Zašto odabrati DVB-T

Rad telecentra s preklapajućim područjima pouzdanog prijema na jednoj frekvenciji potpuno je odsutan u ATSC-u i preporučuje se za upotrebu u DVB-T standardu. To uništava uobičajeni koncept planiranja frekvencija, čini nepotrebnim izgradnju visokih antenskih struktura, smanjuje broj odašiljača za 6-7 puta i omogućuje vam daljnje smanjenje snage odašiljača za 25-30%.
Otpor prema višestrukim refleksijama u slučaju jednakosti glavnih i reflektiranih signala predviđen je u DVB-T standardu i potpuno je odsutan u ATSC (razina reflektiranog signala manja je od 15 dB).
Standard DVB-T ne zahtijeva napuštanje postojećih analognih TV programa, jer ima visoku razinu sigurnosti analognog TV-a. Manja sigurnost ATSC standarda, čak i s NTSC notch filtrima, prisilila je američku vladu da usvoji cjeloviti program za prebacivanje digitalnih podataka.
Propusnost u DVB-T standardu u potpunosti se može prilagoditi bilo kojoj zemlji i fiksirana je u ATSC (samo 6 MHz).
Brzina prijenosa u DVB-T standardu kreće se od 5 do 32 Mbps i fiksna je u ATSC (19,3 Mbps).
Standard DVB-T podržava, kao i ATSC, HDTV i Dolby AC-3.
Stvarna snaga odašiljača, na primjer, u Londonu je manja od 10 kW i pruža pouzdan prijem DVB-T standarda u radijusu od 114 km, dok u New Yorku odašiljač od 350 kW ne pruža 100% prijem ni u radijusu od 10 km.
Prijem s unutarnjom antenom ili prijenosnim televizorom ne uzrokuje probleme u DVB-T standardu, u ATSC standardu u većini je slučajeva to nemoguće.
Parametri DVB-T standarda mogu se dobro prilagoditi urbanom razvoju. Postoji izbor: postupnim povećanjem broja emitiranih TV programa, kada se pojave zone nesigurnosti, odlučite je li isplativije poboljšati kablove u kućama ili ograničiti broj ostvarenih programa.
Standard DVB-T omogućuje upotrebu konvencionalne zastarjele opreme za distribuciju antene, bez ikakvih preinaka, dok je u ATSC-u potrebno koristiti TV antene uskog snopa s mogućnošću podešavanja (pomoću motora), što ne garantira pouzdan prijem .

Zašto odabrati DVB-T
Zašto odabrati DVB-T
Zašto odabrati DVB-T
Zašto odabrati DVB-T Zašto odabrati DVB-T Zašto odabrati DVB-THome | Articles

December 3, 2022 05:16:40 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting