Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora

Svi znamo koliko je važan visokokvalitetni usisavač: osim činjenice da nam omogućuje da napravimo čišćenje doma, kvalitetno čišćenje polica uz pomoć ovog najkorisnijeg predstavnika kućanskih aparata omogućava nam izbjegavanje mnogih zdravstvenih problema. Problem je u tome što takvi izvanredni rezultati mogu dati daleko od svih vrsta usisavača. U našem smo članku pokušali prikupiti najpraktičniji savjet o njihovom izboru, koji će vam omogućiti da dobijete zaista kvalitetan i funkcionalan model koji ne samo da zadovoljava sve vaše zahtjeve, već i ne može probiti rupu u porodičnom proračunu.

Kriteriji za izbor

Svi usisivači su podijeljeni u dvije grupe - za suho ili mokro čišćenje. Oprema za hemijsko čišćenje dostupna je po pristupačnoj cijeni, raznim modelima, malim dimenzijama i težinom. Usisavač za pranje rublja neophodan je za čišćenje poda, kombinira i suho i mokro čišćenje, a može se koristiti za čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja, no njegova impresivna veličina, poteškoće u održavanju i velika potrošnja energije ne dopuštaju ga previše često korištenje.

Moć nije poroka. Proizvođači obično navode usisnu snagu i potrošnju energije. Potrošnja energije karakterizira energetski razred usisavača (što je veći, više dodatnih opcija ima ova vrsta opreme), ali ne utječe na kvalitetu čišćenja, što ovisi o snazi ​​usisavanja. Događa se da je kod iste klase potrošnje energije stupanj apsorpcije različit kod različitih modela. Usisivači s regulatorom snage su vrlo povoljni. Općenito, trebali biste odabrati snagu koja se kreće od 300 do 450 vata.

Sistem filtra. Prije svega, usisni zrak ulazi u skupljanje prašine. To može biti ili „vreća“ - u obliku tkanine ili papirne vrećice - ili ciklonska vrsta, u kojoj se prljavština skuplja u posebnom kontejneru. Oboje imaju nedostatke: vrećice za papir i tkaninu treba mijenjati, kupujući nove, a ciklonski filteri usisavač usporavaju i povećavaju razinu buke. Pored vrećice za prašinu, moderni usisivači opremljeni su dodatnim filtrima koji čiste i dezinficiraju zrak koji izlazi.

Vrste mlaznica. Najtrebnije mlaznice su četkice za glatke podove i četke za tepihe, kao i mlaznica sa crevima. Turbo četka s rotirajućim valjkom iznutra je vrlo korisna - olakšava prikupljanje životinjske dlake i dlake s poda. Uz ove parametre, vrijedno je procijeniti i razinu buke koja se emitira tijekom rada, duljinu crijeva i kabela i prisutnost indikatora punjenja sakupljača prašine. Svaka dodatna opcija košta novac, ali isplaćuje se tokom rada zaista praktične i pouzdane jedinice.

Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora
Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora
Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora
Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izbora Usisivači i njihove vrste: sve o sitnicama izboraHome | Articles

December 6, 2022 16:42:12 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting