Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε;

Σε εποχές όχι τόσο μακρινές από εμάς, οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να πάνε σε κάθε είδους κόλπα που θα τους επέτρεπαν να διατηρούν φρέσκο το φαγητό τους. Για παράδειγμα, πολλοί λαοί που ζουν στο Βορρά συνεχίζουν να χτίζουν παγετώνες στα υπόγεια των σπιτιών τους μέχρι σήμερα: ο ηλεκτρισμός σε αυτά τα μέρη εξαφανίζεται τακτικά και κανείς δεν θέλει να πάθει τροφική δηλητηρίαση εξαιτίας αυτού... Ευτυχώς, έχουμε ψυγεία, μια πληθώρα μοντέλων που εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Και αυτά δεν είναι πλέον μόνο "μπανάκια ψυγείου", αλλά οι πιο περίπλοκες συσκευές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανεξάρτητα ... Επομένως, πριν αγοράσετε, θα πρέπει να κατανοήσετε λίγο τη θεωρία της επιλογής ψυγείων!
Εκτός από τα παραδοσιακά ψυγεία ενός θαλάμου, υπάρχουν ψυγεία δύο θαλάμων και ψυγεία πολλαπλών θαλάμων. Ο σχετικά απλός σχεδιασμός των ψυγείων ενός θαλάμου τους επιτρέπει να συνδυάζουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοπιστίας με προσιτή τιμή. Το πιο σημαντικό μειονέκτημα τέτοιων μοντέλων είναι η ανάγκη για περιοδική απόψυξη ενός "παλτού" πάγου στα τοιχώματα του καταψύκτη.
Πολλά σύγχρονα ψυγεία έχουν τρεις θαλάμους. Ο τρίτος θάλαμος είναι ο θάλαμος μηδενικής θερμοκρασίας, ή «ζώνη φρεσκάδας». Προορίζεται για αποθήκευση ευπαθών προϊόντων. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα συνδυασμένα ψυγεία δύο θαλάμων με ψυγείο και καταψύκτη. Μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε συνδυασμό όγκων θαλάμου ανάλογα με τις ανάγκες αποθήκευσης τροφίμων σας.
Τα ψυγεία δύο θαλάμων μπορούν να λειτουργήσουν τόσο από έναν συμπιεστή όσο και από δύο. Η τελευταία επιλογή είναι λιγότερο οικονομική, αλλά πιο βολική, για παράδειγμα, κατά την απόψυξη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από τις κάμερες. Ο καταψύκτης, που βρίσκεται κάτω από το ψυγείο και αποτελείται από πολλά τμήματα, απαιτεί κατά μέσο όρο 2 ξεπαγώσεις ανά έτος.
Εάν το ψυγείο διαθέτει σύστημα No Frost, τότε δεν χρειάζεται καθόλου απόψυξη, αλλά συνιστάται να το απενεργοποιείτε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για προληπτικό καθαρισμό. Ο θάλαμος του ψυγείου, για τα περισσότερα μοντέλα, λειτουργεί σε λειτουργία αυτόματης απόψυξης (ή αυτόματης απόψυξης), δηλαδή το ψυγείο απαλλάσσεται από τη συμπυκνωμένη υγρασία χωρίς τη συμμετοχή σας.
Ελεγχος
Το ψυγείο ελέγχεται με δύο τρόπους: ηλεκτρομηχανικό και ηλεκτρονικό. Το τελευταίο συνεπάγεται ότι το ψυγείο διαθέτει ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου με ψηφιακή οθόνη και τηλεχειριστήριο που εμφανίζει όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λειτουργία του. Ο ηλεκτρομηχανικός έλεγχος είναι πιο οικείος σε πολλούς. Πραγματοποιείται απλά περιστρέφοντας το κουμπί του θερμοστάτη μέσα στο διαμέρισμα του ψυγείου ή έξω από αυτό στο επάνω επίπεδο του ντουλαπιού. Αυτά τα κύρια χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε γρήγορα όταν επιλέγετε ένα ψυγείο στον κατάλογό μας.
Οι πιο δημοφιλείς μάρκες ψυγείων: ψυγεία Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Η κατανάλωση ενέργειας είναι ένα χαρακτηριστικό που, από όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους του ψυγείου, θα επηρεάσει περισσότερο την κατάσταση του πορτοφολιού σας μετά την αγορά ενός ψυγείου. Επομένως, όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την παράμετρο (μερικές φορές χρησιμοποιούνται οι λέξεις "ενεργειακή απόδοση" και "οικονομική θέση").
Η ενεργειακή κλάση αναγράφεται στο αυτοκόλλητο στο ψυγείο και στην περιγραφή του προϊόντος και προσδιορίζεται στο εύρος τιμών από A έως G, όπου:
από το Α έως το Γ - πολύ οικονομική και οικονομική θέση
D - ενδιάμεση τιμή
από E έως G - υψηλή και πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Όλα πηγαίνουν στο γεγονός ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η έννοια της «κλάσης Super A» θα εισαχθεί επίσης στη διεθνή ταξινόμηση, για ψυγεία που υπάρχουν ήδη και των οποίων οι δείκτες κατανάλωσης ενέργειας είναι πολύ χαμηλότεροι από τη συνηθισμένη κατηγορία Α.
Δεδομένης της ρωσικής πραγματικότητας, μπορεί να σημειωθεί ότι η αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με σχετικά χαμηλές πληρωμές δεν θα χτυπήσει σκληρά την τσέπη του καταναλωτή - ενώ τα βελτιωμένα μοντέλα που εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια συνήθως κοστίζουν περισσότερο.
Επομένως, όταν επιλέγετε μεταξύ ενός οικονομικού μοντέλου και των «μη οικονομικά» αντιστοίχων του, προσπαθήστε να καταλάβετε ποιο είναι μικρότερο: η διαφορά στο κόστος τους ή το κόστος κατανάλωσης επιπλέον κιλοβάτ/ωρών για μια συγκεκριμένη περίοδο (1 έτος, 2 χρόνια, 5 χρόνια , 10 χρόνια). Ο υπολογισμός είναι μάλλον αυθαίρετος (η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αυξηθεί ή να πέσει), αλλά θα σας επιτρέψει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να προσανατολιστείτε στα ξηρά στοιχεία των χαρακτηριστικών.
Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τρόποι εξοικονόμησης κόστους και εξοικονόμησης ενέργειας που δεν απαιτούν πρόσθετη προσπάθεια:
1. Ψύξτε το ζεστό φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο.
2. Αποφύγετε το άσκοπο άνοιγμα της πόρτας και μην την αφήνετε ανοιχτή για πολλή ώρα.
3. Αλλάξτε τη θέση του θερμοστάτη ανάλογα με το γέμισμα του ψυγείου με προϊόντα.
4. Εάν δεν πρόκειται να αποθηκεύσετε τρόφιμα στην κατάψυξη για μήνες, τότε μην ρυθμίσετε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αποθήκευσης εκεί.
Μην τοποθετείτε το ψυγείο κοντά σε εστίες, φούρνους, καλοριφέρ ή παρόμοιες πηγές θερμότητας.

Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε;
Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε;
Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε;
Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε; Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε; Ποιο ψυγείο είναι καλύτερο να αγοράσετε;Home | Articles

June 13, 2024 16:59:43 +0300 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting