ATSC versus DVB-T

Als Amerikaanse specialisten hun systeem niet alleen in een laboratorium, maar ook in een echte stad vergelijkende tests zouden uitvoeren, zouden ze de voordelen van de ATSC-standaard nauwelijks hebben ontdekt. Wat kwaliteit betreft, leveren zowel ATSC als DVB-T aan elke kijker dezelfde studiokwaliteit die wordt geproduceerd door de toonaangevende televisiemaatschappijen. In dit opzicht heeft het geen zin om deze normen te vergelijken. DVB-T omvat, net als ATSC, high-definition televisie en Dolby AC-3. De standaarden zijn gebaseerd op MPEG-2, maar wat hen echt onderscheidt, is de betrouwbaarheid van de signaalafgifte aan een specifieke kijker. Dus als bijvoorbeeld tijdens een ATSC-honkbalshow plotseling een vogel op de antenne zit en de uitzending hierdoor wordt onderbroken, zal de kijker ontevreden zijn over het werk van zo'n televisie.
Als we de VS en Rusland vergelijken, lijkt het misschien voor iemand dat de landen op elkaar lijken. Maar dit geldt alleen met betrekking tot hun uitgestrekte territoria. Voor zowel de Verenigde Staten als Rusland betekent dit het belang van het ontwikkelen van een satellietconstellatie voor de primaire distributie en herdistributie van televisieprogramma's. De verschillen houden voornamelijk verband met verschillende klimatologische omstandigheden. Hoe vreemd het ook mag lijken, de radiotransparantie van gebouwen in warmere klimaten vergemakkelijkt de televisieontvangst. Maar zelfs onder zulke gunstige omstandigheden wordt ATSC-ontvangst op binnenantennes en draagbare televisies helemaal niet overwogen. In New York is elk huis aangesloten op de kabel, maar elk Amerikaans gezin heeft 3-4 extra tv's aangesloten op de kabel met een binnenantenne.
De praktische implementatie van de ATSC-standaard toonde dus duidelijk het falen van zowel amplitudemodulatie (8VSB) als het ontbreken van een effectief middel om met het gereflecteerde signaal om te gaan. In werkelijkheid werd in plaats van de geadverteerde vermindering van het vermogen van de DH-zender, het vermogen van de zender op het hoogste gebouw in New York verhoogd tot 350 kW, terwijl de ontvangst niet op elk punt in de stad gegarandeerd was. Het is verheugend te constateren dat in de VS een band is toegewezen voor experimentele DVB-T-uitzendingen.
In Rusland zijn gebouwen meestal van gewapend beton of baksteen met plafonds van gewapend beton. Zelfs veel vakantiedorpen en -steden bestaan uit huizen met gewapend beton of metalen constructies waardoor ze niet-radio-transparant zijn. We mogen niet vergeten dat in Rusland en de buurlanden de analoge televisiestandaard Secam is aangenomen, waarvan de anti-interferentiemaatregelen helemaal niet in de ATSC-standaard zijn opgenomen. De introductie van de ATSC-standaard in Rusland zal niet alleen schadelijk zijn, maar ook rampzalig, aangezien het enorme investeringen in de antenne-feeder-economie van televisienetwerken zal vergen, evenals de onmiddellijke stopzetting van analoge uitzendingen in de Secam-standaard.

ATSC versus DVB-T
ATSC versus DVB-T
ATSC versus DVB-T
ATSC versus DVB-T ATSC versus DVB-T ATSC versus DVB-THome | Articles

May 21, 2024 16:54:56 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting