Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë?

Prodhuesit e frigoriferëve po përpiqen të tejkalojnë konkurrencën. Çfarë trukesh nuk përdorin: krijoni modele me dizajne të pabesueshme, dilni me funksione të reja. E gjithë kjo me një qëllim - për të tërhequr blerës. Një përzgjedhje e madhe e modeleve të ndryshme i fut vizitorët në qendrën tregtare në një mpirje, nga një bollëk kaq i vështirë është të veçosh një model. Ky artikull do të flasë për sistemet për shkrirjen e frigoriferëve, pasi të lexojnë materialin, lexuesit do të jenë në gjendje të kuptojnë se cila pajisje për ruajtjen e ushqimit është më e përshtatshme për ta.
Kur blini një frigorifer, një nga kriteret më të rëndësishme është metoda e shkrirjes së pajisjes. Ekzistojnë tre teknologji kryesore për këtë proces:
1. pikoj;
2. të kombinuara;
3. ajrore, i njohur më mirë si "Pa Frost".
Qëllimi kryesor i këtyre sistemeve është të parandalojnë formimin e një kore bore në sipërfaqet e dhomave të ngrirjes dhe frigoriferit. Megjithëse nuk mund të ndikojë në funksionimin e motorit ose elementëve të tjerë të pajisjes, prania e tij dëmton transferimin e nxehtësisë midis produkteve të ruajtura dhe pajisjes avulluese. Për shkak të kësaj, modaliteti i ngrirjes po përkeqësohet ndjeshëm, një ngarkesë e rritur vendoset në motor.
Sistemi pikoj
Kjo metodë e shkrirjes është se kondensimi mblidhet në murin e pasmë, kjo për shkak të ndryshimit të temperaturës midis dhomës dhe frigoriferit kur hapet. Sa herë që në këtë moment ajri i ngrohtë hyn në pajisje, duke kontribuar në formimin e lagështisë. Periodikisht, kur ka një pauzë në funksionimin e kompresorit, lëngu derdhet në një enë të veçantë, pas së cilës avullohet. Në të njëjtën kohë, akulli nuk formohet në dhomën e frigoriferit, por është i pranishëm në frigorifer. Prandaj, frigoriferi do të duhet të shkrihet periodikisht.
"Frost Free"
Pajisjet ftohëse me një sistem të tillë shkrirjeje përdorin qarkullim të detyruar të ajrit, ndërsa grimcat e lagështisë hiqen nga pjesa e frigoriferit. Teknologjia është e mirë pasi akulli i grumbulluar në muret e tij nuk do të formohet as në dhomën e ngrirjes. Ky është plus i tij i madh. Meqenëse ajri lëviz vazhdimisht brenda pajisjes, ushqimi ftohet në mënyrë të barabartë dhe për këtë arsye ka një jetë më të gjatë në raft. Ekziston edhe një minus: produktet, duke qenë vazhdimisht në " draft ", thahen. Ruani ato në një enë hermetike.
Metodat e përshkruara më sipër për shkrirjen e pajisjeve shtëpiake nuk janë ideale, secila prej tyre ka të meta, kështu që prodhuesit vazhdimisht kërkonin një rrugëdalje, duke u përpjekur të gjenin mënyrën më të mirë. Si rezultat, u vendos që të krijohen modele që kombinojnë të dy opsionet. Kjo do të diskutohet më poshtë.
Sistemi i kombinuar
Kjo teknologji përdoret vetëm në modele të shtrenjta. Pika kryesore është si më poshtë: ndarja frigoriferike është duke shkrirë me një sistem pikimi, dhe ndarja e ngrirjes është duke shkrirë me ventilim të detyruar. Ky zbatim nuk ka disavantazhe nga pikëpamja e konsumatorit. Ka të meta teknike: frigoriferi ka më shumë blloqe, si rezultat i të cilave rritet kostoja e tij.
Duke ditur këto karakteristika, do të jetë më e lehtë për ju të vendosni për zgjedhjen e një frigorifer. Kur i jepni përparësi një modeli specifik, sigurohuni që të pyesni për klasën dhe kapacitetin e tij të kursimit të energjisë - këto parametra janë gjithashtu të rëndësishëm.

Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë?
Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë?
Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë?
Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë? Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë? Zgjedhja e një frigoriferi: Cili sistem i shkrirjes është më i mirë?Home | Articles

December 2, 2022 02:10:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting