Značajka zamrzivača

Najvažnije karakteristike zamrzivača mogu se uporediti sa karakteristikama hladnjaka. Uključuju korisnu količinu zamrzivača, klimatsku klasu, koliko električne energije troši tehničar. Ali postoje pokazatelji koji su svojstveni isključivo zamrzivačima. Nema sistema za smrzavanje. Svaki zapadni hladnjak opremljen je ovim sistemom. Ako uzmemo u obzir rusko tržište, tada možete upoznati samo jednu kompaniju koja ga koristi. Ovo je Stinol. Ali čak se i najvatreniji protivnici ovog sistema slažu da je mnogo puta zgodniji i efikasniji. Ako se proizvodi čuvaju duže vrijeme, tada neće biti zamrznuti blok. Ali sistem „Bez mraza“ takođe ima negativne strane.

Njegova upotreba pospješuje brže isparavanje vlage sa površine proizvoda. Zbog toga se smrznuti proizvod suši u sličnom hladnjaku mnogo brže. Dakle, ako postoji zamrzivač s ovim sustavom kod kuće, najbolje je skladištiti sve proizvode u pakiranom obliku. Hladnjak opremljen bez mraza nije potrebno odmrzavati. Ali u higijenske svrhe preporučuje se da je operete i perite jednom godišnje. Klasični hladnjaci moraju se isključiti jednom po cilju, otvoriti otvor za odvod. U tom slučaju je potrebno staviti posudu u kojoj će se otopiti voda stopiti.

Zamrzivači također imaju svoj način brzog zamrzavanja, svojstven samo njima. Upotreba ove metode omogućava vam da zamrznete hranu vrlo brzo. U isto vrijeme, u njemu će se sačuvati svi dostupni vitamini i hranjive tvari. Važna činjenica je da se u procesu brzog zamrzavanja kristali leda ne mogu formirati u proizvodima. Kao rezultat toga, membrana ćelijskog tkiva se neće kidati. Ovaj se fenomen može primijetiti kod onih proizvoda koji se postepeno zamrzavaju.

Da biste koristili način brzog zamrzavanja, potrebno je unaprijed aktivirati ovu funkciju, pet sati prije trenutka kada se proizvodi tu stave. Temperatura će postepeno padati. Nakon pripremnog trenutka možete staviti sve potrebne proizvode za zamrzavanje. Oni će se odmah smrznuti i neće moći zagrijati obližnje proizvode svojom toplinom. Nakon jednog dana, kamera se može prebaciti u režim "skladištenja".

Značajka zamrzivača
Značajka zamrzivača
Značajka zamrzivača
Značajka zamrzivača Značajka zamrzivača Značajka zamrzivačaHome | Articles

November 27, 2022 03:57:04 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting