Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe

Engang brugte vores forfædre meget tid på at skære is om vinteren. De var nødt til at engagere sig i denne vanskelige og ekstremt farlige beskæftigelse kun for at sikre kødprodukternes sikkerhed om foråret og sommeren, da de lavede gletsjere af isen, der var lagret til vinteren - analoger til moderne køleskabe og kølekamre. Hvordan fungerer et køleskab i øvrigt generelt, og efter hvilket princip fungerer det? Har du nogensinde tænkt over det? Hvis ikke, så forgæves - trods alt, uden overhovedet at kende de grundlæggende principper for driften af moderne frysere, er det næsten umuligt at træffe det rigtige og informerede valg af et køleskab, når du køber det, og det er meget sværere at finde ud af symptomer på funktionsfejl, der kan opstå under driften. Så læs videre og bliv oplyst!
Lad os først se, hvilke hoveddele det består af. Dens vigtigste del er motorkompressoren, en slags pumpe, der cirkulerer et specielt kølemiddel (oftest freon). En kondensator er skjult på bagvæggen - et sted hvor kølemidlet afkøles, kondenserer og bliver til en væske. Det næste vigtige element er fordamperen, hvor væsken fordamper fra kondensatoren, og derved dannes kulde.
Så hvordan interagerer disse dele med hinanden? Kompressoren pumper kølemiddeldampe ud af fordamperen og pumper dem derefter ind i kondensatoren, hvor kølemidlet går over i flydende tilstand. Yderligere kommer denne væske gennem filteret og kapillarrøret ind i fordamperen. I det koger kølemidlet, tager varme fra overfladen af fordamperen og afkøler det indre af køleskabet og alt, hvad der er i det. I fordamperen bliver det flydende kølemiddel tilbage til damp og gennemgår hele processen igen. Dette sker indtil temperaturen falder til det ønskede niveau, hvorefter motoren slukkes.
Denne enkle proces med køleskabets funktion kan forstyrres af forkert betjening og kan føre til nedbrud. For at undgå dette skal du overveje de mest problematiske problemer i køleskabet.
Hvordan vasker man køleskabet?
Køleskabet er stedet, hvor vores mad opbevares, og det skal vi selvfølgelig holde helt rent. Det anbefales at vaske køleskabet mindst én gang om sæsonen, i henhold til følgende rækkefølge:
1. Forbered en opløsning af varmt vand med sodavand til vask (2 spiseskefulde sodavand pr. 1 liter vand).
2. Afbryd strømmen til enheden. Fjern al mad og opbevar på et køligt sted.
3. Afrim køleskabet fuldstændigt.
4. Skyl den med den forberedte sodavandsopløsning, skyl derefter med rent varmt vand og tør med en tør, ren klud.
5. Skyl beholdere og hylder separat på samme måde som interiøret.

Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe
Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe
Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe
Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabe Åh, frost-frost: principperne for drift af moderne køleskabeHome | Articles

April 16, 2024 08:26:45 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting