Uredski frižider

Hladnjak može imati elektroničku i mehaničku kontrolu. Najčešća je mehanička kontrola. Evo kontrole konvencionalnog termostata. Ova kontrola pruža samo izbor jednog od pet dostupnih temperaturnih uvjeta. Ako uzmemo u obzir elektronsko upravljanje, onda se ona može koristiti za podešavanje vrlo precizne temperature, za razliku od mehaničke. Točna temperatura postavlja se i u frižideru i u zamrzivaču. Upravljanje zamrzivačem i hladnjakom može biti pojedinačno ili odvojeno. Pod jednom kontrolom podrazumijeva se da će se odabrani temperaturni režim primjenjivati ​​na obje komore. Pogodnije je odvojeno upravljanje. Možete postaviti vlastitu temperaturu za svaku kameru. Gotovo svi hladnjaci sa elektronskim upravljanjem imaju odvojene kontrole za kamere.

Da biste postavili hladnjak, morate odabrati hladno suho mjesto. Najbolje je ako su svi izvori topline udaljeni od hladnjaka. Sa svih strana hladnjak treba imati besplatan pristup zraku. Temperatura u sobi mora biti u skladu s klimatskim standardima koji su naznačeni za ovaj model hladnjaka. Strogo uspravan položaj za njega je vrlo važan.

Ako je hladnjak tek donesen, ne preporučuje se uključivanje. Trebao bi malo da stoji. U ovom trenutku može se oprati i staviti u red. Nakon određenog vremena može se uključiti, ali ne treba odmah stavljati proizvode u njega. Hladnjak mora prihvatiti temperaturni režim koji je predviđen u njemu. Sve potrebne radnje i njihov redoslijed nužno su naznačeni u uputama koje su priložene uz svaki hladnjak.

S vremena na vrijeme, u kontinuiranom radu, hladnjak se mora očistiti. Da biste to učinili, trebat će vam deterdženti, kao i suha krpa. Deterdženti za pranje najbolje su odabrani ne agresivno. Hladnjak je mjesto za odlaganje širokog spektra proizvoda. S obzirom na to u njemu se može oblikovati neugodan miris. Da biste ga izbjegli, potrebno je koristiti posebne dezodoranse koji su dizajnirani da apsorbiraju mirise. Ako hladnjak ima ručno odmrzavanje, onda jednom godišnje trebate odmrznuti zamrzivač i očistiti ga od svih rasta i leda.

Uredski frižider
Uredski frižider
Uredski frižider
Uredski frižider Uredski frižider Uredski frižiderHome | Articles

November 26, 2022 20:19:37 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting