Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate

Sub denumirea de „ Aspirator ” este considerat a fi un dispozitiv care, cu ajutorul aerului diluat de un compresor de aer, aspiră murdăria și praful care se acumulează în filtrul aspiratorului. Este frecvent utilizat pentru curățarea podelelor interioare și a covoarelor.
Principalele componente ale aspiratorului sunt ventilatorul și motorul electric, care sunt încorporate în corp. Pentru comoditate, aspiratorul este echipat cu un furtun flexibil special și accesorii pentru diverse nevoi.
Există astfel de tipuri de aspiratoare, în funcție de domeniu: podea, rucsac, mâini, aspiratoare cu perii, automobile etc. Aspiratoarele pentru pardoseală sunt considerate cele mai frecvente. Aspiratoarele sunt, de asemenea, împărțite în funcție de metoda de eliminare: cu o pungă cu un recipient și cu un filtru de apă.
Aspirator cu sac de praf înlocuibil
Acestea sunt modele care utilizează o pungă de praf, praf și mici particule de resturi se acumulează în ea în timpul curățării. De regulă, colectorul de praf este instalat în interiorul aspiratorului, poate fi realizat din pânză, care este în mod constant în interiorul aspiratorului și este eliberat de resturi pe măsură ce se umple, precum și înlocuibil - din hârtie sau material nețesut . Deoarece colectoarele permanente de praf sunt fabricate din țesătură, acestea sunt ineficiente, deoarece sunt capabile să rețină numai particule mari de praf, iar particulele mici sunt pulverizate în aer. Colectoarele de praf înlocuibile sunt mai eficiente la curățare, deoarece pot prinde praful cu dimensiuni de până la 0,3 microni (germeni, alergeni și chiar mirosuri).
Aspirator ciclon
Astfel de aspiratoare includ modele în care este încorporat un filtru special de ciclon, praf și murdărie, precum și alte particule de resturi, sunt colectate în timpul curățării prin intermediul forței centrifuge. În 1986 a fost lansat primul aspirator ciclon Dyson. În ceea ce privește eficiența, aspiratoarele ciclonice nu sunt deosebit de superioare aspiratoarelor clasice, ceea ce nu se poate spune despre preț, care este adesea un ordin de mărime mai mare.
Aspirator cu aquafilter
Acestea sunt tipuri de aspiratoare în care filtrarea are loc prin pulverizarea unui flux de aer într-un recipient special cu apă, astfel praful grosier este reținut prin amestecarea într-un recipient cu apă, iar praful fin foarte dispersat rămâne într-un separator special. O separare inversă este creată în separator, din această cauză, doar moleculele de aer trec prin el, dar praful și apa sunt reținute.

Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate
Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate
Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate
Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliate Tipuri de aspiratoare cu caracteristici detaliateHome | Articles

November 26, 2022 20:25:15 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting