Zakaj izbrati DVB-T

Delovanje telecentrov s prekrivajočimi se območji zanesljivega sprejema na eni frekvenci je v ATSC popolnoma odsotno in je priporočljivo za uporabo v standardu DVB-T. To uniči običajni koncept frekvenčnega načrtovanja, zaradi česar ni treba graditi visoko antenskih struktur, število oddajnikov zmanjša za 6-7-krat in vam omogoča nadaljnje zmanjšanje moči oddajnika za 25-30%.
Odpornost na več odbojev v primeru enakosti glavnih in odsevnih signalov je predvidena v standardu DVB-T in je v ATSC popolnoma odsotna (raven odbitega signala je manjša od 15 dB).
Standard DVB-T ne zahteva opustitve obstoječih analognih televizijskih programov, saj ima visoko stopnjo varnosti analogne televizije. Manjša varnost standarda ATSC, tudi z zareznimi filtri NTSC, je ameriško vlado prisilila, da je sprejela popoln program za digitalni prehod.
Pasovna širina v standardu DVB-T je popolnoma prilagodljiva kateri koli državi in ​​je določena v ATSC (samo 6 MHz).
Bitna hitrost v standardu DVB-T znaša od 5 do 32 Mbps in je določena v ATSC (19,3 Mbps).
Standard DVB-T podpira tudi ATSC, HDTV in Dolby AC-3.
Dejanska moč oddajnika, na primer v Londonu, je manjša od 10 kW in zagotavlja zanesljiv sprejem standarda DVB-T v radiju 114 km, medtem ko v New Yorku oddajnik s 350 kW ne zagotavlja 100% sprejema niti v polmeru 10 km.
Sprejem z notranjo anteno ali prenosnim televizorjem ne povzroča težav v standardu DVB-T, v standardu ATSC pa je v večini primerov nemogoč.
Parametre standarda DVB-T je mogoče dobro prilagoditi urbanemu razvoju. Obstaja izbira: s postopnim povečevanjem števila oddanih TV programov, ko se pojavijo območja negotovosti, se odločite, ali je bolj donosno izboljšati kable v hišah ali omejiti število doseženih programov.
Standard DVB-T omogoča uporabo običajne zastarele opreme za distribucijo antene brez kakršnih koli sprememb, medtem ko je v ATSC treba uporabljati ozkozračne TV antene z možnostjo prilagajanja (z motorjem), kar ne zagotavlja zanesljivega sprejema .

Zakaj izbrati DVB-T
Zakaj izbrati DVB-T
Zakaj izbrati DVB-T
Zakaj izbrati DVB-T Zakaj izbrati DVB-T Zakaj izbrati DVB-THome | Articles

November 26, 2022 20:52:46 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting