Vrste usisavača s detaljnim opisom

Pod imenom "Usisivač" smatra se takav uređaj koji uz pomoć zraka razrijeđenog kompresorom za zrak usisava prljavštinu i prašinu koja se nakuplja u filteru usisavača. Obično se koristi za čišćenje poda i tepiha u zatvorenom prostoru.

Glavne komponente usisavača uključuju ventilator i elektromotor koji su ugrađeni u kućište. Za praktičnost, usisivač je opremljen posebnim fleksibilnim crijevom i mlaznicama za različite potrebe.

Postoje takvi tipovi usisivača, ovisno o području primjene: podni, ruksak, ručni, usisivači, četkice za auto, itd. Podni usisivači smatraju se najčešćim. Usisavači su također podijeljeni prema načinu odlaganja: s vrećom s spremnikom i s filtrom za vodu.

Usisavač sa zamjenjivom vrećicom za prašinu

Radi se o modelima, čijim se dizajnom koristi vreća s prašinom, tokom koje se prašina i sitne čestice naplavina nakupljaju tijekom čišćenja. Po pravilu, sakupljač prašine je ugrađen unutar usisavača, to može biti tkanina, koja je stalno unutar usisivača i oslobađena je krhotina kako je puna, a također uklonjiva - napravljena od papira ili netkanog materijala. Budući da su stalni sakupljači prašine napravljeni od tkanine, oni su neučinkoviti, jer su u stanju zarobiti samo velike čestice prašine, a male čestice se raspršuju u zraku. Zamjenjivi sakupljači prašine su efikasniji pri čišćenju. mogu uhvatiti prašinu veličine do 0,3 mikrona (mikrobi, alergeni, pa čak i mirisi).

Ciklon usisavača

Takvi usisivači uključuju modele u koje je ugrađen poseban filtrički ciklon. Tijekom čišćenja u njemu se sakupljaju prašina i prljavština, kao i druge čestice otpadaka centrifugalnom silom. 1986. godine lansirana je prva ciklonska usisavačica Dyson. U pogledu efikasnosti, ciklonski usisivači posebno ne nadmašuju klasične usisivače, što se ne može reći za cijenu, koja je često redovno veća.

Usisavač s akvafilterom

To su vrste usisivača koji se filtriraju raspršivanjem protoka zraka u posebnom spremniku s vodom, tako da se velika prašina kasni miješajući u spremniku s vodom, a sitna sitna prašina ostaje u posebnom separatoru. U separatu se stvara obrnuti nacrt, zbog toga kroz njega prolaze samo molekule zraka, ali zadržavaju se prašina i voda.

Vrste usisavača s detaljnim opisom
Vrste usisavača s detaljnim opisom
Vrste usisavača s detaljnim opisom
Vrste usisavača s detaljnim opisom Vrste usisavača s detaljnim opisom Vrste usisavača s detaljnim opisomHome | Articles

December 6, 2022 16:00:20 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting