Traži visokokvalitetne ravne televizore

Danas su televizori s ravnim ekranom sve popularniji, a CRT-ovi su prošlost. Takvi televizori imaju ravne prikaze male debljine, zbog čega ih zovu plosnati televizori. Počeli su se razvijati zahvaljujući tehnologiji - to su LCD i plazma.

Televizori s ravnim zaslonom prikladni su ne samo u dizajnu, ali također nisu opasni u radu, ne eksplodiraju jer ne koriste visoki napon, a samo na takvom ekranu možete dobiti neiskrivljenu i stabilnu sliku.

Televizori s ravnim ekranom ne razlikuju se samo u veličini ekrana, već su u plazmi i LCD-u.

LCD televizori (modeli s dijagonalom ekrana od 7 inča do 37 inča ), ako je dijagonala zaslona veća od 37 inča , tada se ovdje mogu uključiti obje tehnologije, iako su plazme rijetke, ali na televizorima s dijagonalom ekrana od 42 dana koriste i obje tehnologije , i gotovo 50 do 50., što je veća dijagonala, to je više plazma televizora iako postoje LCD televizori, ali oni su mnogo manji.

Što je veća rezolucija ekrana, bolja je slika.

Šta su LCD? Ovo je metoda moduliranja svjetlosti pomoću ćelija s tekućim kristalima, to jest, slika na takvom ekranu nastaje zbog preklapanja ili prijenosa svjetlosti iz pozadinskog osvjetljenja većim brojem piksela ćelija, one postaju djelomično ili potpuno zatvorene ili prozirne, tako da možete kontrolirati svjetlost iz lampe, stvarajući tako cjelovitu sliku i ima širok raspon tonova boja prikazanih na ekranu. LCD tehnologija je sigurna za oči i nije svojstvena treptanju.

No, plazma ekran su dvije staklene ploče između kojih se nalaze ćelije piksela, one emitiraju svjetlost, jer su one napunjene inertnim plinom, u njemu nastaje ispuštanje plazme, daje ultraljubičasto zračenje zbog fosfora koji svijetli, jer su ćelije prekrivene njome. Na osnovu fosfora različitih vrsta formiraju se 3 osnovne boje koje određuju čitav spektar nijansi boja na slici. Budući da staklo ne prolazi ultraljubičasto, plazma televizori su sigurni za zdravlje ljudi.

Izbor televizora s ravnim ekranom je vrlo važan, jer kvaliteta slike ovisi o ispravnosti tog izbora, bez obzira kako nam se čini da su obje tehnologije iste, ali rezultat kao i prikaz može se razlikovati.

Traži visokokvalitetne ravne televizore
Traži visokokvalitetne ravne televizore
Traži visokokvalitetne ravne televizore
Traži visokokvalitetne ravne televizore Traži visokokvalitetne ravne televizore Traži visokokvalitetne ravne televizoreHome | Articles

November 29, 2022 13:05:42 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting