Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama

Pod nazivom " Usisavač " smatra se uređajem koji uz pomoć zraka razrijeđenog zračnim kompresorom usisava nečistoću i prašinu koja se nakuplja u filtru usisavača. Obično se koristi za čišćenje unutarnjih podova i tepiha.
Glavne komponente usisavača su ventilator i elektromotor koji su ugrađeni u tijelo. Zbog praktičnosti usisavač je opremljen posebnim fleksibilnim crijevom i nastavcima za različite potrebe.
Postoje takve vrste usisavača, ovisno o opsegu: podni, ruksaci, ručni usisavači s četkom, automobili za automobil itd. Podni usisavači smatraju se najčešćim. Usisavači se također dijele prema načinu zbrinjavanja: vrećicom sa spremnikom i filterom za vodu.
Usisavač s izmjenjivom vrećicom za prašinu
Riječ je o modelima koji koriste vrećicu za prašinu, prašina i sitne čestice otpadaka u njoj se nakupljaju tijekom čišćenja. U pravilu je sakupljač prašine ugrađen unutar usisavača, može biti izrađen od tkanine koja se stalno nalazi u usisavaču i oslobađa se otpadaka dok se puni, kao i zamjenjiv - izrađen od papira ili netkanog materijala . Budući da su trajni sakupljači prašine izrađeni od tkanine, oni su neučinkoviti, jer su u stanju zadržati samo velike čestice prašine, a male se raspršuju u zrak. Zamjenjivi sakupljači prašine učinkovitiji su kod čišćenja, jer mogu zarobiti prašinu veličine do 0,3 mikrona (klice, alergene, pa čak i mirise).
Usisavač ciklon
Takvi usisavači uključuju modele u koje je ugrađen poseban ciklonski filtar, prašina i nečistoća, kao i ostale čestice otpada, u njima se sakupljaju tijekom čišćenja pomoću centrifugalne sile. 1986. godine lansiran je prvi Dysonov ciklonski usisavač. Što se tiče učinkovitosti, ciklonski usisavači nisu osobito superiorni u odnosu na klasične usisavače, što se ne može reći o cijeni koja je često za koji red veća.
Usisavač s aquafilterom
To su vrste usisavača kod kojih se filtracija odvija prskanjem protoka zraka u posebnom spremniku s vodom, pa se tako gruba prašina zadržava miješanjem u spremniku s vodom, a visoko raspršena sitna prašina ostaje u posebnom separatoru. U separatoru se stvara obrnuti potisak, zbog toga kroz njega prolaze samo molekule zraka, ali zadržavaju se prašina i voda.

Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama
Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama
Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama
Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama Vrste usisavača s detaljnim karakteristikama Vrste usisavača s detaljnim karakteristikamaHome | Articles

December 5, 2022 02:36:14 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting