Articles mk

 1. Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ
  Многумина од вас, благодарение на голема кампања за информирање и рекламирање во медиумите, знаат дека во Украина од 2011 година, започна и распоредува дигитална копнена телевизиска мрежа во...
 2. Како да изберете аспиратор?
  Аспираторот е полноправно " жител " на модерен стан. Ако тие често готват во семејство, тогаш не можете без овој уред. Не сакате новореновираната кујна да го изгуби својот сјај за една...
 3. Како да изберете производител на леб?
  Првично, украински домаќинки печеле домашен леб. Станаа во зори, ја запалија рерната, го привлекоа тестото, замесија уредни лебови и наскоро миризливата арома на свеж леб се прошири низ куќата. Печењето леб одземаше многу трпеливост...
 4. Како да изберете мобилен телефон
  Барате да купите мобилен телефон? Овој краток преглед ќе ви помогне да навигирате во разновидниот асортиман на комуникациски средства и да го изберете оној кој ви одговара. 4 едноставни чекори се доволни за ова: Изберете ја класата...
 5. Како да изберете овлажнител?
  Нашето здравје и расположение со вас зависат од многу фактори, меѓу кои важното место зазема околната микроклима, особено релативната влажност на воздухот. Секој страда од недостаток на влага: и распаѓачки мебел со...
 6. Како да изберете камера?
  Видео камерата е корисна работа. И добро, многу пријатно. На крајот на краиштата, при снимање, сите емоции и настани се зачувани. Снимката на видеото е навистина „ жива “ меморија. Многу дигитални фотоапарати...
 7. Како да изберете климатик?
  Во лето, климатизерот делува како „ магично стапче “, создавајќи пријатна свежина дома, канцеларии, продавници. И, кога веќе сте се одлучиле за видот на климатизерот (претходниот напис „ Видови климатизери - кој да изберете? “ Ќе...
 8. Руски шпорет во вашата кујна. Како да изберете авионче
  Од античко време, јадењата зготвени во руската печка биле особено ценети за нивниот ненадминат вкус и арома. Печката за конвекција е еден од обидите да се рекреираат...
 9. 3Д свет во вашиот дом. Како да изберете 3D телевизор
  Значи, сте го гледале Аватар, обидете се да не ги пропуштите премиерите на филмови во 3Д и веќе сте зрели да купите 3D телевизор. Оваа статија ќе ви помогне да ги разберете сложеноста на...
 10. Како да изберете LCD телевизор?
  ТВ не е за ништо што се смета за еден од главните пронајдоци во минатиот век. Некој обожава ТВ-емисии, но некој сака да гледа фудбал со шише пиво. И, каква...
 11. Мазен wallид на фрижидерот
  Ако ги земеме предвид американските рамо до рамо ладилници, тогаш е подобро да ги инсталирате вградени. Кога ќе се запознаете со европските фрижидери, можете да видите дека нивниот...
 12. Производител на мраз за фрижидер
  Чисто американски изум е производителот на мраз. Се користи во фрижидери чиј модел има позиција рамо до рамо. Тоа е систем што е вграден во вратата на ладилникот. Неговата функција е постојано снабдување со разладена...
 13. Производители на ладилници рамо до рамо
  Секоја компанија го смета создавањето на идеален модел на Side-by-side ладилник како граница на неговото совршенство. Повеќето производи што се претставени на полиците во продавниците им припаѓаат на европските...
 14. Рамо до рамо и неговото завршување
  Ако ги земеме предвид ладилниците рамо до рамо, тогаш тие самите изгледаат прилично оригинални. Тие симболизираат луксуз и богатство во домот. Но, во денешно време е...
 15. Рамо до рамо и удобност
  Ладилниците рамо до рамо можат да вклучуваат различни функционалности. Овие можат да бидат на пример: снабдување со мраз и ладна вода, комора за нула свежина, систем без мраз...
 16. Рамо до рамо со Гагенау
  Голем број потрошувачи, врз основа на условите за живот, можат да си дозволат само фрижидер од европски тип. Но, во денешно време има доволно од оние станови кои можат удобно да постават фрижидер...
 17. Стандардни опции за ладење
  Рамо до рамо ладилниците имаат специфични опции што ги издвојуваат од сите други видови фрижидери. На пример, организацијата на студот во овој фрижидер се јавува во фази. Ова значи дека во фрижидерот има неколку климатски...
 18. Воведување на ладилник рамо до рамо
  Ако изберете престиж, тогаш знајте дека тоа е прилично скапо. Ладилници рамо до рамо беа создадени во Америка. Задачата на овие фрижидери беше да ги задоволат потребите на просечните...
 19. Форма на замрзнувач
  Замрзнувачот во стилот на кабинетот може да биде висок и до два метра. Покрај тоа, нејзината ширина е 60 см. Како што можете да видите, не зафаќа голема количина на...
 20. Замрзнувач и комора
  Постојат два различни концепта: „ замрзнувач “ и „ замрзнувач “. Замрзнувачот е посебен ормар за замрзнувач. Неговата цел е да чува големи количини храна подолго време. И, пред да купите...
 21. Цел на замрзнувачот
  Замрзнувач е место каде што може да се чува замрзната храна дури и за кратко време. Професионалци веруваат дека замрзнувачот не само што може брзо да...
 22. Потрошувач и замрзнувач
  Придружната документација за замрзнувачот треба да ги опише сите карактеристики на замрзнувачот. Особено, тоа е специфично корисниот волумен. Но, некои продавачи намерно ја кријат фигурата на корисниот волумен на замрзнувачот. Но, некои замрзнувачи имаат...
 23. Температура на замрзнувачот
  Мошне често, има непријатни моменти на прекин на електричната енергија во нашите домови. Затоа, важна точка во работењето на замрзнувачот е колку долго може да ја задржи...
 24. Карактеристики на замрзнувачот
  Најважните карактеристики на замрзнувачите може да се споредат со оние на фрижидерите. Овие вклучуваат корисен волумен на замрзнувачот, климатска класа, колку електрична енергија троши опремата. Но, постојат индикатори кои се карактеристични само...
 25. AEG
  AEG постои повеќе од сто години. Во 1889 година, компанијата ги презентираше своите апарати за домаќинство на сите на изложбата. Тоа беа чајници, пегли, curlers за...
 26. Ардо
  Компанијата Ардо може да се класифицира како една од ретките компании што заземаат најцврсто место во создавањето апарати за домаќинство. Компанијата го започна своето патување со создавање на мала компанија во која учествуваа сите членови...
 27. Аристон
  Брендот Аристон е создаден во шеесеттите години. Ако го преведете ова име од грчки, тогаш тоа значи „ најдобро “. Производите на оваа компанија се појавија на рускиот пазар во 90-тите години. Во 1995...
 28. Бош
  Бош е една од најпрепознатливите брендови во Германија. Огромна количина електроника и апарати за домаќинство во моментов се продаваат под овој бренд. Основач на овој бренд беше Германецот Роберт Август Бош. За време на Првата...
 29. Дако
  Рускиот потрошувач практично не го знае името на производителот на апарати за домаќинство Дако. Но, ако се сеќавате на советската ера, тогаш ова име беше поврзано со шпорети на...
 30. Горење
  Словенечката компанија Горење е позната на европскиот пазар од 1950 година. Првата фабрика се наоѓаше во селото Грениер. Токму ова име беше земено како бренд на...
 31. Кајзер
  Германската компанија Кајзер веќе долго време го заслужува својот потрошувач. Не е за ништо што бројни потрошувачи претпочитаат да инсталираат машини за перење, фрижидери, како и...
 32. LG
  GoldStar или LG е познат по рускиот потрошувач. Родното место на оваа компанија е Јужна Кореја. Од 1958 година, компанијата е именувана како ГолдСтар. Дури и...
 33. Снајге
  Брендот Снајџ е многу млада компанија. Во превод, ова име значи „ снегулка “. Во Русија, оваа трговска марка е регистрирана во 1992 година. Но...
 34. Вестфрост
  Едно од најпознатите имиња на пазарот за производство на ладилници е компанијата Вестфрост. Оваа данска компанија е релативно млада. Оваа компанија се појави на пазарот...
 35. Работење на ладилникот на балконот
  Многу луѓе кои живеат во градот постојано размислуваат за тоа. Дали е можно да работите со апарати за домаќинство на нестандардни и прилагодени места. Но, многу летни жители го поставуваат и ова прашање денес. Многумина...
 36. Како да изберете фрижидер за автомобил
  Ако има потреба за безбедност на храната додека се движите, тогаш можете да користите фрижидер или замрзнувач за автомобили. Ако возилото постојано се движи, фрижидерот може да се напојува од мрежата...
 37. Температура во фрижидер
  Колку долго храната може да ја задржи својата свежина зависи од тоа која температура е во фрижидерот. За време на купувањето фрижидер, секој клиент претпоставува...
 38. Инсталирање на ладилникот
  Нормално, пред да започнете со директно инсталирање на фрижидерот, мора внимателно да ги прочитате приложените упатства. Само после тоа е потребно да се прегледаат сите електрични...
 39. Заедно со фрижидерот
  Еден од главните критериуми за избор на ладилник е неговата внатрешна галантерија. Секоја компанија годишно прави внатрешни прилагодувања на додатоците за да привлече клиенти. Иако нема специфични промени во фрижидерот...
 40. Внатре во фрижидерот
  Складирањето храна во замрзнувачот мора да биде придружено со употреба на контејнери кои се опремени со воздушни канали. Ова ќе овозможи бесплатен пристап до воздух и високо квалитетно складирање на замрзнати производи. За полесно складирање...
 41. Мраз со вода
  Компанијата Електролукс постојано размислува за совршенството на своите модели, како и за тоа како тие им носат што поголема корист на нивните сопственици. Најновата идеја на компанијата е да ги снабдува луѓето...
 42. Карактеристики на фрижидерот
  Секој, се разбира, знае за каква цел е купен фрижидер. И секој може да чува храна во фрижидер. Но, постојат низа други функции што фрижидерот може да ги изврши. Би сакал да ги...
 43. Фрижидер на Интернет
  Електролукс го создаде својот нов фрижидер. Screenfidge сега е опремен со најнова технологија. Може да се поврзе на Интернет. Но, од друга страна, оваа предност...
 44. Ладилни единици
  Јачината и издржливоста на опремата за ладење е важна карактеристика што се постигнува со метална тубуларна конструкција. Сигурноста и ефикасноста во работењето се обезбедени од единиците на Danfoss TOV или L'UNITE HERMETIQUE...
 45. Потрошувачка на енергија во фрижидер
  Ерго ефикасноста е еден од главните параметри на кој треба да обрнете големо внимание при изборот на фрижидер. Ако, на пример, споредиме апарати за домаќинство за домашна...
 46. Функционална опрема на ладилникот
  Многу корисно кога фрижидерот има аларм. Може да биде и светло и звук. Меѓу сите видови аларми, алармот што се огласува во моментот кога температурата во замрзнувачот е зголемена е достојно за посебно...
 47. Димензии на ладилникот
  Апаратите за домаќинство се составен дел од нашиот живот. Како правилно ќе го избереме, ќе се одреди неговиот работен век и нашите пријатни чувства од поседувањето на оваа техника. Една од најважните техники...
 48. Клима и комфор за ладилник
  Секој фрижидер има свои индикатори на кои работи нормално. На пример, ова може да биде температурата на околината. Овие параметри се вклучени во одредувањето на климатската...
 49. Фрижидер замрзнувач
  Замрзнувачот може да биде опремен со полици, прегради и фиоки. Ако замрзнувачот е дизајниран да складира голема количина храна, тогаш треба да се претпочитаат фиоките...
 50. Волумен на ладилник
  При изборот на фрижидер, мора да се запомни дека неговите димензии мора да бидат неразделно поврзани со јачината на звукот. Секоја од овие метрики е навистина важна при изборот на...
 51. Режими на фрижидер
  При избор на фрижидер, потребно е да се засновате на режимите што се предвидени во него, како и на целата нејзина функционалност што може да биде корисна за време...
 52. Управување со фрижидер
  Фрижидерот може да се контролира електронски или механички. Најчеста е механичката контрола. Овде се контролира конвенционален термостат. Оваа контрола обезбедува само избор на еден од петте достапни режими на...
 53. Избор на тип на одмрзнување на ладилникот
  Мраз или снег може да се формираат во фрижидерот додека работи. Со цел да се избегне овој проблем, производителите нудат различни начини за одмрзнување на...
 54. Компресор за ладење и ладење
  Ако зборуваме за набавка на среден или голем фрижидер, тогаш тие веднаш размислуваат за бројот на компресори во него. Што се однесува до малиот фрижидер, еден компресор одлично ја извршува целата работа што...
 55. Како да изберете слушалки
  За да разберете кои слушалки да ги изберете, треба да одговорите на прашањето зошто ни требаат слушалки? Секако, со цел да слушате музика. И многу е добро што овој процес ќе...
 56. Како да изберете печатач
  Изборот и купувањето печатач е како да барате соодветен модел на автомобил во смисла дека сте го купиле да не го украсува ентериерот, но ќе треба да го „ возите...
 57. Како да изберете е-книга
  Оваа е-книга прикажува зачувани текстуални датотеки од различни екстензии на екранот и заменува обична книга од хартија. Откако ќе го прочитате овој материјал, можете да одговорите на прашањето: како да...
 58. Како да изберете таблет компјутер
  Популарноста на таблет компјутерите моментално добива само на интензитет. Нивната големина, тежина и функција постојано се развиваат и одат во чекор со развојот на компјутерската технологија. Се повеќе компании нудат таблети на пазарот и...
 59. Како да изберете проектор
  Прилично високата цена на проекторот подразбира негов внимателен избор. 30-60 илјади рубли е токму сумата на која треба да се фокусирате. Овој материјал ќе ви помогне да одговорите на прашањето: како да...
 60. Како да изберете навигатор
  Absolutelyивотот на модерна личност е апсолутно невозможно да се замисли без GPS навигатор. Овие прекрасни уреди се вистинско откритие за патниците и оние кои го ценат своето време и не сакаат да го...
 61. Како да изберете MP3 плеер
  MP3 плеерот е веројатно еден од најконтроверзните случувања во индустријата за апарати за домаќинство. Во секојдневните човечки активности, има мала помош од овој уред, но, од друга страна, илјадници луѓе ширум...
 62. Како да изберете DVR
  Рекордерот за автомобил е многу корисен уред за возачи што ви овозможува да снимате аудио и видео информации за состојбата во сообраќајот од автомобилот. Денес, меѓу купиштата несреќи и...
 63. Фрижидери на Сименс
  Посебно ладно место е наменето за чување вино. Затоа Сименс ги поканува сите познавачи на виното да се запознаат со новите модели на ладилници, кои...
 64. Ладилници за џакузи
  Вителот е опремен со систем Тотално без мраз. Присуството на таков систем промовира вентилација. Одмрзнувањето не може да се случи поради намалување на нивото на влажност што...
 65. Нови ладилници Индезит
  Новите фрижидери Indesit се флексибилни во дизајнот. Вратите на ладилните и замрзнувачките комори се во форма на бран. Благодарение на ова, фрижидерот добива сосема нова, интересна, дизајнерска форма. Внатрешноста на...
 66. Интелигентен вител
  Најновиот технички напредок е вклучен во фрижидерите Вирпул. Заедно со ова, фрижидерот има удобен дизајн, и однадвор и одвнатре во фрижидерот. Новата технологија вклучува „ шесто сетило “. Внатре во фрижидерот има сензори. Тие се...
 67. Фрижидери и нивни карактеристики
  Секоја марка фрижидер има свои лични карактеристики. Фрижидерот LIEBHERR, на пример, не бара одмрзнување поради присуството на системот No-Frost. Функцијата Vario-Space овозможува да се комбинира просторот. Во исто време, заштедите на енергија достигнуваат...
 68. Центар за ладење и замрзнување
  Системот Гурматички фрижидер-замрзнувач е опремен со четири климатски зони. Вкупниот волумен на овој фрижидер е 465 литри. Вредноста на температурата, како и индикаторите за влажност, може...
 69. Излози во ладилник од PRIMA
  Најжешките вести на пазарот за целата трговска опрема во Русија! Објавена е нова серија ладилници за ладилници за супермаркети и продавници. Производството на ваква опрема е предмет на три нивоа на контрола на квалитетот...
 70. Наоѓање на најновите додатоци на iPad
  Apple iPad е еден од најреволуционерните производи на Apple во моментот и е таблет компјутер тежок нешто повеќе од половина килограм. И, како и секој компјутер, овој таблет ќе...
 71. Како американските ладилници се разликуваат од европските модели
  Американските фрижидери се фрижидер во кој вообичаените комори (фрижидер и замрзнувач) се наоѓаат една до друга, во овој случај, овие фрижидери се пошироки, имаат две врати десно и лево едни од други. Американските фрижидери се...
 72. Фрижидери со две врати од Америка за домашна употреба
  Фрижидери со две врати се цврсто вградени во главите на јавноста како обемни и скапи единици. Современите трендови во инженерството на ваквите уреди почнуваат да го докажуваат спротивното. Подолу е преглед на...
 73. Фрижидери со два компресори за помош на добра домаќинка
  Главната предност на ладилниците со два компресори е нивната зголемена ефикасност во споредба со моделите со еден компресор. Фрижидери со два компресори и фрижидери со еден компресор со исти димензии значително се разликуваат во количината...
 74. Ладилници со мала големина за употреба во мали простори
  Оваа статија е наменета за сопствениците на мали кујни и за оние кои бараат мал фрижидер. Оваа тема е релевантна за многумина од нас, бидејќи...
 75. Фрижидерите со повеќе оддели имаат многу придобивки за складирање храна
  Секој ден, меѓу потрошувачите, популарноста на моделите на фрижидери со многу комори се зголемува. Мулти-коморни фрижидери комбинираат карактеристики кои ги задоволуваат главните преференции на потрошувачите на оваа технологија - пространост и практичност...
 76. Фенси фрижидери
  Со цел да се намалат трошоците за производство, некои американски фирми користат релјефен текстуриран челик во производството на врати на ладилникот. Ова им овозможува на фрижидерот...
 77. Кои се најдобрите фрижидери за купување денес
  Кога купувате фрижидер, треба да се има на ум дека тој не само што мора правилно да ги исполни своите функционални карактеристики, туку и да ги исполнува барањата за здрава атмосфера, односно да не влијае...
 78. Тесни фрижидери од познати производители за мали простори
  Денес, многу луѓе се навикнати на стандардниот изглед на ладилникот, и не сакаат да менуваат ништо во изгледот и димензиите на вообичаениот додаток на просечната кујна на секоја домаќинка. Но, современите технологии не мируваат...
 79. Луксузни ладилници Miele за различни средини
  Компанијата Миле има многу долга историја и создавањето на овој бренд беше во 1989 година. Оваа германска компанија веднаш намерно тргна кон производство на апарати за домаќинство, кои ќе бидат многу популарни во...
 80. Најпространи модерни рамо до рамо ладилници
  Многумина веројатно слушнале за странични фрижидери. Овој термин се користи за опрема за ладење што има замав врати слични на оние што се користат во мебелните ормари. ФИРГЕРЕЗАТОРИ СОДРИНА - повеќекоморни. Тие можат да...
 81. Ладилници Ардо во продавници за хардвер
  Ладилниците Ардо во моментот може да се наречат најдобри фрижидери во нивната класа. Факт е дека сега фрижидерот повеќе не е само кутија во која ние луѓето ги чуваме своите...
 82. Што ги прави швајцарските ладилници на Либчен толку привлечни
  Кој фрижидер е достоен за титулата „ фрижидер на 21 век “? Несомнено ова се ладилници Либчен. Што е толку посебно кај нив? На крајот на краиштата, се чини дека фрижидерот веќе долго време престана...
 83. Уникатен дизајн фрижидери Миле од германски производител
  Во 2008 година, Miele издадени на " суд " на своите клиенти нова фамилија на соло K10000 фрижидери. Замрзнувачите и фрижидерите на Miele од оваа...
 84. Јапонски фрижидери со исклучителен квалитет
  Многу луѓе веруваат дека Panasonic произведува само електроника, што е голема заблуда. Оваа компанија, популарна низ целиот свет, произведува, покрај електроника, и одлични ладилници. Кои секој...
 85. Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна
  Вистинскиот квалитет на потрошувачот на ладилникот, заедно со леснотијата на користење, техничките и економските карактеристики, е неговата боја и дизајн. Претходно, дизајнот на ладилникот беше одреден од формата на рачката и трговската марка на производствената...
 86. Мини фрижидери
  Побарувачката за мали фрижидери расте секој ден. Најчесто тие се користат во канцеларии, хотели, забавни комплекси, болнички оддели со зголемена удобност. Главната погодност е што...
 87. Направете лесен преносен ладилник!! 2021-03-07
  Со доаѓањето на топла сезона, се јавува потреба за таков производ како фрижидер за автомобил. Производот е неопходен, особено во услови на оддалеченост од цивилизацијата, за време на рекреација на отворено, ако имате...
 88. Борба против мирисот на фрижидерот
  Најчесто, фрижидер за нас е олицетворение на чистота и свежина, бидејќи би било едноставно глупаво да чуваме храна во други услови. Сепак, се случува во некои случаи да почне да мириса далеку од свеж...
 89. Кој фрижидер е подобро да се купи?
  Не толку далеку од нас, нашите предци беа принудени да одат на секакви трикови што ќе им овозможат да ја одржуваат својата храна свежа. На пример, многу народи кои живеат на Северот, до ден-денес...
 90. Кој замрзнувач да избере?
  Во наше време, кога луѓето конечно научија да го ценат своето здравје, апаратите за домаќинство што им помагаат во ова стануваат сè поважни. На пример, ова вклучува замрзнувачи. И поентата тука не е дури...
 91. Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?
  Во животот на секој од нас, прилично важна улога игра ... фрижидерот. Да, тоа е овој бел пријател на човештвото, стои неподвижен и неуништлив во...
 92. О, мраз-мраз: принципите на современите фрижидери
  Некогаш, нашите предци поминуваа многу време сечејќи мраз во зима. Тие мораа да го сторат ова тешко и крајно опасно занимање само за да обезбедат безбедност на месните производи...
 93. Правила за одмрзнување на ладилници
  Ако некогаш сте се занимавале со грижа за фрижидер барем еднаш во животот, тогаш совршено ја знаете потребата да го одмрзнете. Овој настан се бара од време на време дури и...
 94. Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација
  Долго време никој не бил изненаден од изобилството на сите видови вградена технологија. Но, ова воопшто не значи дека вградените апарати не се многу популарни...
 95. Избор на ладилник: Кој систем за одмрзнување е подобар?
  Производителите на ладилници се борат да ја надминат конкуренцијата. На кои трикови не прибегнуваат: креирајте модели со неверојатни дизајни, излезете со нови функции. Сето ова со една цел - да...
 96. Како да се изберат вистинските Full HD телевизори
  Целосни HD телевизори. Што е тоа? Современата личност треба да ја слуша оваа фраза со нови зафати тука и таму. Но, луѓето не секогаш знаат што навистина значи. И, кои се разликите со...
 97. Зошто луѓето купуваат ЛЕР телевизори Panasonic денес
  Главната идеја за лед телевизорите на Panasonic е нов модел на телевизори VIERA HDTV - LCD модел со 3Д поддршка. Овој модел е создаден со цел да се користи ТВ за неколку намени:...
 98. Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници
  Ви го претставуваме вашето внимание четириесет и шест инчен телевизор Toshiba со ЛЦД-екран со резолуција од 1920 × 1080 и брзина на освежување од 200 Hz. Toshiba не се обидува да го следи моменталниот...
 99. Купете ги најновата генерација LED телевизори Philips
  Зошто истиот филм изгледа толку поинаку во театарот и на ТВ-екранот? Излегува дека целата работа е во односот на размерот на ТВ-екранот, овој однос е 4: 3...
 100. Кога да изберете LCD телевизор
  Кога ќе дојде светло време на донесување свесна одлука за промена на стариот телевизор, веднаш се поставува прашањето, што треба да биде ново? Треба ли да изберам докажано време на екранот на...
 101. Избор на LCD телевизор од многу производители
  Во моментов, едно семејство, по правило, нема еден телевизор, туку два или повеќе, така што нема расправии за тоа која програма да се гледа, во...
 102. Зошто луѓето купуваат ЛЦД-телевизори денес
  Времето не мирува. Современата технологија има за цел да го направи животот полесен и побезбеден. ЛЦД-телевизорите брзо го освоија својот удел на пазарот ширум светот. Затоа вреди да се разгледа...
 103. Остри ЛЦД-телевизори во споредба со моделите на други производители
  По триумфалниот влез на стереоскопските технологии на пазарите за домашно кино, дојде време на молк и веројатно повторно проценување на неговото место. Но, да бидеме искрени и да забележиме дека доаѓањето на 3Д доведе...
 104. Најдобрите LED телевизори од денешната реалност
  При замена на обемни телевизори, се јавува проблемот, што е подобро да се избере - најдобрите ЛЕР телевизори или плазма? Пред да го изберете самиот модел...
 105. Она што го прави најдобриот LCD телевизор
  Најдобрите ЛЦД-телевизори беа признати како најдобри од жирито на EISA 2010 и токму тоа е Philips 9000 Full HD 3D Ready LED телевизор. Најдобриот телевизор чини околу...
 106. Преносни телевизори за домашна употреба на сите брендови
  Во нашата прогресивна ера, која се прослави со технички иновации, преносливите телевизори заземаат значајно место. Ние поминуваме сè повеќе време пред синиот екран, кој стана составен...
 107. Наоѓање на висококвалитетни телевизори со рамен панел
  Денес, телевизорите со рамен екран стануваат сè попопуларни, а телевизорите CRT се минато. Таквите телевизори имаат рамни дисплеи со мала дебелина, поради што се нарекуваат рамни...
 108. Купување телевизор за употреба во кујна
  Во 40-инчните монитори, најнапредните технологии денес се ЛЦД и плазма. Цените за дисплеите на секоја од технологиите се приближно исти. Екраните може да се споредат во однос на заситеноста...
 109. Каков вид проекторски телевизори користат руски компании
  Телевизорите со проекција можат безбедно да се наречат средна врска помеѓу проекторите и плазмата, како и ЛЦД-телевизорите / панелите. Идеално, телевизорот со проекција ќе има најдобри перформанси од обајцата...
 110. Која ТВ-пионерка е подобро да се избере?
  Компанијата Пионер се појави одамна и веднаш успеа да се претстави многу добро. Нивната електроника е одлична, а цените се разумни. Нивната историја е многу долга и едноставно...
 111. Клучни карактеристики на LED телевизорите
  Главната и фундаментална разлика помеѓу ЛЕР ТВ и ТВ со течен кристал е само во начинот на кој матрицата е осветлено. LCD уредите користат флуоресцентни светилки, LED телевизорите користат LED диоди. ЛЕД телевизор е...
 112. Генијален електролукс
  Уште во 2010 година, Јуриј Дмитриев предложи нов концепт на Електролукс - ладилникот на идниот ладилник Био Робот. Овој „ Електролукс “ ќе содржи биополимерен гел, кој се лади со луминисценција и ги обвива...
 113. Видови правосмукалки со детални карактеристики
  Под името " Правосмукалка " се смета за уред кој, со помош на воздух разреден од компресор за воздух, вшмукува нечистотија и прашина што се акумулира во филтерот...
 114. Најдобра правосмукалка меѓу своите врсници
  Ваквите правосмукалки можат да вршат не само хемиско чистење, туку и влажни и прскаат влага низ просторијата. Со помош на вакви правосмукалки, можете да го исчистите не само подот, туку и...
 115. Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер
  Правосмукалка за перење со аквафилтер припаѓа на суви правосмукалки, а исто така обезбедува високо квалитетно чистење (вклучително и воздух). Користена во овие правосмукалки, технологијата за прочистување на...
 116. Виножито правосмукалка од службено лице
  Виножито правосмукалка е моќна алатка во борбата против прашината, како и алергиите. Бидејќи е вообичаено да се прави едноставно секојдневно влажно чистење, чистењето на нечистотијата и прашината не може...
 117. Предности на правосмукалка за прашина за отпадоци
  Таквата правосмукалка со центрифугално чистење на воздухот ги привлекува клиентите ширум светот со отсуство на вреќа во која се собира прашина. Таква вреќа нема, а наместо неа има пластичен контејнер...
 118. Модерна и ефикасна циклонска правосмукалка
  Правосмукалките се во многу различни видови, но сите тие се дизајнирани за една работа, да го одржуваат нашиот дом чист. Постојат оние кои прават добра работа и се ефтини, а има и такви со...
 119. Разлики помеѓу Roomba и другите модели
  Денес има многу гаџети. Различни телефони, читачи, будилници, камери и многу други. Дури и обичните апарати за домаќинство сè повеќе стануваат гаџети. И тоа не се само телевизорите, кои се потешко се разликуваат од компјутерите...
 120. Моќен роботски правосмукалка Карчер за различни намени
  Сакате да изберете пристоен правосмукалка. Роботската правосмукалка Карчер е аналог на правосмукалката Виножито по нормална цена. Позитивни: - високо ниво на чистење, што е недостижно со други методи - многу корисни додатоци, како што се прочистување на воздухот...
 121. Универзални тестови на правосмукалки за различни намени
  Денес правосмукалката стана составен дел од чистењето на просториите. Затоа, извршени се голем број на различни тестови од популарни производители. Тестовите на правосмукалката ги открија предностите и недостатоците, јаките и...
 122. Видови правосмукалки за домашна употреба
  Во наше лудо доба, правосмукалката е неопходен асистент во куќата. Без него, при чистење, на домаќинките им е тешко. И, ако порано изборот на правосмукалки беше мал, сега има многу различни видови правосмукалки со различни...
 123. Како да изберете правосмукалка?
  Кога правосмукалките само што се појавија во нашата земја, многумина ги третираа само како „ играчки “ за буржоазијата, претпочитајќи го стариот пролетерски начин на справување со...
 124. Правосмукалките за перење се незаменливи помагачи во домаќинството
  Сметаме дека нема потреба да се зборува за важноста на чистотата во куќата. Колку почисти подовите и теписите во вашиот дом, толку поубаво и убаво изгледа целата куќа...
 125. За најважните принципи на роботски правосмукалки
  Правосмукалка е неопходен асистент во куќата. Со негова помош, лесно можете да ги ставите работите во ред во најнеуредниот и прашлив стан, правејќи го тоа многу побрзо отколку со обична метла. Сепак, што...
 126. За избор на роботска правосмукалка
  Признајте: најверојатно ви се допадна приказната за штуката и Емелја, која лежеше на шпоретот, додека сите домашни работи беа завршени без негово учество, како дете. Откако се вратив дома по напорниот...
 127. Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили
  Автомобилите што ги возиме секој ден, понекогаш имаат потреба од високо квалитетно чистење дури и повеќе од куќите во кои живееме. Ова е разбирливо: количината прашина и нечистотија на патиштата...
 128. Правосмукалки и нивните типови: сè за суптилностите по избор
  Сите знаеме колку е важна висококвалитетна правосмукалка: покрај тоа што ни овозможува да го направиме нашиот дом почист, висококвалитетното чистење на полиците со помош на овој најкорисен претставник на апарати за...
 129. Роботска правосмукалка - гарант за чистота и ред
  Поминаа нешто повеќе од десет години откако се појави првата роботска правосмукалка. За тоа време, уредот беше подобрен и неговата локација се промени: од канцеларии и јавни институции, уредот беше преместен во приватни...
 130. Активаторски машини за перење во домаќинство на домаќинка
  Од повеќе причини, машините за перење од типот активатор сè повеќе го освојуваат рускиот потрошувач. Да ги разгледаме предностите и недостатоците на машините за перење...
 131. Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење
  Абење на лежиштето е прилично честа дефект во машините за перење. Овој дел се истроши поради корозија. По 6-8 години, заптивката на вратилото се истроши и протекува...
 132. Колку ќе чини сопственикот да ја замени сенката во машината за перење
  Ако машината за перење престане да грее вода за време на перењето, проблемот најверојатно лежи во распаѓањето на грејниот елемент - грејниот елемент. Причината за распаѓањето обично е таложење...
 133. Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма
  Долна јакна денес е прифатлива, удобна, лесна, разноврсна облека што е алтернатива на класичните типови зимска облека од горната група. Како и фармерките, долната јакна претходно се користеше исклучиво како...
 134. Мала машина за перење во мал стан
  Не е тајна дека миењето е прилично комплициран и одзема многу време. Затоа, машината за перење во кој било дом повеќе не е каприц на мрзливите домаќинки и не е почит кон...
 135. Мали машини за перење алишта за висок степен
  По дизајн, малите машини за перење може да се поделат во следниве три категории: - автоматски ( "Tefal"); - неавтоматско со дно и хоризонтално уредување на активаторот ( " Мини-Вјатка ", "...
 136. Како да купите вистински машини за ниско перење
  Во современите градови, има машина за перење во скоро секој стан, како да се избере вистинската машина за перење? 1. Неопходно е да се одреди местото...
 137. Кои производители на машини за перење се сметаат за брендирани
  Денес рускиот пазар на машини за перење е доста обемен. Ги зема предвид можностите и барањата на различните групи потрошувачи. Сите машини за перење може да се поделат во категории: по цена...
 138. Современи машини за перење меурчиња за удобно перење
  Машините за перење меурчиња се релативно нов вид на " механичко миење " што дури сега станува популарно. Принципот на работа на таквите машини се заснова на способноста на воздушните меури да создаваат ефект на...
 139. Кои се предностите на автоматската машина за перење Вјатка
  Автоматската машина за перење Вјатка работи на мрежи за снабдување со ладна и топла вода, таа е наменета за автоматско перење, за плакнење и вртење на сите производи...
 140. Заштедуваме пари при купување фен за миење машини
  Секоја домаќинка во куќата треба да има функционална и удобна машина за перење и фен. Модерните продавници за апарати за домаќинство нудат огромен асортиман на апарати за домаќинство. Како да го изберете вистинскиот сигурен...
 141. Тесна машина за перење за мала бања
  Во Русија, побарувачката за машини за перење е зголемена, тие веќе престанаа да бидат луксузна ставка. Но, побарувачката е доволно зголемена за машини со тесен тип...
 142. Уникатни машини за перење Panasonic
  Не е толку лесно да се разбере меѓу огромниот асортиман на машини за перење што се обезбедени во нашите продавници. Машините за перење се многу слични едни на други, и по изглед и по број...
 143. Како се разликуваат полуавтоматските машини за перење
  Што е најпотребно и незаменливо во современиот живот на едно семејство во 21 век? Фрижидер, микробранова печка (или конвенционален гас), машина за перење. Да - да, и повторно да, сите...
 144. Предности на машините за перење Bosch
  Уредите за човечка удобност и пријатност не познаваат ограничувања. Електрични печки, комуникации, возила, мијачи и сушари на Бош и многу повеќе одамна се цврсто воспоставени во секојдневниот живот на една личност...
 145. Кои се предностите на ултразвучните машини за перење
  Да зборуваме за ултразвучни машини за перење, најдобро би било да го сторите тоа со илустративен пример, еден од најпопуларните модели на машината, кој чини околу 75 УСД на пазарот. Скоро секој работи на принципот...
 146. Каде да одам да купам филтри за машини за перење
  Нема специфични совети за поправка на машините за перење, бидејќи секој од нив има своја документација и карактеристики на услугата. Но, постојат дефекти што можат да се поправат рачно...
 147. Како да изберете машина за перење?
  Асортиманот на современи апарати за домаќинство е толку широк што кога ќе дојдете во продавницата, тешко е да разберете како да изберете машина за перење, така што таа ќе служи долго време...
 148. Машини за перење Индезит
  Доколку на машините за перење може да им се додели титулата, машината за перење „Индезит“ ќе добиеше статус на национална - исклучително лесна за одржување, пребирлива, економична потрошувачка...
 149. Мали подлошки
  Ако бањата е многу мала, и скоро повеќе не останува простор за машина за перење во многу малку, компактните машини за перење инсталирани под мијалникот ќе ви помогнат. Тие имаат помалку функции од нивните...
 150. Перење и современи технологии
  Кој прав да се измие? На која температура? Која машина за перење да избере? Овие прашања се релевантни за секоја личност. Не е важен само квалитетот на перењето, туку и изгледот на измиените работи...
 151. Нов iPad 2 64 GB бела таблета
  Компанијата „Епл“ пријатно нè изненадува и задоволува со своите бројни и квалитетни производи, активно користејќи напредни технологии. Моделот iPad 2 64GB White, кој беше пуштен во...
 152. Преглед на моделот iPhone 2g со спецификации
  Комуникаторите на iPhone денес се доста популарни.Еден од новите производи е моделот iPhone 2G. Новата верзија на овој модел вклучува GPS навигација, поддршка за 3Д мрежи. Што се однесува до продажбата во Русија...
 153. Како да изберете квалитетна торба за iPad
  Чанти и разни футроли за ipad и iPad 2 се неопходни работи за нивните сопственици, бидејќи сопствениците сакаат не само да ги штитат гаџетите од разни оштетувања и гребнатини...
 154. Samsung Galaxy Tab 10.1
  Fубители на модерните гаџети, беше многу curубопитно да се знае каков ќе биде новиот десет инчен таблет Samsung Galaxy. Првиот таблет со седум инчен екран, Galaxy Tab, не создаде голем ентузијазам кај...
 155. Кинески таблети
  Поминаа 2 години откако на пазарот се појавија првите вакви гаџети на кинеското собрание. Очигледен напредок е очигледен: овие не се веќе оние кабриолет и инхибитивни парчиња железо, туку...
 156. Колку алтернативи на iPad има
  И покрај постојниот „ култ на личноста “ на ipad уредот меѓу loversубителите на забавни електронски уреди, многу потрошувачи веќе со интерес го гледаат пазарот, дали има достојна алтернатива за ipad таму? Се разбира, iPad...
 157. Проценка на заслугите при одлучувањето зошто ви е потребен iPod
  Добри вести ги очекуваат сопствениците на iPhone телефони. Добро познатиот хакер Hotорџ Хотц наскоро ќе објави уште еден развој на настаните. Потсетиме дека порано тој беше...
 158. Современиот револуционерен плеер со iPod touch
  IPod touch плеерот отсекогаш бил многу популарен кај клиентите. Apple секоја година објавува нови модели на овие производи за да ја поддржи оваа зголемена побарувачка. Ipod допир плеерот се...
 159. Бои на моделот iPod Nano
  IPod nano од 6-та генерација има значителни разлики од другите генерации. Механичката контрола, која беше извршена со помош на тркалото „Клик“, отсуствува, но се појави екран на допир...
 160. Каталог на современи таблет компјутери iPad
  Новиот таблет компјутер ipad треба да ги израдува fansубителите на ваквите производи со комплетно нови можности. Пред сè, вреди да се споменат можностите на екранот на компјутер таблетот iPad. Неговата...
 161. Правила за нега на машината за перење
  Малкумина сега ги замислуваат деновите кога луѓето биле принудени да прават без машини за перење. Во тие денови немаше помалку миење, но сето тоа носеше голем...
 162. Како да изберете машина за миење и фен
  Како и кај секој апарат за домаќинство, производите со функција за сушење се сертифицирани според неколку индикатори: квалитетот на перењето, вртењето, сушењето и енергетската ефикасност. Според првите три параметри, повеќето современи комбинирани уреди...
 163. Како да изберете машина за перење
  Како што покажува практиката на трговски центри и продавници за хардвер, машината за сушење, и покрај нејзината прилично висока цена, станува се попопуларна и многу посетители со волја ги купуваат овие апарати...
 164. Како да изберете добра машина за перење?
  До неодамна, миењето беше кошмар за поголемиот дел од женската популација во нашата земја. Се разбира, тогаш машините за перење веќе постоеја, но работата со нив беше чист кошмар! Дека имало само уред...
 165. Најкорисни карактеристики на вградените машини за перење
  Машината за перење е составен придружник на модерната домаќинка. Висококвалитетна машина за перење лесно може да се справи со сите видови перење, оставајќи му на...
 166. Како да поправите машина за перење под гаранција?
  Во наше време, без апарати за домаќинство - никаде. Машините од разни видови активност станаа вистински помагачи на луѓето. Тие перат алишта, прават садови, готват...
 167. Квалитет и сигурност на ARDO
  И покрај огромниот број на производители на машини за перење кои во моментов се борат за „ рака и срце “ на домашниот потрошувач, меѓу целата легија на машини за перење, опремата под марката...
 168. Машини за перење LG Direct Drive
  Кои се главните недостатоци на машините за перење? Репродуцирана бучава при перење и карактеристични вибрации. LG лансираше и продава машини за перење кои користат технологија на директен...
 169. Серија за сушење Daewoo DWD-UD121X
  Многу купувачи на апарати за домаќинство имаат мали станови, и многу често се појавува проблемот со местото за сушење на измиената облека. Овој проблем е особено акутен кога бебињата се појавуваат во семејството...
 170. Машини за перење во IFA - 2012
  52-от саем на потрошувачи на електроника во Берлин претстави неколку оригинални модели на машини за перење. Концернот Бош-Сименс ги претстави машините за перење и сушење на Сименс iQ800. Карактеристика на овој модел е автоматската доза на...
 171. DLP технологија
  DLP е најнова технологија за прецизна проекција која се користи во деловните и домашните дисплеи. DLP технологијата обезбедува незаменлива осветленост и јасност на сликата. Во срцето на технологијата DLP е...
 172. Сателитска телевизија во лоши временски услови
  Не е тајна дека во лоши временски услови: грмотевица или снежна бура, а можеби дури и со чад, да речеме, горат тресетишта, многумина имаат проблеми со...
 173. Инсталација на сателитска телевизија во земјата
  Ако планирате да инсталирате сателитска телевизија во вашата селска куќа и сакате да го сторите тоа што е можно поевтино, ќе ви биде корисно да ги прочитате следниве совети. Сопствениците на летни...
 174. DiSEqC
  DiSEqC е група на протоколи за интеракција на приемникот со надворешни уреди. Овие протоколи користат специфични комбинации на 22 kHz сигнал и пауза за пренос на 0 и 1. Сега се...
 175. DiSeqC 1.X
  DiSeqC 1.X - ви овозможува да контролирате вклучување или вклучување на одреден број надворешни уреди (конвертори, прекинувачи, позиционери). Специфичниот број на контролирани уреди зависи од верзијата на овој протокол, која се...
 176. Пропусен опсег на приемникот
  Пропусен опсег на приемникот - ширина на опсегот на фреквентниот спектар на средната фреквенција, пренесен на влезот на демодулаторот на микробрановиот сигнал. Ако односот на влезниот сигнал и шум...
 177. Основна лента
  Основната лента е целосен немодулиран телевизиски сигнал што ги вклучува сите компоненти на сигналот за слика и аудио под-носителите модулирани со аудио сигнали. Неговата ширина...
 178. Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ
  D / D2 MAC се стандарди за телевизиско емитување кои обезбедуваат алтернативно пренесување на сигнали на светлина и хроминансирање, претходно компресирани со време. Аудио сигналите во овој...
 179. DiSEqC 2.X
  DiSEqC 2.X - дополнително овозможува добивање потврда за извршување на командата. Со негова помош, на пример, можно е да се добијат информации за фреквенцијата на користениот локален осцилатор на конверторот...
 180. DiSeqC 3.X
  DiSeqC 3.X - обезбедува дијалог помеѓу приемникот и периферните уреди. Во иднина, тоа ќе овозможи автоматизирање на процесот на конфигурирање на надворешни уреди...
 181. Инсталација на сателитска ТВ
  Инсталирањето на сателитска телевизија ќе даде чувство на пријатност и удобност во вашиот дом. Beе можете да добивате билтени за вести од независни извори, разноврсна информација за настаните во земјата и...
 182. Инсталација на сателитска телевизија во Киев
  Инсталирањето на сателитска телевизија во Киев не е ефтино задоволство. Но, ако ги пресметате трошоците за плаќање на сметките за кабелска телевизија и го споредите квалитетот на дадените услуги...
 183. Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +
  Ако имате наместено јадење, на пример, на HotBird или на некое друго место, и сакате да го добиете Eutelsat Sesat W4 36E, тогаш има еден...
 184. Предности на DVB-T
  Стандардот DVB-T користи специјални техники за модулација и интервали на чувар во комбинација со Брзата Фуриева трансформација за да се обезбеди највисок имунитет на бучава. Ви овозможува да го...
 185. Зошто да изберете DVB-T
  Работата на телецентри со преклопливи области на сигурен прием на една фреквенција е целосно отсутна во ATSC и се препорачува за употреба во стандардот DVB-T. Ова го уништува вообичаениот концепт на...
 186. Опрема за спроведување на проекти на ДВБ-Т
  Бидејќи сите стандарди на семејството DVB се засноваат на стандардот за дигитална компресија MPEG-2, со цел да се организира емитување во DVB-T, потребен е ист сет на опрема како и за организирање на сателитско...
 187. Споредба на ATSC и DVB-T
  Ако американски специјалисти спроведоа компаративни тестови на нивниот систем не само во лабораторија, туку и во вистински град, тогаш тешко дека ќе ги откријат предностите на ATSC...
 188. Стандарди и системи за радиодифузија
  Стандардот на телевизиско емитување обично се нарекува збир на бројот на линии на распаѓање на рамката, фреквенцијата на менување рамки или полиња и присуството на испреплетеност. За неколку децении, во светот доминираат...
 189. Избор на преносни звучници за iPhone
  Пронаоѓањето на вистинскиот систем за звучници за производ на Apple всушност не е лесна задача. И сето тоа затоа што изборот на квалитетни понуди е огромен. Дури и малите брендирани звучници...
 190. Како да изберете таблет компјутер?
  Лични компјутери, лаптопи, мобилни телефони - сите овие уреди предизвикаа голем удар со нивниот изглед, бидејќи засекогаш ја сменија идејата за личност за модерната технологија и нејзините можности. Но, сето ова бледи пред неодамна појавените...
 191. Револуционерни и ексклузивни телефони на Apple iPhone
  Долго очекуваниот Apple iPhone 4S собори рекорди по бројот на продажби на телефони. Само за еден ден, овој iPhone го купија милион луѓе. Три дена по објавувањето на...
 192. остри LED телевизори во различни големини
  Производителот на LED телевизори Sharp го прошири својот опсег HDTV со лансирање на нов модел AQUOS 80LE632U-LC. Новината е опремена со дијагонала од 80 инчи...
 193. Како да изберете правосмукалка?
  Всушност, концептот на " правосмукалка " е едноставен и сложен во исто време. Од една страна, целта на уредот е прилично очигледна од неговото име, но...
 194. Како да изберете микробранова печка?
  Секој ја одредува улогата на микробранова печка во секојдневниот живот: за некои е друга модерна " играчка ", за други е неопходен и незаменлив асистент во кујната...
 195. Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?
  Ова бара режим на супер замрзнување, со цел, од една страна, да се замрзне голема количина на храна (повеќе од 2 кг истовремено), а од друга страна...
 196. Колку трае храната во замрзнувачот?
  Времето на чување на храната зависи од класата на ладење. За да се посочи класата на замрзнување, вообичаено е да се користат симболи во форма на * симболи. Во моментов, се усвоени следниве ознаки: *...
 197. Што има во замрзнувачот?
  Замрзнувачите се контролираат електронски или механички. Првиот се претпочита затоа што електронската контрола има поголема функционалност и, поради отсуство на подвижни елементи, поголема издржливост. Замрзнувачот може да има прегради / полици и фиоки. Ако има многу...
 198. Што е замрзнувач?
  Замрзнувачите се дизајнирани за долгорочно складирање на зеленчук, овошје, бобинки, како и замрзнати производи од животинско потекло. За разлика од фрижидерите, замрзнувачите можат да работат...
 199. Како да изберете фрижидер?
  Современите модели на ладилници се разликуваат од нивните претходници не само по изглед, туку и со нови современи материјали, како и со пакет функции кои овозможуваат складирање на широк...
 200. Како да изберете замрзнувач?
  Од самиот почеток, забележуваме дека не зборуваме за замрзнувачи, туку за замрзнувачи. Замрзнувачот е составен дел од фрижидерот. Замрзнувачот е посебен замрзнувач дизајниран за долгорочно складирање...
 201. Како да изберете дигитален сателитски приемник?
  Неодамна, проблемот со избор на приемник за примање програми пренесени во дигитален формат доби голема итност. Со овој пренос, оригиналниот аналоген ТВ-сигнал се дигитализира, компресира и спакува во преносен поток за пренос. Еден поток може...
 202. Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?
  Дизајнот на антената за офсет е избран на таков начин што конверторот не ја прикрива ефективната област на ретровизорот. Во антена со директен фокус, конверторот со протези за прицврстување покрива дел од неговата површина. Со...
 203. Какви сателити има?
  Сателитските антени се од разни видови, но главни и најкористени се оние со огледало во форма на параболоид на револуција, кои пак се поделени во две...
 204. Која опрема е потребна за примање телевизиски програми од овој или оној сателит?
  Збир на опрема за примање телевизиски програми од кој било сателит се состои од најмалку три главни елементи: антена, конвертор, приемник...
 205. Како да се затвори пристапот на малолетни деца кон гледање еротски сателитски ТВ канали?
  Повеќето модели на сателитски приемници имаат функција за родителско заклучување за оваа намена, што може да се постави кога е програмиран тјунерот...
 206. Дали е можно да се стави една сателитска антена за двајца или повеќе претплатници?
  Да, но ова ја зголемува цената на комплетот со промена на видот на конверторот на антената и инсталирање на дополнителни приемници (тјунери)...
 207. Може ли да користам многу стари телевизори за да гледам сателитски програми?
  Да, ако тие имаат вградени UHF и PAL единици, а има и избор на B / G систем (5,5 MHz)...
 208. Како да се отстрани мразот од конверторот на сателитска антена?
  Најдобро од сè, ова може да се направи со редовна фен за коса, ова нема да ја оштети антената, но мора да работите напорно, опција...
 209. Каков вид на сателитски ТВ-кабел се користи?
  Кабелот се користи со карактеристична импеданса од 75 оми. Препорачуваме кабел Трилоги, Белден. Тие имаат мало слабеење и се отпорни на временски услови...
 210. Како е избрана локацијата за сателитската антена?
  Главниот услов при избор на место за сателитска антена е присуството на отворен простор во опсегот на вртење на антената од југоисток кон југозапад и во опсег на покачување на...
 211. Кои сателитски садови се подобри - алуминиум, челик, пластика или мрежа?
  За производство на антени, најчесто се користи алуминиум. Обезбедува доволна јачина со прифатливи карактеристики на тежината. Челичните антени се поевтини, но потешки. Покрај тоа, потребно е да се обрне внимание на тоа како рефлектирачката...
 212. Од што се состои сателитска антена?
  Сателитската антена се состои од огледало, елементи за поставување на конверторот и суспензија. Постојат два вида закачалки: азимут-елевација и поларна. Антените со суспензија на висина...
 213. Дали треба да сервисирам сателитска антена со ротатор?
  Да, ако сметате дека е одржување да се подмачкуваат топчестите споеви на погонот на секои шест месеци. Ако имате инсталирано суспензија за мотоцикл, тогаш, како по...
 214. Дали е можно да се примаат еротски ТВ-канали и на кое сателитско јадење?
  Да, и двете се достапни без месечна претплата, и за мала месечна претплата, на пример, со инсталирање на еден од овие комплети, можете да гледате многу „кул канали“...
 215. Што е бендот C и Ku во сателитската ТВ?
  За сателитска телевизија, се користат два главни опсези: Ц - опсег (3,5 - 4,2 GHz) и Ku-опсег (10,7 - 12,75 GHz). Европските сателити емитуваат главно во бендот Ку. Руските...
 216. Што е конвертор за сателитски антена?
  Конверторот е мала електронска единица која е во фокусот на антената и го собира електромагнетниот сигнал што се рефлектира од површината на ретровизорот на антената...
 217. Како временските услови влијаат на квалитетот на приемот на сателитска ТВ?
  Дождот, снегот и маглата го влошуваат квалитетот на приемот - инсталирајте висококвалитетни конвертори, ова ќе го намали бројот на денови без сигнал...
 218. Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?
  Главниот услов при изборот на место за антена преку воздухот е линијата на гледање на релејната кула. Во отсуство на видливост, прво, нивото на примениот сигнал...
 219. Зошто квалитетот на сателитскиот сигнал се влошува за време на дождот?
  Еден од главните проблеми со приемот на сателитскиот сигнал е дожд, а во помала мера снег или град. Микробрановите сигнали се апсорбираат од дожд и влага, додека...
 220. Сателитска телевизија
  Сателитската телевизија веќе не е know-how во светот на информатичката технологија. Со помош на сателитска телевизија имате единствена можност да гледате не само многу нови канали, туку и...
 221. Подготвена е HDTV?
  Ако сте биле во продавница за електроника во последната година, веројатно веќе сте ги забележале етикетите „HDTV READY“ на телевизорите . Сепак, оваа кратенка воопшто не значи дека телевизорот ќе прикажува HDTV. Повеќето телевизори...
 222. Време на одговор на ЛСД
  Според некои, оваа карактеристика е најважна за ЛЦД-телевизорите. Други веруваат дека тоа не го одразува реалниот квалитет на сликата. Во секој случај, потрошени се доволно пари за развој на темата за да се сврти вниманието...
 223. Терестријална телевизија
  Во моментот, во Русија, телевизиските преноси во стандардот SECAM (625 реда), сликата се прикажува со резолуција од 720 на 576 пиксели и фреквенција од 25 во секунда. Голем број странски земји емитуваат во...
 224. Дигитална ТВ
  Во современата кабелска и сателитска телевизија се користат истите стандарди PAL и SECAM, но во дигитална форма и со користење на компресија MPEG-2. Во повеќето случаи, дигиталната телевизија е многу подобра од...
 225. Телевизија со висока дефиниција
  HDTV (Телевизија со висока дефиниција) претпоставува резолуција од 1920 x 1080 (во Европа) или 1280 од 720 (во САД). Но, во САД се користи метод на прогресивно формирање на слика...
 226. MPEG2 и MPEG4 - описи на формат
  Во моментот, повеќето кабелски и сателитски ТВ оператори го користат стандардот MPEG2 за пренесување на своите сигнали. Стандардот MPEG2 е развиен од Групата експерти за...
 227. Како работи ЛЦД-телевизор
  Конкуренцијата меѓу телевизорите е многу голема. Едно од реалните барања е можноста за обработка на дигитални сигнали. Поради спецификите на нивното потекло, ЛЦД-телевизорите првично имаат...
 228. HDTV во Русија
  Пред сè, да го потсетиме читателот дека може да прима телевизиски канали преку воздушно (копнено) емитување, преку кабелска телевизиска мрежа, а исто така и од сателит. Не е неопходно да...
 229. Зошто е потребна HDMI
  Меѓу бројните влезови / излези достапни на сервисните панели на современата видео опрема, дефинитивно постои HDMI конектор. Всушност, овој брз интерфејс е иден стандард за...
 230. Како да поврзете ТВ со компјутер
  Theивописните бои и широките екрани на новите дигитални телевизори оставаат живописен, моќен впечаток. Затоа, порано или подоцна, секој гледач има прашање: дали е можно да се искористат сите предности...

| bg cat bg | bs cat bs | hr cat hr | hu cat hu | pl cat pl | ro cat ro | sk cat sk | sl cat sl | sq cat sq | sr cat sr |Home | Articles

December 8, 2022 01:39:08 +0200 GMT
0.033 sec.

Free Web Hosting