Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru

Svi znamo koliko je važan visokokvalitetni usisavač: osim što nam omogućuje da naš dom napravimo čišćim, visokokvalitetno čišćenje polica uz pomoć ovog najkorisnijeg predstavnika kućanskih aparata omogućuje nam da izbjegnemo mnoga zdravlja problema. Ali problem je što sve vrste usisavača ne mogu pružiti tako izvanredne rezultate. U našem članku pokušali smo prikupiti najpraktičnije savjete za njihov odabir, koji će vam omogućiti kupnju stvarno visokokvalitetnog i funkcionalnog modela, koji ne samo da zadovoljava sve vaše zahtjeve, već je u stanju i da ne probuši rupu u svojoj obitelji proračun.
Kriteriji izbora
Svi usisavači podijeljeni su u dvije skupine - za suho ili mokro čišćenje. Oprema za kemijsko čišćenje razlikuje se po pristupačnoj cijeni, raznovrsnim modelima, malim dimenzijama i težini. Usisavač za pranje nezamjenjiv je za čišćenje podova, kombinira i suho i mokro čišćenje, može se koristiti za čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja, međutim, njegova impresivna veličina, složenost održavanja i velika potrošnja energije ne dopuštaju prečesto korištenje.
Moć nije porok. Proizvođači obično označavaju snagu usisavanja i snagu potrošnje. Potrošnja energije karakterizira razred potrošnje energije usisavača (što je veći, to više opreme ima više dodatnih mogućnosti), ali ni na koji način ne utječe na kvalitetu čišćenja koja ovisi o snazi ​​usisavanja. Događa se da je s istim energetskim razredom stupanj apsorpcije različit za različite modele. Usisavači s regulatorom snage vrlo su prikladni. Općenito, trebali biste odabrati snagu između 300 i 450 vata.
Sustav filtra. Prije svega, usisani zrak ulazi u sakupljač prašine. To može biti ili " vrećica " - u obliku platnene ili papirnate vrećice - ili ciklonalna vrsta, u kojoj se prljavština skuplja u posebnom spremniku. Obje imaju nedostatke: papirnate i platnene vrećice moraju se mijenjati, kupujući nove, a ciklonski filtri usisavač usporavaju i povećavaju razinu buke. Uz sakupljač prašine, moderni usisavači opremljeni su i dodatnim filtrima koji čiste i dezinficiraju zrak koji izlazi.
Vrste dodataka. Najvažniji dodaci su četke za glatki pod i četke za tepihe, kao i pukotinski alat. Vrlo korisna turbo četka, unutar koje se nalazi rotirajući valjak - omogućuje vam lako skupljanje kose i životinjske dlake s poda. Uz ove parametre, vrijedi procijeniti razinu buke koja se emitira tijekom rada, duljinu crijeva i kabela te prisutnost indikatora punosti sakupljača prašine. Svaka dodatna opcija košta, ali se isplati tijekom rada doista prikladne i pouzdane jedinice.

Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru
Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru
Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru
Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboru Usisavači i njihove vrste: sve o suptilnostima po izboruHome | Articles

November 26, 2022 21:13:38 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting