Vrste usisavača za kućnu upotrebu

U našem ludom dobu usisavač je neophodan pomoćnik u kući. Bez njega prilikom čišćenja teško je domaćicama. I ako je prije izbora usisavača bio mali, sada se proizvodi mnogo različitih vrsta usisavača s raznim funkcijama. Koje vrste usisivača postoje?

Treba li usisati malu sobu, tepih, namještaj ili odjeću? Tada možete koristiti usisivače za hemijsko čišćenje. Ova vrsta usisavača je jeftina i ima male dimenzije. Takođe, „suvi“ usisivači uključuju: obične (balonske) usisavače, koji se koriste za čišćenje poda, namještaja, tepiha. Takvi usisivači su kompaktni, lako se kreću, pogodni za čišćenje u ormarima i ostavinama. Na primjer, ako ste samo kupili novi madrac za kauč i slučajno ga zaprljali, tada će suhi usisavač brzo riješiti vaše probleme. Postoji i usisavač pune veličine, veći su od ručnog i koštaju više, ali imaju više funkcija, pokazatelj procesa i prostran sakupljač prašine.

Postoje vertikalni tipovi usisavača. Čišćenje se koristi u velikim sobama, odlični su u borbi protiv prljavštine, alergena i pogodni su za čišćenje, ali su vrlo masivni i stvaraju mnogo buke.

Ugrađeni tipovi usisavača uklanjaju svu skupljenu prašinu s neugodnim mirisima i štetnim alergenima kroz kanale za zrak ugrađene u zidove ili pod. Ova vrsta usisavača je tiha, s obzirom da se glavna jedinica jedinice vrši u prostorijama. Stupanj snage i čišćenja bolji je od ostalih usisavača, prilično je skup i njihova ugradnja nije laka. Instalirani su za vrijeme popravka ili izgradnje kuće, troše manje energije.

Okruglasta, mala, bez creva i četkica, kreće se po sobi i skuplja prašinu, čak zaobilaze predmete i ljude. Jeste li zaintrigirani? Ova prekrasna vrsta usisavača naziva se usisivači - roboti. Ima nekoliko funkcija čišćenja: redovito, brzo i lokalno. Usisavač - robot je zgodan i lijep, u potpunosti će osloboditi domaćicu od čišćenja. Protiv: skupi i ne baš dobro se nose s tepisima s dugom kosom.

Usisavači za pranje obavljaju suho i mokro čišćenje, prskaju i apsorbiraju vlagu. Vrsta čišćenja usisavača će oprati prozore i podove, dezinficirati i aromatizirati sobu, čak i očistiti začepljen sudoper, ali oni ne mogu očistiti prirodne tepihe, parket. Teže su nego inače i nakon čišćenja zahtijevaju čišćenje (pranje, sušenje).

Vrste usisavača za kućnu upotrebu
Vrste usisavača za kućnu upotrebu
Vrste usisavača za kućnu upotrebu
Vrste usisavača za kućnu upotrebu Vrste usisavača za kućnu upotrebu Vrste usisavača za kućnu upotrebuHome | Articles

December 6, 2022 16:39:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting