Upravljanje hladilnikov

Hladilnik je mogoče elektronsko ali mehansko krmiliti. Najpogostejši je mehanski nadzor. Tu je krmiljen običajni termostat. Ta nadzor omogoča samo izbiro enega od petih razpoložljivih temperaturnih načinov. Če upoštevamo elektronsko krmiljenje, potem lahko z njegovo pomočjo nastavite zelo natančno temperaturo, v nasprotju z mehansko. Natančna temperatura je nastavljena tako v hladilniku kot v zamrzovalniku. Nadzor zamrzovalnika in hladilnika je lahko ločen ali ločen. Enoten nadzor pomeni, da bo izbrani temperaturni režim veljal za obe komori. Ločen nadzor je bolj priročen. Za vsako komoro lahko nastavite svojo temperaturo. Skoraj vsi hladilniki, opremljeni z elektronskim krmiljenjem, imajo ločen nadzor v komori.
Če želite namestiti hladilnik, morate izbrati suho in hladno mesto. Najbolje je, če so vsi viri toplote oddaljeni od hladilnika. Hladilnik mora imeti prost dostop zraka z vseh strani. Sobna temperatura mora ustrezati podnebnim standardom, določenim za ta model hladilnika. Zanj je zelo pomemben strogo navpičen položaj.
Če ste hladilnik pravkar prinesli, ga ni priporočljivo vklopiti. Moral bi se malo umiriti. V tem času ga je mogoče oprati in spraviti v red. Po določenem času ga lahko vklopite, vendar vanj ne smete takoj vstaviti hrane. Hladilnik mora sprejeti temperaturni režim, ki ga zagotavlja. Vsa potrebna dejanja in njihovo zaporedje so nujno navedena v navodilih, ki so priložena vsakemu hladilniku.
Občasno je treba med neprekinjenim delovanjem hladilnik očistiti. Za to bodo potrebni detergenti in suha krpa. Za pranje je najbolje izbrati neagresivne detergente. Hladilnik je prostor za shranjevanje najrazličnejših izdelkov. Posledično lahko v njem nastane neprijeten vonj. Da bi se temu izognili, morate uporabiti posebne dezodorante, ki so zasnovani tako, da absorbirajo vonjave. Če ima hladilnik ročno odtaljevanje, morate enkrat letno zamrzniti zamrzovalnik in ga očistiti pred vsemi rastlinami in ledom.

Upravljanje hladilnikov
Upravljanje hladilnikov
Upravljanje hladilnikov
Upravljanje hladilnikov Upravljanje hladilnikov Upravljanje hladilnikovHome | Articles

December 6, 2022 16:13:57 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting