Mini-koelkasten

De vraag naar kleine koelkasten groeit elke dag. Meestal worden ze gebruikt in kantoren, hotels, entertainmentcomplexen, ziekenhuisafdelingen met meer comfort. Het belangrijkste gemak is dat ze weinig ruimte innemen, veel modellen hebben een ontwerp waardoor ze in een kantoor of kamer kunnen worden geplaatst. Een smalle koelkast op het platteland of in een andere tijdelijke behuizing is ook geschikt.
Dergelijke huishoudelijke apparaten kunnen draagbaar of stationair zijn, sommige modellen zijn ingebouwd in een bar of meubel. Door het type koeling kan een kleine koelkast absorptie, thermo-elektrisch of compressie zijn. Bij het plaatsen van inbouwtoestellen is het van belang dat elementen als een condensor (compressiekoeling), een warmtewisselaar (absorptiemethode) of platen van thermische onderdelen kunnen koelen.
Een verdamper wordt gebruikt om de interne ruimte te koelen, elke minikoelkast met één kamer heeft een bak onder de verdamper, waardoor ook het temperatuurregime in de vriezer wordt aangepast, meestal in het bovenste gedeelte van de behuizing. De verdamper doet tevens dienst als diepvriescontainer. Voor plaatsing op kantoor is een kleine koelkast met een inhoud van niet meer dan 85 cm3, die zelfs onder de tafel kan worden geplaatst, optimaal.
Geluidsniveau
Sommige modellen compressiekoelkasten hebben een lager geluidsniveau. Een zwakker geluid tijdens bedrijf wordt gecreëerd door absorptieapparaten, omdat ze geen compressor en bewegende delen hebben. De stilste misschien thermo-elektrische koelkasten, waarin geen compressoren, geen koelmiddelleidingen, geen bewegende delen zijn. Thermo-elektrische koelkasten zijn onderverdeeld in twee klassen, de eerste wordt binnenshuis gebruikt en de andere is draagbaar en kan overal worden gebruikt. Koelkasten die bedoeld zijn voor gebruik in transport kunnen speciale steunen hebben waarmee ze op de carrosserie van auto's, bussen, treinen of drijvende voertuigen worden geplaatst.
Hoe een minikoelkast kiezen?
Het handigst zijn thermo-elektrische koelkasten, maar hun kosten zijn een orde van grootte hoger dan die van isothermen (tanks met thermische isolatie, waar de batterijen worden voorgekoeld), bij deze techniek wordt de lage temperatuur langer gehandhaafd. De krachtigste zijn elektrogasmodellen en compressiemodellen, ze zijn misschien wel de duurste, maar ze hebben een temperatuurschakelaar.
Bij het kiezen van een draagbare minikoelkast moet u allereerst beslissen over de vereisten ervoor. Producten van het isotherme type zijn dus een container met thermische isolatie (meestal schuim), waarvan de koeling plaatsvindt door speciale (voorgevroren in de vriezer van een koelkast voor huishoudelijk gebruik) koudeaccumulatoren.

Mini-koelkasten
Mini-koelkasten
Mini-koelkasten
Mini-koelkasten Mini-koelkasten Mini-koelkastenHome | Articles

July 16, 2024 12:35:05 +0300 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting