Zamrzivač sa frižiderom

Zamrzivač može biti opremljen policama, pretincima, kao i ladicama. Ako je zamrzivač dizajniran za pohranu velikog broja proizvoda, tada treba dati prednost ladicama. To je zbog činjenice da morate koristiti one proizvode koji se duže čuvaju. A za to će biti prikladnija kutija. Kutija se može izvući iz mreže i zatvoriti. Bolja cirkulacija zraka za rešetke s ladicama. Ali kroz rešetkaste kutije mnogo češće ispada malo smrznutog povrća i voća. Vrlo je dobro kada je jedna od dostupnih kutija dovoljno visoka. Tada se u nju mogu uklopiti nestandardni proizvodi (torta). Prostori za zamrzavanje mogu se opremiti posebnim kalendarima. Na njima je potrebno označiti datum zamrzavanja.

Zamrzivač može biti opremljen prilično korisnim predmetom - ladicom za zamrzavanje. Na ladicu postavite ledene kupke, kao i hladne akumulatore. Na istom pladnju vrlo je lako zamrznuti male predmete (knedle, bobice), koje se potom izlije u posebno pripremljenu posudu. Takav postupak zamrzavanja je najefikasniji od bilo kojeg drugog.

Odvojeni hladnjaci opremljeni su prostorom za svježinu. Proizvodi koji se brzo kvare zadržavaju svoju svježinu dugo vremena. Temperatura ove zone je od 0 do +2 stepena. Na toj se temperaturi bakterije razmnožavaju vrlo sporo. Vrlo je prikladno pohraniti na ovom području one proizvode koje ne treba kratko zamrzavati (meso) ili povrće i voće. Najbolje je ako se zona svježine nalazi u odjeljku hladnjaka. Ali postoje takve "svježe zone" koje se dijele na vlažne i suve zone.

Mnogi moderni hladnjaci opremljeni su mogućnostima da nadjačaju vrata. Kada postoje problemi sa postavljanjem frižidera, ova opcija može vam biti korisna. Ako je soba za smještaj prilično mala, tada je neophodno predvidjeti ovu priliku. Najpogodnije su imati posebne felge za pomicanje frižidera u sobi. Sam frižider stoji uspravno na nogama. Ako postoji potreba za njegovim kretanjem, jednostavno ga treba nagnuti natrag. U ovom slučaju, nije ga potrebno nositi, već ga možete samo valjati.

Zamrzivač sa frižiderom
Zamrzivač sa frižiderom
Zamrzivač sa frižiderom
Zamrzivač sa frižiderom Zamrzivač sa frižiderom Zamrzivač sa frižideromHome | Articles

December 3, 2022 08:01:19 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting