Hvordan vælger man et køleskab?

Moderne modeller af køleskabe adskiller sig fra deres forgængere, ikke kun i udseende, men også i nye moderne materialer samt et sæt funktioner, der giver dig mulighed for at opbevare en bred vifte af produkter i lang tid. Indbyggede hårde hvidevarer er blevet en ny løsning i køkkenindretningen, og sammen med komfurer, ovne, vaskemaskiner og opvaskemaskiner er konceptet ”indbygningskøleskabe” dukket op. Sammenlignet med fritstående modeller har de nogle fordele: højere effektivitet i drift på grund af bedre termisk isolering af væggene, lavere støjniveau, da dekorative møbelpaneler markant "dæmper" lyden. Og selvfølgelig passer indbyggede køleskabe harmonisk ind i køkkenmiljøet og giver nem adgang til deres indhold til enhver tid.
Producenter af husholdningsapparater tilbyder forbrugere modeller af forskellige størrelser, former og endda farver. Men for at vælge den bedste mulighed skal du vide, hvilke parametre du skal være opmærksom på.
Køleskabsdimensioner og modelfunktioner
Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme køleskabets volumen og dermed dets dimensioner. Til en familie på 1-2 personer er en kompakt model, der ikke er stor i størrelsen, velegnet. Der er som udgangspunkt tale om et-kammer køleskabe i op til 1 meters højde, herunder et køleskab og et lille fryserum. På nogle måder kan de minde om beskedne gamle modeller, der skulle optøs i hånden. Men nu er næsten alle køleskabe udstyret med No Frost-systemet, som forhindrer dannelsen af frost på kammerets vægge (for Liebherr-køleskabe staves dette navn sammen - Nofrost). Et eksempel på sådanne køleskabe er Bosch KIF 20A50-modellen
En familie på 3-4 personer skal bruge en større model. Her er det allerede værd at være opmærksom på køleskabet med et rummeligt hovedrum og en fryser, der lukkes med en separat dør. Højden på sådanne modeller når 1,9 meter, det indre rum er normalt opdelt i tre zoner: køling, frysning og en nultemperaturzone, kendt for de fleste forbrugere som en "friskhedszone". Hvis der ikke er nogen spørgsmål til de to første afsnit, så skal den tredje have en afklaring. Rummet, som fylder op til en femtedel af køleskabets hovedrum, er designet specielt til opbevaring af letfordærvelige produkter. Afrimning af et sådant køleskab er ret simpelt: Som regel er det kun fryseafdelingen, der skal afrimes fuldstændigt, køleafdelingen er udstyret med det samme No Frost-system.
To-rums køleskabe kan fungere enten med en kompressor eller med to, og begge muligheder har deres fordele. Den første er mere økonomisk i drift, men den anden giver dig mulighed for at slukke og afrime et hvilket som helst af kameraerne, så det andet fungerer. Og dette er, som erfaringen viser, meget mere bekvemt.
Og endelig store side-by-side køleskabe. Ejere af rummelige køkkener har råd til disse, fordi dette måske er den mest rummelige og overordnede type køleskab. Bogstaveligt talt er side-by-side oversat - "side om side", hvilket er sandt: Kameraerne er placeret ved siden af hinanden og åbnes ved hjælp af to svingdøre. Højden på modellerne varierer fra 1,7 til 1,9 meter, bredden kan nå 1,2 m, og det samlede anvendelige volumen er fra 520 til 800 liter. På trods af den imponerende størrelse af køleskabe vil du ikke have problemer med afrimning: No Frost-teknologi er en obligatorisk standard i dem, for eksempel Gaggenau IK 300-354 kombineret fritstående tre-kammer køleskab "Side by Side"
Side-by-side modellerne har flere temperaturzoner, herunder et nultemperaturforseglet kammer og et rum med variabel fugtighed. Næsten alle køleskabe af denne type giver en ekstra mulighed for at køle drikkevarer: i et særligt rum på døren holdes temperaturen 3 grader lavere end i hovedkammeret. Derudover giver den indbyggede ismaskine dig mulighed for at få omkring 4 kg is om dagen uden den kedelige hældning af vand i forme og den efterfølgende adskillelse af frosne terninger fra dem. Gennem en slange forbundet til vandforsyningen vil vand komme ind i filteret med udskiftelige patroner, og derefter, renset for urenheder, vil det komme ind i isdannelsesrummet. Praktisk, enkel og meget effektiv.
Men når man vælger køleskabets dimensioner, bør man ikke glemme problemerne med dets levering til installationsstedet. Husk, at den skal passere gennem dørene til lejligheden og køkkenet - som minimum og maksimalt - passe i en elevator, der vil tage dit køb til den ønskede etage. Nå, hvis du allerede har slået dig på side-by-side-modellen, skal du være forberedt på at træffe en ikke-standard beslutning: du skal muligvis fjerne dørene i lejligheden. Den eneste trøst er, at disse gener er midlertidige.
Kameraets placering
Varen er ikke påkrævet, snarere set som et spørgsmål om brugervenlighed. Hvis køleskabet har to eller flere kamre, ville det være rart at bestemme, hvor fryseafdelingen skal placeres – øverst eller nederst i det. Hvis du foretrækker at tilberede mest frosne og halvfabrikata og bruge fryseren flere gange om dagen, nytter det simpelthen ikke at sætte sig på hug foran den. For dem, der åbner køleskabsdøren oftere, er det mere praktisk at vælge en model, hvor fryseren er placeret under køleskabet, som det gøres i Bosch KIV 38X00-modellen
Fryseevne
Denne egenskab er ofte angivet på fryserdøren eller, hvis køleskabet er et-kammer, ved siden af driftsindikatorerne. To snefnug indikerer, at den maksimale temperatur i fryseren er -12 ° C, tre indikerer, at denne værdi når -18 ° C, og med billedet af fire snefnug kan du roligt regne med alt -24 ° C.
Styring
Køleskabet kan styres både elektromekanisk og elektronisk. Den første er den mest velkendte og enkle: Tænd og sluk sker ved at trykke på knapperne, og den ønskede tilstand indstilles ved at dreje termostatknapperne. Den anden metode bruger et elektronisk panel med et digitalt display og et kontrolpanel. Med deres hjælp kan du indstille den ønskede temperatur til nærmeste grad, hvilket ikke kan lade sig gøre med manuel styring, men har du et display, skal du sørge for at købe en god spændingsstabilisator.
I betragtning af at de grundlæggende funktioner i køleskabe med forskellige kontrolmetoder er næsten de samme, er valget af model for denne parameter helt op til dig.
Optøning
Ifølge dette kriterium er køleskabe opdelt i modeller med manuel afrimning og automatisk. Omtalen af den første mulighed understreger kun fordelene ved den anden, som ikke kræver menneskelig indgriben. Kondensatafrimning sker automatisk på den bageste indervæg af køleafdelingen, hvor fordamperen er placeret. Vand strømmer ind i en speciel rille i bunden af kølekammeret og forlader gennem et specielt hul i badet over kompressoren, og der, under påvirkning af den varme, der genereres af det, fordamper det.
Yderligere køleskabsfunktioner
Ud over No Frost-systemet, som forhindrer isdannelse i køleafdelingen, har mange modeller af moderne køleskabe en række ekstra funktioner.
Air Shower sikrer oprettelse og vedligeholdelse af et lavtemperaturregime og luftcirkulation, på grund af hvilket der er en slags ventilation af kølekammeret.
BioFresh er en funktion, der giver dig mulighed for at regulere temperaturen og fugtighedsniveauet i kammeret, og derved skabe alle de nødvendige forhold til opbevaring af forskellige typer produkter. Høj luftfugtighed bidrager til langsigtet bevarelse af friskheden af grøntsager, frugter, urter.
MagicEye multifunktionsdisplayet på døren viser information om betjeningen af køleskabet.
Coolmatic giver hurtig tvungen køling med blæserstyrede luftstrømme. Når der er gået 6 timer efter aktiveringen af denne funktion, genoprettes den normale temperaturindstilling.
Antibakteriel beskyttelse ydes ved at belægge væggene og den indvendige overflade af døren til køleskabet med en polymer baseret på sølvioner. Denne funktion er tilgængelig i en række modeller fra Bosch, Siemens og nogle andre producenter.
Crisp Fresh er et filter, der er indbygget i hylden, til opbevaring af grøntsager og til, at de holder sig friske i lang tid.
GlassLight-systemet er en LED-belysning indbygget i hylderne, der giver dig mulighed for hurtigt at orientere dig i systemet af hylder og produkternes placering.
Cooler er en anordning til køling og opvarmning af drikkevand indbygget i køleskabsdøren, bestående af en tank, en eller to vandhaner og en omvendt flaske vand fastgjort til toppen. I tanken opvarmes eller afkøles vand afhængig af opgaven, hvorefter det tilføres gennem en hane.
Lydsignal - evnen til at signalere den åbne dør til køleskabet.
SilverClean antibakterielle system, udviklet af Neff køleskabsproducenter, forhindrer bundfældning og vækst af skadelige bakterier. Det er baseret på virkningen af sølvioner, som er en del af materialet til væggene og den indre overflade af døren til kølekammeret. Køleskabe udstyret med SilverClean-systemet vil aldrig lugte dårligt, og maden holder længere.
Tilstedeværelsen af en aftagelig skillevæg mellem kasserne, som gør det muligt at opbevare voluminøse produkter, kaldes forskelligt i køleskabe af forskellige mærker. Miele har VarioRoom, Liebherr har VarioSpace, AEG har VarioBox. Producenter har udstyret frysere med glashylder og udtræksbeholdere for mere bekvem placering af produkter. Alle disse elementer kan nemt fjernes, hvis det er nødvendigt, hvilket giver plads nok til større produkter.
SuperCool-funktionen giver hurtig luftkøling af høj kvalitet ved hjælp af en speciel ventilator. Multidirektionelle luftstrømme afkøler kammerets indhold fra alle sider, hvilket især er vigtigt for produkter, der lige er blevet anbragt i køleskabet. LG har den samme funktion kaldet Multi Air Flow.
SuperFrost-tilstanden giver dig mulighed for hurtigt at fryse et stort antal produkter ved en temperatur på -32 ... -38 ° C, hvilket bevarer deres smag og sikrer længere opbevaring. Tilstanden deaktiveres automatisk, da hele mængden af produkter er frosset.
FrostControl-funktionen, udviklet af Liebherr, overvåger temperaturen i fryseren og tænder i tilfælde af en stigning lyd- og lyssignaler. FrostControl-indikatoren giver dig mulighed for at handle i tide og bruge SuperFrost-tilstanden, hvis maden begynder at tø op som følge af en strømafbrydelse.
Fritstående eller indbygget
Dette punkt er også meget vigtigt. Nu, hvor indbyggede apparater langsomt men sikkert erstatter "solo"-modeller, når komfuret bliver erstattet af en kogeplade og ovn, når selv mikrobølgeovne "gemmer sig" i elegante skabes indvolde, udvider køleskabsproducenterne i stigende grad produktion af fuldt indbyggede modeller. De er selvfølgelig meget dyrere end deres enkeltstående "brødre", fordi kravene til dem er meget højere. For det første et minimum af vibrationer, så træmøbler ikke bliver en slags resonatorboks, og motorens summen høres ikke i hele køkkenet. For det andet termisk isolering. Køleskabe "solo" bør ikke være tæt op ad møbler og vægge og et særligt krav er afstanden mellem køleskabet og radiatoren. Fuldt indbyggede modeller kan placeres, hvor det er bekvemt for dig, og kun dig.
Og endelig overveje den rent æstetiske side ved at vælge et køleskab. De klassiske hvide modeller er stadig de mest populære, men nu fås de også i farverne: gul, stål, med en trælignende finish, farven på Liebherr CPes 40030 rustfrit stål. Men det mest harmoniske køleskab vil passe ind i interiøret kun hvis det har døren vil være nøjagtig det samme panel som facaderne af køkkenmøbler. Og det er kun muligt, hvis du køber en indlejret model.
Vinkølere eller vinskabe
Kendere af gode vine, der har mulighed for at købe dem i store mængder, bliver nødt til at anskaffe sig en speciel enhed til opbevaring af denne dyrebare drik. Som du ved, for at vinen ikke skal miste sine egenskaber, er det nødvendigt at give ikke kun en vis temperatur, men også fugtighed. Det er til dette formål, at en række producenter af husholdningsapparater har udviklet og lanceret produktionen af vinskabe.
Ligesom køleskabe adskiller "lagre" til vine sig fra hinanden i størrelse og kapacitet. Derfor kræver spørgsmålet om, hvordan man vælger et vinskab, separat overvejelse. Kort sagt kan vi sige, at tilhængere af visse typer vine godt kan klare sig med modeller med enkelt temperatur, men elskere af variation skal sørge for at købe flere temperaturer. Desuden, jo dyrere vinskabet er, jo flere muligheder har det for korrekt opbevaring af en lang række vine - hvide og røde, berigede og mousserende. Vinkøler model Miele KWL 4712 SG udg
Økonomiske muligheder
Når du vælger et køleskab, vil du uundgåeligt stå over for et økonomisk problem, nemlig hvor mange penge du skal efterlade i butikken for at få et godt resultat i køkkenet. Hver producent tilbyder normalt forskellige muligheder for udstyr - fra budget til elitemodeller, så det er ganske muligt at finde en model til lommen. Det er dog værd at huske på, at i modsætning til andre typer husholdningsapparater købes et køleskab normalt i mange år: dets dimensioner er ret store, og dets vægt tillader dig ikke blot at tage det gamle ud og sætte et nyt i. . Derfor er det værd at tænke grundigt over, om man skal spare penge ved køb eller købe en rigtig god model fra en af de verdenskendte producenter.
Den berømte "label" på køleskabet er ikke kun et smukt design af døren. Dette er en bekræftelse af kvalitet, et tegn på, at virksomheden er ansvarlig for sit produkt. Med tiden ændrer alt sig, og husholdningsapparater har nye funktioner og muligheder. Når du ved dette, så skynd dig nu at købe en af de mest moderne modeller af køleskabet, som et resultat vil du ikke fortryde din beslutning. Ja, du skal betale et seriøst beløb ad gangen, men så vil du kunne bruge dit køb i mange år og endda årtier uden at bekymre dig om reparationen og behovet for at udskifte det.
Billige modeller af elite køleskabe:
Indbygget køleskab Miele K 9414 iF
Indbygget køleskab Kuppersbusch IKE 247-8
Køleskab Liebherr CP 40030
Hvordan man beslutter sig for et mærke
Det er måske urealistisk at udskille et mærke fra den generelle masse af producenter, der kunne kaldes det bedste, mest pålidelige, prestigefyldte. Din smag, eller måske endda intuition, vil fortælle dig, hvordan du finder den rigtige model blandt mange med lignende funktioner, men lavet af forskellige producenter. Som regel tilbyder hvert mærke, ud over standardfunktioner, noget af sit eget, særlige. Miele har for eksempel udviklet et unikt GlassLight-baggrundsbelysningssystem, Bosch-specialister har fundet på og implementeret en ny superfreeze-tilstand.
En vigtig ting, når du vælger et produkt af et bestemt mærke, er tilstedeværelsen af et firmaservicecenter i din by. Men når du køber produkter fra større producenter som Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff eller Zanussi, behøver du ikke bekymre dig om dette.
Levetid og garanti
Levetiden for moderne køleskabe, underlagt alle driftsregler, er fra 10 til 15 år, og nogle producenter, for eksempel Miele, taler om en mere alvorlig periode. Som erfaringen viser, tjener gode modeller meget længere, og hvis de bliver forældede, så moralsk. Det betyder, at der dukker mere perfekte, gennemtænkte og udstyret med nye funktioner køleskabe frem i løbet af den angivne tid, hvilket ikke forhindrer de gamle i at arbejde, arbejde og virke. Men på trods af den betydelige levetid er garantien for køleudstyr ret beskeden - fra 1 til 2 år, og den anden mulighed vil koste kunderne mere.

Hvordan vælger man et køleskab?
Hvordan vælger man et køleskab?
Hvordan vælger man et køleskab?
Hvordan vælger man et køleskab? Hvordan vælger man et køleskab? Hvordan vælger man et køleskab?Home | Articles

May 24, 2024 21:57:57 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting