HDTV i Rusland

Lad os først og fremmest minde læseren om, at han kan modtage tv-kanaler via on-air (jordbaseret) udsendelse, gennem et kabel-tv-netværk såvel som fra en satellit.
Det er ikke nødvendigt at regne med det forestående udseende af HDTV-kanaler i Rusland i pakkerne til nogle få digitale kabelnetværk. I fremtiden ligger udviklingen af kabelnetværk netop i HD-udsendelser. Det er klart, at kabeloperatører ikke har noget umiddelbart incitament til at skifte fra analog til digital, da der ikke er nogen fordel ved digital i standardopløsning. I HDTV er situationen helt anderledes: Højopløsningsbilledet transmitteres ikke på den analoge måde (HD-MAC er udelukket fra overvejelse som lovende med hensyn til implementeringsomkostninger). Derfor vil overgangen til digital for kabelselskaber ikke være en simpel "opgradering" af det teknologiske grundlag, men også en nødvendig betingelse for at udvide pakken af leverede tjenester. Uden tvivl vil kabelproducenter blive stimuleret af producenter af digitalt udstyr: et komplekst salgsmarked vil åbne sig for dem, fordi operatøren bliver nødt til at købe ikke kun abonnentmodtagere med et bestemt adgangsstyringssystem, men også hovedudstyr, der er kompatibelt med dem.
Vi bør forvente, at sådanne udbydere af komplekse løsninger til udsendelse som Digiraum (DRE), TongPhang, Irdeto, kommer ind på det russiske "kabel" HDTV-marked. De leverer omkostningseffektive løsninger, der er let at implementere, og vigtigst af alt har de det nødvendige antal modtagere med indbyggede adgangsmoduler (servicedekodere). Ja, ja, i russisk kabel bør vi forvente udseendet af DRE Crypt eller en russisk udvikling "tunneleret" i Conax eller Irdeto ... Der er ingen tvivl om, at udstyrsleverandører vil arbejde i tæt, næsten intimt, samarbejde med centraliserede tv-selskaber. Dette vil ske på nogenlunde samme måde, som det sker med TricolorTV og DRE. Det vil sige, at der vil være en form for pakke med HDTV-kanaler, der udsendes fra en satellit, som vil blive modtaget af regionale kabeloperatører og transmitteret til slutabonnenter. Samtidig vil et centraliseret adgangsstyringssystem blive brugt i alle disse netværk. Den regionale operatør vil have adgang til broadcasterens centrale CAS-server og skal ikke installere et adgangsstyringssystem, dvs. du behøver ikke bruge mange penge.
Lidt anderledes situation med jordbaseret digital-tv. I Moskva, som en del af udviklingen af frekvensen af den 34. UHF-kanal, udføres testudsendelse af high-definition tv-programmer i H.264 / AVC-komprimeringsformatet (komprimering). Udsendelsen udføres i DVB-T-transmissionsformatet. Den tekniske side udføres af Telecom Project 5, softwareindholdet er endnu ikke righoldigt, men det deltager, inkl. "Første kanal". Vi bør forvente udseendet af almindelig HD i jordbaseret rækkevidde i de kommende år, da digitalt jordbaseret tv er indsat i Rusland. Mest sandsynligt vil alt, hvad der er blevet sagt om de særlige forhold ved at bygge et kabel-tv-netværk, også gælde for det nationale udsendelsesprojekt, men kun "satserne" her er meget højere. Det er indlysende, at broadcast-markedet er mange gange større end kabel- og især satellitmarkedet, og derfor vil entreprenøren, der vandt udbuddet om levering af en helhedsløsning, modtage milliarder af dollars direkte fra statsbudgettet. Det er usandsynligt, at D. Volobuev vil være i stand til at "erobre" dette marked med sin DRE (mere præcist vil L. D. Reiman simpelthen ikke tillade ham der). Mest sandsynligt vil Roscrypt-kodningen gå på luftnetværket. For en HDTV-entusiast i Rusland er den mest acceptable måde at modtage et højkvalitets tv-billede på at modtage højopløsnings-tv fra en satellit.
De reelle begrænsende faktorer vil kun være kravene til udstyr og satellitternes fysiske synlighed ved modtagepunktet.

HDTV i Rusland
HDTV i Rusland
HDTV i Rusland
HDTV i Rusland HDTV i Rusland HDTV i RuslandHome | Articles

July 14, 2024 16:26:59 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting