Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje

Odavno nikoga nije iznenadilo obiljem svih vrsta ugrađenih uređaja. No, to uopće ne znači da ugrađena oprema nije baš popularna - upravo suprotno, prodaja joj raste iz godine u godinu. Međutim, to nije iznenađujuće: uzimajući u obzir broj stanova male veličine u našoj zemlji i broj ljudi koji u njima žive koji daju sve od sebe kako bi barem malo proširili raspoloživi životni prostor, ugrađeni uređaji imaju svijetlu budućnost. To se posebno odnosi na hladnjake, koji su oduvijek bili poznati po tome što zauzimaju puno prostora u kuhinji. Stoga će biti fer razgovarati o vrstama ugrađenih hladnjaka i kako ih instalirati.

Kako napraviti frižider?

Različiti modeli ugrađenih frižidera odlikuju se sustavom nadstrešnica na vratima. Hladnjak se može ugraditi u ormar bez upotrebe šarki. Ovo je sistem "pantografa": prednja vrata ormara pričvršćena su direktno na vrata frižidera, a oba se vrata ne kreću jedan u odnosu tokom kretanja.

Ako je hladnjak ugrađen u ormar s šarkama na vratima, to je alternativni sustav ovjesa na klizama. Vrata ormara i frižidera klize se kada se kreću jedan u odnosu na drugo. Uz ovaj sistem, težina oba vrata ravnomjerno je raspoređena između šarki ormarića i hladnjaka ugrađenih u nju.

Možete ugraditi hladnjak bilo koje veličine u svoj dizajnerski kuhinjski set po vašem izboru. To može biti sićušna komora s hladnjakom veličine radne površine ili visoki rashladni ormarići do plafona.

Hladnjak uopće ne bi trebao izgledati kao ormar. Na primjer, jedinstvena novost tvrtke Ariston je kutija za hladnjak s prozirnim zidovima. Bez otvaranja hladnjaka, odmah vidite proizvode koji su dostupni u njemu. To je funkcionalna i moderna rashladna jedinica koja se lako uklapa u prostor bilo koje kuhinje.

Značajke ugrađenih hladnjaka

Ugradbeni hladnjaci imaju iste funkcije kao i konvencionalni hladnjaci, osim toga imaju nekoliko prednosti:

1. Načini uštede energije. Možete ih uključiti za vrijeme odmora kako ne biste morali ostavljati vrata hladnjaka otvorena;

2. "Nulta kamera". Ova funkcija omogućava vam čuvanje hrane na optimalnoj temperaturi i vlažnosti, što vam omogućava da ih budete svježiji duže nego u običnom hladnjaku;

3. Profitabilnost. Ugradbeni hladnjaci imaju dobru toplinsku izolaciju zidova;

4. Pozadina sa slabim nivoom buke. Dekorativni paneli sprječavaju buku da uđe u kuhinju

5. Kapacitet. Ugrađena tehnologija zauzima manje prostora, ali istovremeno ima i više kapaciteta.

Hladnjak možete integrirati u gotovo bilo koji interijer kuće, ureda, izloga.

Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje
Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje
Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje
Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnje Ugradbeni hladnjaci: vrste i načini ugradnjeHome | Articles

December 6, 2022 16:29:15 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting