Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik

Avtomobili, ki jih vozimo vsak dan, včasih potrebujejo kakovostno čiščenje celo bolj kot hiše, v katerih živimo. To je razumljivo: veliko prahu in umazanije na cestah je ogromno in vsi avtomobili nimajo običajnih kabinskih filtrov. Po nekaj mesecih takšne vožnje se na armaturni plošči nabere skoraj par centimetrov prahu in nemogoče je sedeti na sedežu, ne da bi povzročili nekakšno eksplozijo v obliki majhnih oblakov prahu. Seveda lahko greste v avtopralnico in plačate za urejanje avtomobila, vendar za to ne želite vedno zapraviti denarja, avtopralnice pa pri nas niso na vseh vogalih. Bolj pametno je imeti v avtomobilu avtomobilski sesalnik, s pomočjo katerega lahko vedno in povsod uredite svojega zvestega " železnega konjička " .
Največja prednost teh naprav je njihova majhnost. Kompaktnost avtomobilskih sesalnikov omogoča odstranjevanje najbolj nedostopnih vogalov vozila pred umazanijo in naplavinami. Takšne naprave lahko razdelimo v dve glavni kategoriji: sesalniki, ki jih poganja vgrajena mreža vozila, " iz vžigalnika ", in tisti, ki jih napaja lastna akumulatorska baterija.
Avtomobilski sesalniki " iz vžigalnika "
So kos splošnemu čiščenju celotnega vozila. Njihova precej spodobna moč (do 180 vatov) in dolžina kabla, ki doseže 3 metre, jim omogočajo uspešno rešitev te težave. Ti parametri bodo odpravili težave z ostanki prtljažnika ali drobtinami in dlako hišnih ljubljenčkov na vseh sedežih avtomobila. Pomanjkljivost takšnih naprav je njihova razmeroma velika teža in splošne mere. In problem praznjenja baterije se reši z vklopom motorja in napajanjem naprave iz generatorja. Ampak to porabi gorivo.
Brezžični avtomobilski sesalniki
So bolj kompaktni, a hkrati manj zmogljivi kot naprave iz prejšnje kategorije. Brezžični avtomobilski sesalniki se lahko spopadejo s čiščenjem takšnih neprijetnih malenkosti, kot so pepel, drobtine, lupine semen.
En naboj baterije takšnih naprav praviloma zadostuje za 15 minut čiščenja, kar je povsem sprejemljivo obdobje za urejanje stvari v kabini. Nekateri modeli avtomobilskih sesalnikov v tej kategoriji lahko delujejo iz vgrajenega napajalnika vozila prek adapterja ali imajo rezervne baterije.
Prednosti avtomobilskih sesalnikov na baterije vključujejo, prvič, odsotnost kabla, ki se vam zaplete pod noge, in drugič, prisotnost akumulatorja, zaradi česar je naprava neobstojna zaradi zunanjih virov energije. Pomanjkljivost takšnih naprav je očitna: vsako čiščenje mora spremljati nastavitev za polnjenje, a ker zahteva 220 voltov, je to v " terenskih " pogojih nemogoče.
Zbiralniki prahu
Zabojniki in vrečke se uporabljajo kot zbiralniki prahu v avtomobilskih sesalnikih. Prvi med njimi so bolj enostavni zaradi enostavnosti uporabe. Običajno se prostornina posod giblje od 200 do 700 kubičnih metrov. glej V primeru uporabe prosojnih posod lahko lastnik avtomobila, ki čisti vozilo, nadzira njihovo polnjenje.
Zasnova nekaterih avtomobilskih sesalnikov poleg prisotnosti zbiralnikov prahu omogoča tudi zbiranje razlite tekočine (na primer model Heyner Cyclonic Power 240.000). Zaklop, nameščen na poti zračnega toka, bo preprečil vstop vode v motorni prostor sesalnika.
Šobe
Kot vsak drugi sesalnik je tudi avtomobilska različica takšne naprave opremljena z različnimi nastavki. Večina modelov je opremljenih s šobami za špranje, prilagodljivo cevjo s čopičem, okroglo krtačo s ščetinami, električno turbo krtačo. " Strelivo " za sesalnike, ki podpirajo mokro čiščenje vključuje tudi šoba za zbiranje razlitih tekočin in mokro smeti. Pri izbiri takšne naprave ne pozabite, da vam bo pokrov omogočil, da je ne poškodujete in ohranite red v notranjosti avtomobila.

Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik
Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik
Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik
Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnik Urejanje avtomobila ali kako izbrati pravi avtomobilski sesalnikHome | Articles

November 28, 2022 16:52:55 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting