Timp de răspuns LSD

După unii, această caracteristică este cea mai importantă pentru televizoarele LCD. Alții cred că nu reflectă calitatea reală a imaginii. În orice caz, s-au cheltuit destui bani pentru dezvoltarea temei pentru a atrage atenția asupra ei.
Printre factorii care determină calitatea afișării unei „imagini” pe ecranul unui televizor LCD, specificația „timp de răspuns” primește de obicei cea mai ambiguă evaluare a specialiștilor și a utilizatorilor obișnuiți. Din păcate, acest lucru nu se datorează doar pluralismului obișnuit al opiniilor inerente oricărui domeniu al cunoașterii. Companiile TV au făcut multe pentru a crea această mizerie.
În general, timpul de răspuns este rata la care o celulă de cristal lichid-pixel al unui ecran LCD este capabilă să schimbe gradul de transparență pentru a forma o imagine. Cu toate acestea, aproape fiecare producător consideră că este de datoria sa să introducă propriul „sistem de coordonate”, bazat pe propriile sale idei despre esența fenomenului.
Principalul punct care unește toate specificațiile dispar este că pentru toate sistemele se consideră că cu cât timpul de răspuns este mai rapid, cu atât este mai mare calitatea imaginii. Acest lucru este valabil mai ales pentru televizoarele LCD învechite sau produsele producătorilor din „a treia divizie” - companii tinere coreene sau chineze care nu dispun de fonduri suficiente pentru a implementa tehnologii eficiente.
Timpii de răspuns lungi înseamnă, în primul rând, o „imagine” neclară. În acest caz, obiectele care se mișcă rapid lasă în urmă o așa-zisă urmă, vizibilă pentru ochii privitorului. În primul rând, această proprietate se poate manifesta atunci când vizionați programe sportive, scene dinamice în filme și fani ai acțiunii - jocurile pe computer (atunci când jucați pe un set-top box sau conectați un televizor ca monitor) își pot experimenta efectul.
Indiferent de luminozitatea, contrastul și rezoluția unui ecran de televizor, viteza de răspuns lentă vă poate deraia plăcerea de vizionare. Prin urmare, unii dintre producători, care au capacități materiale și tehnice reduse, au abordat soluția problemei în mod creativ - prin invenția propriilor sisteme de măsurare a timpului de răspuns.
Variante
Pentru televizoarele LCD timpurii, a existat un singur standard de măsurare - așa-numitul răspuns de creștere și cădere sau TrTf (Timp de creștere, Timp de scădere). În acest caz, este indicat timpul de tranziție (în milisecunde - ms) al cristalului „lichid” de la starea activă (negru) la inactiv (alb) și înapoi. În realitate, se ia în considerare 90% activitate pentru negru și 10% activitate pentru culori albe. Renumitul dezvoltator de standarde VESA l-a adoptat pentru televizoare și monitoare.
Cu toate acestea, nu există încă directive dure aici. În ciuda autorității VESA, producătorii au găsit un câmp pentru manipulare în acest cadru. De exemplu, în specificațiile televizorului, este indicată doar jumătate din timp - tranziția celulei de la negru la alb. Acest lucru permite „tăierea” timpului de răspuns la jumătate. O capacitate suplimentară de a manipula numerele este de a declara ratele maxime de răspuns la pixeli în loc de medie.
O altă modalitate de măsurare a timpului de răspuns este GTG (Grey to Grey). Nu tranziția de la negru la alb este măsurată aici, ci timpul de gradare de la o nuanță de gri la alta. Este clar că toate aceste specificații nu sunt corelate între ele.
Notând timpul de răspuns în instrucțiuni, nu toți producătorii indică prin ce sistem sunt măsurate. Mulți nu o indică deloc. Unii - pentru că nu consideră că este important, alții pentru că, de fapt, nu au nimic de indicat.
Opțiunea „Canonical”
Și, cu toate acestea, cel mai comun standard este TrTf (Timp în creștere, Timp în scădere). În primul rând, este folosit de companiile mari „cu numele”.
Timpul optim de răspuns pentru acest sistem în trecutul recent a fost de 20-25 ms. Potrivit experților, acest lucru este suficient pentru vizionarea confortabilă a videoclipurilor „rapide”. Cu toate acestea, potrivit utilizatorilor, unii dintre ei sunt capabili să distingă bucla la douăsprezece sau chiar opt milisecunde. Evident, acestea sunt caracteristicile individuale ale percepției vizuale a persoanelor individuale, deoarece, conform unor estimări, imaginea de pe un ecran TV de 50 Hz CRT este aproximativ echivalentă cu 16 milisecunde de ecran LCD.
Concluzie
În circumstanțele actuale, trebuie admis că, deși „timpul de răspuns” este cu siguranță o cantitate importantă, atenția principală ar trebui acordată în primul rând detaliilor: sistemul de măsurare, evaluarea subiectivă a producătorului etc.
Din fericire, VESA a început deja să unifice un standard comun bazat pe TrTf. Se speră că în curând va fi adoptat peste tot.

Timp de răspuns LSD
Timp de răspuns LSD
Timp de răspuns LSD
Timp de răspuns LSD Timp de răspuns LSD Timp de răspuns LSDHome | Articles

November 28, 2022 16:18:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting