Unutar frižidera

Skladištenje hrane u zamrzivaču mora biti praćeno upotrebom spremnika koji su opremljeni zračnim kanalima. Na taj način osigurat će se besplatan pristup zraku i kvalitetno čuvanje smrznute hrane. Da biste lakše čuvali maslac i sir u hladnjaku, opremljen je posebnim pretincem ili posudom. Neki su modeli opremljeni hladnjakom s bradavicom s poklopcem. Mogu se instalirati na bilo kojem mjestu prikladnom za ove svrhe.

Prvi hladnjaci osigurali su skladištenje jaja. Za to je stvorena posebna polica s udubljenjima za jaja. Maksimalni broj jaja koja su se uklopila u nju je bila 18. Ako nije bilo jaja u hladnjaku, tada ova polica ne funkcionira. Kako bi osigurali da u frižideru nema neiskorištenog prostora, dizajneri su osigurali odvojive police. Broj jaja u njima mogao bi doseći i 18 komada.

Za skladištenje jogurta, sireva i drugih sitnih proizvoda u hladnjaku, police se nalaze na bočnim vratima hladnjaka. Svakodnevne proizvode najbolje je čuvati na ovom mjestu. Broj džepova na vratima može ovisiti samo o potrebama korisnika. U slučaju da vrata frižidera nisu jako opterećena, to će moći raditi puno duže od planiranog radnog vremena. Od stalnih preopterećenja vrata će se savijati. Tesnost će biti slomljena.

Za zamrzavanje malih predmeta možete koristiti ladice s udubljenjima. Korištenjem ladice s hladnom baterijom zamrznut će hranu mnogo brže. Najčešće se ove ladice postavljaju u gornji dio zamrzivača. Akumulator za hladnoću izrađen je u obliku briketa, paketa, poklopca spremnika, ukrasnog pladnja. Imaju visok toplinski kapacitet koji vam omogućava da zadržite hladnoću.

Unutar frižidera
Unutar frižidera
Unutar frižidera
Unutar frižidera Unutar frižidera Unutar frižideraHome | Articles

November 26, 2022 20:37:57 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting