Hoe kies je een goede wasmachine?

Tot voor kort was de was een nachtmerrie voor het grootste deel van de vrouwelijke bevolking van ons land. Natuurlijk bestonden er toen al wasmachines, maar ermee werken was een nachtmerrie! Wat was alleen het ontgrendelingsapparaat waard in de vorm van twee rollen op de "vrouwelijke" tractie! En daarom vielen ze onmiddellijk na het verschijnen van volwaardige automatische wasmachines op onze markt onmiddellijk ongelooflijk populair. Na een paar jaar waren er zoveel modellen van verschillende "ringen" dat het erg moeilijk werd om er een uit te kiezen die je nodig hebt. Alles is anders: de hoeveelheid geladen wasgoed, het type verwarmingselement ... Kortom, voor de juiste keuze heb je op zijn minst een beetje begrip van de theorie nodig.
Aantal programma's
Hoe meer programma's, hoe gevarieerder het wasgoed dat in de machine kan worden gewassen. In de meeste machines kunnen bijvoorbeeld dankzij speciale programma's wollen en synthetische artikelen worden gewassen.
Maximale centrifugeersnelheid
Hoe meer omwentelingen, hoe droger de spin. Normaal wordt het aantal omwentelingen beschouwd, ongeveer gelijk aan 850 tpm.
Energie klasse
Afhankelijk van de hoeveelheid energie die de wasmachine verbruikt, wordt er een energieklasse ingesteld. De beste prestaties voor modellen van klasse A, B; gemiddeld - C, D, E; de laagste - F, G.
Was klasse
Deze parameter bepaalt hoe goed het wasgoed wordt gewassen. De beste prestaties voor modellen van klasse A, B; gemiddeld - C, D, E; de laagste - F, G.
Spin klasse
Hangt af van het maximale centrifugetoerental en kenmerkt de restvochtigheid van het reeds gecentrifugeerde wasgoed. De beste prestaties voor modellen van klasse A, B; gemiddeld - C, D, E; de laagste - E, G.
Trommel laden
De maximale belasting varieert van 3 tot 7,2 kg. Voor een gezin van 5 personen is een lading van 5 kg optimaal. Hoe groter de capaciteit van de trommel, hoe minder vaak je hoeft te wassen en hoe minder energie er wordt verbruikt.
Assortiment wasmachines
Alle automatische machines op de markt zijn onderverdeeld in twee grote klassen: frontale wasmachines en verticale wasmachines. Frontale wasmachines zijn veel breder en populairder in Rusland. Laten we met hem beginnen.
Modellen op ware grootte
Machines op ware grootte zijn verkrijgbaar bij bijna elke fabrikant. De uitzondering is Eurosoba. Onder dit merk worden uitsluitend compacte machines geproduceerd.
Bovendien vind je bij sommige fabrikanten, zoals Miele, AEG, Asko, geen kleinere machines. En dit kan niet worden toegeschreven aan de tekortkomingen van deze bedrijven, omdat hun producten zijn ontworpen voor mensen met hoge inkomens en zonder huisvestingsproblemen. Modellen op ware grootte worden beschouwd als modellen waarvan de afmetingen - "Hoogte X Breedte X Diepte" (HxBxD) - standaard 85x60x60 cm zijn. Met "breedte" wordt bedoeld het deel van de machine waarop het bedieningspaneel en het laadluik zich bevinden, door "diepte" - de afstand van de voorpanelen tot de muur.
Merk op dat de diepte van full-size machines in het bereik van 53 tot 62 cm ligt.
Smalle wasmachines
Smalle machines worden machines genoemd met een diepte van 39-45 cm Smalle wasmachines zitten in het assortiment van de meeste fabrikanten: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool, Zanussi.
Het laden in smalle wasmachines varieert van 4 tot 5,5 kg, afhankelijk van het merk.
Super smalle wasmachines
Auto's met een diepte van 32-35 cm worden als super smal beschouwd, dergelijke modellen zijn de beste oplossing voor het probleem van vrije ruimte. Het aantal fabrikanten dat supersmalle auto's produceert, neemt elke dag toe. Vandaag zijn dat: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm ), Zanussi (32 cm). Tussen haakjes staat de minimale diepte.
Zoals we kunnen zien, worden de meest "slanke" auto's vertegenwoordigd door het merk Zanussi (modellen FLV 504/ 704/ 904 NN) en Electrolux EWS 1105.
Supersmalle modellen hebben een kleiner laadvolume, wat heel natuurlijk is als het machinevolume en dus ook de trommel worden verkleind. Laden in supersmalle auto's - 3,5 kg (bijna alle modellen) en 4 kg (Beko en Whirlpool). Met een afname van de afmetingen van de wasmachine neemt het volume van de trommel af, wat op zijn beurt de kwaliteit van de was beïnvloedt. In de regel hebben modellen met kleinere afmetingen lagere kenmerken (lagere wasklassen, hoger energieverbruik, enz.). Dit geldt voor iedereen, ook voor fabrikanten op hoog niveau. Er zijn uitzonderingen: LG beweert bijvoorbeeld dat de drie lijnen wasmachines met verschillende dieptes (34/44/54 cm) alleen verschillen in laadvolume (3,5/5/6 kg), terwijl andere kenmerken hetzelfde zijn, met name klassen wassen en energieverbruik, een reeks programma's.
Compacte wasmachines
Wasmachines worden compact genoemd, waarin alle afmetingen zijn verkleind. Maar de belangrijkste indicator is de hoogte, die niet groter is dan 70 cm (tegen de gebruikelijke 85 cm), omdat. in de meeste gevallen worden deze machines onder de gootsteen geïnstalleerd. Van de hierboven genoemde fabrikanten worden compacte voorladermachines geproduceerd door Candy (Aquamatic-serie met afmetingen (70x50x43 cm), Electrolux (hoogte 67 cm) en Zanussi (hoogte 67 cm).
De enige fabrikant van bovenlader compacte machines is Asko (Compact serie), de hoogte van deze machines is 68 cm.
Bovenlader wasmachines
Volgens statistieken in Rusland zijn machines met bovenlader 25% versus 75% van de machines met voorlader. De standaardafmetingen van een verticale wasmachine zijn 90x40x60 cm Bovenladers kunnen zowel een horizontale als een verticale trommel hebben. Bovenladermachines zijn verkrijgbaar bij AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Afzonderlijk merken we het bedrijf Brandt op, dat gespecialiseerd is in de productie van wasmachines met alleen bovenlader.

Hoe kies je een goede wasmachine?
Hoe kies je een goede wasmachine?
Hoe kies je een goede wasmachine?
Hoe kies je een goede wasmachine? Hoe kies je een goede wasmachine? Hoe kies je een goede wasmachine?Home | Articles

May 26, 2024 21:51:49 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting