeistof uit de condensor verdampt en zo koude ontstaat.
Dus hoe werken deze onderdelen met elkaar samen? De compressor pompt koelmiddeldamp uit de verdamper en pompt deze vervolgens in de condensor, waar het koelmiddel vloeibaar wordt. Verder komt deze vloeistof door het filter en de capillaire buis de verdamper binnen. Daarin kookt het koelmiddel, neemt warmte op van het oppervlak van de verdamper en koelt de binnenkant van de koelkast en alles wat erin zit af. In de verdamper verandert het vloeibare koelmiddel weer in damp en doorloopt het hele proces opnieuw. Dit gebeurt totdat de temperatuur tot het gewenste niveau daalt, waarna de motor wordt uitgeschakeld.
Dit eenvoudige werkingsproces van de koelkast kan worden verstoord door onjuist gebruik en kan leiden tot defecten. Overweeg de meest problematische problemen van de koelkast om dit te voorkomen.
Hoe de koelkast wassen?
De koelkast is de plaats waar ons voedsel wordt bewaard en die moeten we natuurlijk helemaal schoon houden. Het wordt aanbevolen om de koelkast minstens één keer per seizoen te wassen, waarbij u de volgende volgorde aanhoudt:
1. Bereid een oplossing van warm water met soda voor het wassen (2 eetlepels soda per 1 liter water).
2. Koppel het apparaat los van de voeding. Verwijder al het voedsel en bewaar het op een koele plaats.
3. Ontdooi de koelkast volledig.
4. Spoel het af met de voorbereide soda-oplossing, spoel het vervolgens af met schoon, warm water en droog het af met een droge, schone doek.
5. Spoel bakjes en plateaus apart af op dezelfde manier als de binnenkant.

Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten
Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten
Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten
Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkasten Oh, frost-frost: de werkingsprincipes van moderne koelkastenHome | Articles

May 28, 2024 00:06:49 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting