Δορυφορική τηλεόραση

Η δορυφορική τηλεόραση δεν αποτελεί πλέον τεχνογνωσία στον κόσμο της τεχνολογίας των πληροφοριών. Με τη βοήθεια της δορυφορικής τηλεόρασης, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε όχι μόνο πολλά νέα κανάλια, αλλά και να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα της μετάδοσης των εθνικών καναλιών.
Η δορυφορική τηλεόραση είναι ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 21ου αιώνα. Εάν παραλάβετε το περιοδικό Telesputnik - μια μηνιαία δημοσίευση στη δορυφορική και καλωδιακή τηλεόραση, θα δείτε πόσοι δορυφόροι βρίσκονται στην τροχιά μας κοντά στη Γη. Στην πραγματικότητα, το περιοδικό περιέχει πληροφορίες μόνο για ένα μέρος των δορυφόρων από μεγάλο αριθμό διαστημικών σκαφών. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά και βρίσκονται όλα σε γεωστατική τροχιά, που βρίσκονται στο επίπεδο του ισημερινού της γης. Αυτή είναι η μόνη κυκλική τροχιά με ακτίνα 35785 km, όπου ο δορυφόρος φαίνεται να είναι ακίνητος σε έναν γήινο παρατηρητή, με την προϋπόθεση ότι η γωνιακή ταχύτητα της περιστροφής του δορυφόρου γύρω από τον άξονα της γης συμπίπτει με τη γωνιακή ταχύτητα περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της . Αυτό σημαίνει ότι εάν το δορυφορικό πιάτο έχει ρυθμιστεί σωστά για λήψη από τον δορυφόρο και έχει στερεωθεί με ασφάλεια, δεν θα χρειαστεί να διορθωθεί η θέση του στο μέλλον.
Κάθε ευρωπαϊκή χώρα προσπαθεί να τοποθετήσει τους τηλεοπτικούς δορυφόρους της σε γεωστατική τροχιά, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Επομένως, στον αγώνα για μια «θέση κάτω από τον ήλιο», οι δορυφόροι, όπως τα πουλιά, συγκεντρώνονται σε «κοπάδια». Για παράδειγμα, το όνομα του δορυφόρου "HotBird" αναφέρεται σε έναν αριθμό διαστημικών σκαφών σε κοντινή απόσταση (με τα πρότυπα του διαστήματος) (περίπου 100 km) που καταλαμβάνουν τροχιακή θέση περίπου 13 μοιρών ανατολικού μήκους. Δεδομένου ότι όλοι οι δορυφόροι βρίσκονται στο επίπεδο του ισημερινού, το γεωγραφικό τους πλάτος είναι μηδέν και διαφέρουν ως προς το γεωγραφικό μήκος. Ο πρώτος μεσημβρινός, θυμόμαστε, διέρχεται από το Λονδίνο και χωρίζει το δυτικό και το ανατολικό γεωγραφικό μήκος. Ένας τηλεοπτικός δορυφόρος εκτοξεύεται σε ένα δεδομένο σημείο της τροχιάς για να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη περιοχή της επιφάνειας της γης, επομένως, έχει το δικό του μοτίβο ακτινοβολίας. Δεδομένου ότι σε κάθε διαστημόπλοιο είναι εγκατεστημένοι αρκετοί αναμεταδότες (δέκτης-πομποί), καθένας από τους οποίους είναι ικανός να μεταδίδει πολλά τηλεοπτικά προγράμματα σε μία ροή, ο συνολικός αριθμός των καναλιών εκπομπής μπορεί να μετρηθεί σε δεκάδες. Για λόγους σαφήνειας, ο δορυφόρος μπορεί να φανταστεί ως ένα «προβολέα» ή μια ομάδα «προβολέων» που «αιωρείται» στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τον ισημερινό, ο οποίος, με τις «ακτίνες» του, αρπάζει από το σκοτάδι ένα μέρος της επιφάνειας της γης. . Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με την περιοχή της "φωτισμένης" επιφάνειας, κάθε δέσμη μπορεί να ταξινομηθεί: στενή, ζώνη, περιφερειακή, παγκόσμια κ.λπ. Η υψηλότερη πυκνότητα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων συγκεντρώνεται στο κέντρο της δέσμης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς του σήματος που εκπέμπεται από τον δορυφόρο και φτάνει στην επιφάνεια της γης στη θέση του δορυφορικού πιάτου, τόσο μικρότερη είναι η διάμετρος του κατόπτρου της κεραίας. Αυτό το πλεονέκτημα έχει στενή δοκό. Όσο ευρύτερη είναι η περιοχή κάλυψης, τόσο μικρότερη είναι η πυκνότητα ροής ισχύος στην επιφάνεια της γης. Για παράδειγμα, για να λαμβάνετε τηλεοπτικά προγράμματα του παγκόσμιου δορυφόρου δέσμης "Intelstat 905" στο Κίεβο, 27,5 μοίρες. η. καλύπτοντας ολόκληρο το τμήμα της επιφάνειας της γης ορατό από αυτό, απαιτείται κεραία με διάμετρο τουλάχιστον τριών μέτρων. Η επικράτεια της Ουκρανίας, κατ' αρχήν, "φωτίζεται" από τις ακτίνες πολλών δορυφόρων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δημιουργούν χαμηλή πυκνότητα ροής ισχύος. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς, τους κατοίκους της Ουκρανίας, είναι οι δορυφόροι από τους οποίους μεταδίδονται εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία μπορούν να ληφθούν σε μικρά δορυφορικά πιάτα.
Η δορυφορική τηλεόραση αφιερώνει χρόνο, ειδικά επειδή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε πολύ περισσότερα κανάλια από την καλωδιακή τηλεόραση. Σήμερα το τυπικό πακέτο δορυφορικής τηλεόρασης είναι 500 κανάλια! Φανταστείτε μια θάλασσα από διαφορετικές πληροφορίες ακριβώς στην οθόνη της τηλεόρασής σας!

Δορυφορική τηλεόραση
Δορυφορική τηλεόραση
Δορυφορική τηλεόραση
Δορυφορική τηλεόραση Δορυφορική τηλεόραση Δορυφορική τηλεόρασηHome | Articles

June 13, 2024 17:30:00 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting