Jordbaseret fjernsyn

I øjeblikket i Rusland tv-udsendelser i SECAM-standarden (625 linjer) vises billedet med en opløsning på 720 x 576 pixels og en billedhastighed på 25 pr. sekund.
En række udlandet sender i PAL-format, som kun adskiller sig i farvekodningsalgoritmen.
Det menes, at de mest teknologisk avancerede lande sender i NTSC 3.58-format. I denne standard er antallet af billeder per sekund 29,97, og skærmopløsningen i digital repræsentation er 720 gange 480 pixels. NTSC-standarden har således en højere billedhastighed, men den vertikale opløsning er lavere.
Der er to måder at danne et billede på - progressivt og interlaced. Med progressiv billeddannelse har hver frame alle billedets linjer, dvs., for eksempel ved 30 billeder i sekundet, vil 30 hele billeder blive vist. Med den sammenflettede metode til billedtransmission vil lige rammer vise lige linjer af det originale billede (fuld ramme), og ulige rammer vil vise ulige linjer. Et interlaced billede ser noget sløret ud sammenlignet med et progressivt billede, men det kan reducere mængden af transmitteret information betydeligt. Mange mennesker kan ikke lide den flimren, der skabes af et sammenflettet billede.
Et progressivt billede er angivet med bogstavet p (progressiv), for eksempel 720p. Interlaced billede - angivet med bogstavet I (interlaced), for eksempel 1080i.
De gamle PAL-, SECAM- og NTSC 3.58-formater bruger en interlaced måde at overføre information på.

Jordbaseret fjernsyn
Jordbaseret fjernsyn
Jordbaseret fjernsyn
Jordbaseret fjernsyn Jordbaseret fjernsyn Jordbaseret fjernsynHome | Articles

May 21, 2024 16:39:26 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting