Näin LCD-TV toimii

Kilpailu televisioiden välillä on erittäin kovaa. Yksi nykyisistä vaatimuksista on kyky käsitellä digitaalisia signaaleja. Alkuperänsä erityispiirteiden vuoksi LCD-televisioilla on aluksi useita vakavia etuja.
Nykymaailmassa ihminen on vahvasti riippuvainen lukuisista teknisistä "avustajista" - autoista, tietokoneista, GPS-järjestelmistä, matkapuhelimista ja muusta elektroniikasta. LCD - tekniikka on onnistunut osoittamaan hyödyllisyytensä kaikilla ihmisen toiminnan alueilla. On vaikea kuvitella mitään teknisesti edistyksellistä ilman informatiivista LCD-näyttöä, jolla on kätevä seurata minkä tahansa laitteen toimintaa. LCD-tekniikka löytää uusia sovelluksia joka päivä. Ei ole yllättävää, että hän valloitti IT-markkinat ja lopulta mullisti televisioiden tuotannon.
LCD-televisiot ovat litteitä, tyylikkäitä laitteita, joiden kysyntä kasvaa päivä päivältä.
Toimintaperiaate
Itävaltalainen kasvitieteilijä löysi "nestemäiset" kiteet vuonna 1888. Eri olosuhteissa niillä on erilainen läpinäkyvyysaste. Viime vuosisadan 60-luvulla tutkijat onnistuivat luomaan ensimmäiset kokeelliset nestekidenäyttöjen mallit, mutta ne olivat liian epävakaita otettavaksi tuotantoon. Vasta suhteellisen äskettäin kehittäjät ovat saavuttaneet hyväksyttäviä tuloksia.
Nykyaikaisissa televisioissa käytetään useimmiten TFT LCD -tekniikkaa - ohutkalvotransistorinestekidenäyttöä. Se koostuu kahdesta lasimaisesta polarisoidusta materiaalista, joista toinen on peitetty TFT-kalvolla. Filmi sisältää kiteitä, kuinka monta kiteitä - niin monta pikseliä. Ohutkalvotransistorit säätelevät virran virtausta, jolloin niiden kiteet muuttuvat ja muotoutuvat, mikä lisää läpinäkyvyyttä/opasiteettia.
Itse kristallit eivät hehku, joten näytön takana on loistelamppu. Näytön ja lampun erottaa valkoinen näyttö, joka jakaa valon tasaisesti.
Värikuvan saamiseksi käytetään erityistä suodatinta. Se lisää punaista, vihreää ja sinistä väriä. Mitä tahansa muuta väriä voidaan luoda yhdistämällä niitä. Koska pikselit ovat hyvin pieniä, katsoja päätyy näkemään "kokonaisen" kuvan.
LCD-tekniikan ominaisuuksien vuoksi näyttö ei lähetä säteilyä.
Kuva
LCD-televisioiden näytön lävistäjä saavuttaa 50 tuumaa, ja joissakin malleissa - ja enemmän. Toistaiseksi valmistajat eivät ole pystyneet täysin ratkaisemaan koon kasvattamisen ongelmaa. Jokaista lisättyä pikseliä kohti tarvitaan kolme transistoria, ja yli 37 tuuman malleissa valon jakautuminen on ongelmallista. Onneksi johtavat valmistajat ovat pystyneet ratkaisemaan tämän ongelman suurelta osin. Sony, Samsung, Sharp, LG - näiden merkkien alla myydään korkealaatuisia LCD-televisioita suurella lävistäjällä.
Joidenkin mallien kuvasuhde on 16:9, tämä muoto sopii parhaiten DVD- ja HDTV-katseluun, mutta monet mallit säilyttävät perinteisen 4:3-suhteen, jota useimmat TV-kanavat edelleen tukevat. Signaalimuotojen ja television välinen ero kompensoidaan yleensä erilaisilla algoritmeilla.
LCD-television kuva on yleensä paljon kirkkaampi ja kontrastisempi kuin perinteisessä CRT:ssä. Se antaa hyvän "kuvan" missä tahansa valossa. Päivänvalo tai keinovalo eivät voi häiritä sen oikeaa toimintaa.
Voit katsella televisiota mistä tahansa asennosta, koska katselukulma on yleensä 160 astetta, uusimmissa malleissa - jopa 178 astetta. Ennen "plasmalla" on parempi katselukulma, mutta molempien teknologioiden vastaava suorituskyky on lähes yhtä suuri. Pääsääntöisesti katselukulmaan ei vaikuta vähiten näytön "rae", ns. "pisteväli" - on toivottavaa, että se on alle 0,28 mm.
Yksi LCD-näytön tärkeimmistä ominaisuuksista on vasteaika - mitä pienempi se on, sitä parempi (se osoittaa, kuinka nopeasti yksittäisen pikselin läpinäkyvyys voi muuttua kuvanlaatua menettämättä). Vasteaika mitataan millisekunteina, optimaalinen arvo on 20 ms tai vähemmän. Nopeat vasteajat ovat erittäin tärkeitä katsottaessa DVD- ja HDTV-levyjä suurilta näytöiltä, erityisesti toimintakohtauksissa.
Toisin kuin plasma- ja CRT-televisioissa, LCD-näytön kuva ei "polta loppuun", joten se on erittäin hyvä tietokoneen kanssa työskentelyyn tai videosovittimen liittämiseen. Tekstin ja grafiikan näyttölaatu on erittäin korkea.
Yksi yleisistä väärinkäsityksistä on "mitä korkeampi resoluutio, sitä suurempi kuva". Näin ei aina ole. Useimmissa perinteisissä CRT-televisioissa resoluutio on VGA (640x480 pikseliä), kun taas LCD-näytöissä voi olla myös XGA (1024x768) tai W-XGA (1280x768). Ennen numeroiden tutkimista on parempi verrata itse "kuvaa".
Tekniset ominaisuudet
Yleensä LCD-televisioita myydään sisäänrakennetulla äänijärjestelmällä, virittimillä jne., mutta on parempi selvittää etukäteen, mitä pakkauksessa on. Esimerkiksi joidenkin valmistajien televisiot eivät tue PC-liitäntöjä, mikä voi olla yllätys huomaamattomalle ostajalle, joskus kotiteatterijärjestelmässä toimimiseksi televisiota ei ole varustettu kaiuttimilla.
On tärkeää, että televisio tukee HDTV-signaalia. Korkearesoluutioinen digitaalikuva on paljon parempi kuin tavallinen. Nykyään jotkut kaapeli- ja maksulliset satelliittikanavat toimivat HDTV:n kanssa, tulevaisuudessa myös perinteinen televisio toimii sen kanssa.

Näin LCD-TV toimii
Näin LCD-TV toimii
Näin LCD-TV toimii
Näin LCD-TV toimii Näin LCD-TV toimii Näin LCD-TV toimiiHome | Articles

July 23, 2024 07:58:46 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting