Ugradnja hladnjaka

Prirodno, prije nego što se uključite u izravnu ugradnju hladnjaka, morate pažljivo pročitati priložene upute. Tek nakon toga potrebno je pregledati sve električne instalacije. Ne bi trebalo biti znakova oštećenja. Ako ih ima, najbolje je nazvati stručnjaka koji ih eliminira. U ovom slučaju neće biti problema sa kasnijom garancijom. Nakon toga potrebno je utvrditi odgovara li napon u mreži onim pokazateljima koji su prihvatljivi za rad rashladnog uređaja. Ako se primijete velika odstupanja od norme, onda je najbolje da u radu hladnjaka koristite kućni transformator. Tijekom veze, kabl za napajanje ne smije pasti ispod hladnjaka. To može uzrokovati požar koji slijedi, i kao rezultat, požar. Da biste izbjegli takvu smetnju, najbolje je da je vežete za kondenzator. Za to je pogodna obična kanapa.

U slučaju da BHP uključuje uzemljenje, potrebno je instalirati odgovarajuću utičnicu. Svi su oni i utikač i utičnica opremljeni s tri pola. Da bi frižider ispravno radio, treba mu omogućiti besplatnu cirkulaciju zraka. Hladnjak djeluje poput pumpe. Toplina koja je unutra izduvava se i uklanja spolja.

Izvana ima grijanje. Što se više proizvoda hladi u hladnjaku, to se više zraka zagrijava u sobi u kojoj se nalazi hladnjak. Moderni hladnjaci imaju glatke zidove. Zavojnica je u ovom slučaju prilično čvrsto pričvršćena na zid. Može se locirati i iznutra i izvana. Prilikom ugradnje hladnjaka mora se ostaviti minimalni razmak od najmanje pet centimetara. Posebno treba napomenuti one hladnjake koji su ugrađeni u kuhinjski namještaj. Tamo je neophodno i promatrati sve tehnike.

Mnogi moderni modeli opremljeni su automatskim zatvaračima, ali mogu se napraviti samostalno. Da biste to učinili, samo vratite frižider ili zamrzivač natrag 2 stepena. Ne preporučuje se postavljanje hladnjaka u blizini peći ili prozora. Ulazak topline izazvat će zagrijavanje frižidera i, kao rezultat, veću potrošnju energije. Ako druga opcija nije moguća, tada je potrebno postaviti ekran sa reflektirajućom površinom između hladnjaka i izvora topline.

Ugradnja hladnjaka
Ugradnja hladnjaka
Ugradnja hladnjaka
Ugradnja hladnjaka Ugradnja hladnjaka Ugradnja hladnjakaHome | Articles

December 3, 2022 15:44:36 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting