Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T

Δεδομένου ότι όλα τα πρότυπα της οικογένειας DVB βασίζονται στο πρότυπο ψηφιακής συμπίεσης MPEG-2, προκειμένου να οργανωθεί η μετάδοση σε DVB-T, απαιτείται το ίδιο σύνολο εξοπλισμού όπως για την οργάνωση δορυφορικής ψηφιακής μετάδοσης. Πρώτα απ 'όλα, αυτοί είναι κωδικοποιητές βίντεο/ήχου MPEG-2 DVB, ενθυλακωτές IP/DVB και πολυπλέκτης. Μόνο οι διαμορφωτές διαφέρουν, καθώς καθένα από τα πρότυπα DVB (-S, -C, -T) διαφέρει ακριβώς στον τύπο διαμόρφωσης, επειδή το καθένα έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη μετάδοση μέσω διαφορετικών φυσικών μέσων (καλωδιακή, δορυφορική σύνδεση, εκπομπή).
Ως παράδειγμα κατασκευής ενός κέντρου εκπομπής στο πρότυπο DVB-T, μπορούμε να εξετάσουμε τη σύνθεση και την αρχή λειτουργίας της ζώνης δοκιμής για τη μετάδοση DVB-T, η οποία δημιουργήθηκε στη Μόσχα με βάση το κέντρο εκπομπής OKTOD με την ενεργή συμμετοχή της SYRUS SYSTEMS, η οποία προμήθευσε και εγκατέστησε όλο το σύνολο του εξοπλισμού διαμόρφωσης καναλιών MPEG-2 DVB.
Ο εξοπλισμός που παρέχεται από τη SYRUS SYSTEMS περιλαμβάνει: CODICO E-1000 Professional κωδικοποιητές βίντεο, κωδικοποιητές ήχου CODICO E-1000 ήχου, πολυπλέκτη CODICO RTM-3800, ενθυλακωτή IP DVB CODICO IGW-600, διακομιστή πολυμέσων, δέκτες DVB-T και συνδρομητή παρακολούθησης σύστημα , το πρόγραμμα εγγυημένης παράδοσης δεδομένων FAZZT Digital Delivery System. Ένα πακέτο ψηφιακών προγραμμάτων σχηματίζεται στον κεντρικό σταθμό εκπομπής και μεταδίδεται στο πρότυπο DVB-T στη συχνότητα ενός από τα τηλεοπτικά κανάλια on-air (κανάλι 34, 578 MHz). Οι δέκτες συνδρομητών λαμβάνουν ένα σήμα από τον αέρα, το αποκωδικοποιούν και εξάγουν βίντεο και ήχο σε μια τηλεόραση. Τα ραδιοφωνικά προγράμματα μπορούν να εξάγονται από τον δέκτη σε έναν ενισχυτή ήχου για ακρόαση. Ταυτόχρονα με τα προγράμματα TV και RV στη συσκευασία, τα δεδομένα κίνησης IP μεταδίδονται μέσω ξεχωριστού καναλιού. Ταυτόχρονα, οργανώνονται τόσο η μονοκατευθυντική μεταφορά δεδομένων χωρίς αντίστροφο κανάλι όσο και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σύμφωνα με ένα ασύμμετρο σχήμα με αίτημα μέσω σύνδεσης μέσω τηλεφώνου.
Το σύστημα που δημιουργήθηκε επιτρέπει την οργάνωση μετάδοσης σε ένα πακέτο, σε μία συχνότητα φορέα, έως 4 τηλεοπτικά προγράμματα, 8 ραδιοφωνικά προγράμματα και ένα κανάλι μετάδοσης δεδομένων. Η λήψη πραγματοποιείται σε συμβατικές κεραίες τηλεόρασης.

Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T
Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T
Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T
Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-T Εξοπλισμός για την υλοποίηση έργων DVB-THome | Articles

June 15, 2024 05:26:14 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting