Vënia në punë e frigoriferit në ballkon

Shumë njerëz që jetojnë në qytet vazhdimisht mendojnë për këtë. A është e mundur të përdorni pajisje shtëpiake në vende jo standarde dhe të adaptuara. Por shumë banorë të verës po e bëjnë këtë pyetje edhe sot. Shumë do të donin të sqaronin mundësitë e funksionimit të frigoriferëve dhe pajisjeve frigoriferike në ato vende që nuk ngrohen. Kjo mund të jetë një tarracë, ballkon, lozhë me xham dhe vende të tjera të pa ngrohura. Disa konsumatorë, kur trajtojnë këtë çështje, menjëherë e krahasojnë atë me kushtet e zonës klimatike, të cilat janë të përshkruara në kushtet e funksionimit të frigoriferit. Por këto nuk janë veprime plotësisht të sakta. Nëse i kushtoni vëmendje klasës së klimës, atëherë kjo flet për temperaturat ekstreme të ajrit që rrethon pajisjen ftohëse. Por kushti kryesor për funksionimin e një pajisje ftohëse është krijimi i zjarrit dhe sigurisë elektrike.
BHP mund të operohet në kushte normale dhe mesatarisht të ftohta. Pajisja gjithashtu mund të funksionojë në subtropikët e lagësht. Vendndodhjet e instalimit të frigoriferëve mund të kenë temperatura nga 16 deri në 32 gradë. Prodhues të ndryshëm mund të vendosin temperatura të ndryshme të funksionimit. Për shembull, asnjë frigorifer i madh me shenjën " Saratov " nuk mund të shfrytëzohet në një temperaturë prej 10 gradë. BHT, që i përkasin klasës së përgjithshme klimatike dhe tropikale, duhet të ketë një temperaturë funksionimi të barabartë me 18-43 gradë.
Nëse e konsiderojmë pyetjen fillestare, atëherë kjo varet, para së gjithash, nga krijimi i kushteve të sigurta të zjarrit. Frigoriferët më të zakonshëm janë krijuar për tu instaluar në kuzhinë. Në rast se pajisja është në ajër të hapur, ajo mund të jetë e ekspozuar ndaj reshjeve atmosferike. Si rezultat i veprimit të tyre, veshja me bojë dhe llak me të cilën është mbuluar BHP do të dëmtohet.
Gërryerja e parakohshme do të shkatërrojë kabinetin e frigoriferit. Izolimi elektrik mund të dëmtohet për shkak të lagështisë së lartë. Kjo mund të rezultojë në një zjarr. Nëse frigoriferi duhet të instalohet në ballkon ose lozhë. Pastaj ju duhet të njiheni paraprakisht me udhëzimet e bashkangjitura. Bestshtë më mirë të merrni një rekomandim pozitiv nga specialisti i duhur. Duke marrë leje për të instaluar një frigorifer në ballkon, çdokush do të jetë në gjendje të mbrojë veten dhe të dashurit e tyre nga një ngjarje tragjike e paparashikuar.

Vënia në punë e frigoriferit në ballkon
Vënia në punë e frigoriferit në ballkon
Vënia në punë e frigoriferit në ballkon
Vënia në punë e frigoriferit në ballkon Vënia në punë e frigoriferit në ballkon Vënia në punë e frigoriferit në ballkonHome | Articles

December 8, 2022 02:19:12 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting