Temperatura zamrzivača

Vrlo često se u našim domovima događaju neprijatni trenuci nestanka. Zato je važna stvar u radu zamrzivača koliko dugo može proizvode držati u ispravnom načinu rada, bez korištenja električne energije. Neki modeli zamrzivača opremljeni su izvrsnom kvalitetnom izolacijom. Stoga mogu skladištiti proizvode do jedan i pol dana bez isporuke električne energije. Zamrzivač VESTFROST može održavati konstantnu temperaturu i do pedeset dva sata. Ova značajka omogućava upotrebu hladnih baterija. Akumulator hladnoće je plastični briket. Pune se tečnošću koja ima visoku specifičnu toplotnu sposobnost. Dok hladnjak radi, akumuliraju se hladno. Čim se isključi struja, oni nezavisno povećavaju vrijeme odmrzavanja. Zamrzivači dolaze s dva takva briketa.

Maksimalni pokazatelj pokazuje LIEBHERR zamrzivač (40 sati). Zamrzivači s tri i četiri zvjezdice trebali bi održavati temperaturu od -18 stupnjeva. Popularno je "podno hladno". Ova opcija pretpostavlja prisustvo vlastitog generatora rashladnog sredstva na svakoj kutiji. Na svim dostupnim nivoima proizvode možete zamrznuti, a nema potrebe za njihovim stalnim kretanjem od boksa do boksa.

Upravljačka ploča može imati drugačiji dizajn. Ali svaki od njih opremljen je regulatorom temperature, zaslonom, preklopnim načinima, kao i indikatorom u boji. Zelena označava radno stanje; upozorenja o brzom smrzavanju žuta; ako je upaljena crvena boja, znači da su vrata zamrzivača otvorena ili je temperatura u njoj prilično visoka. Preporučuje se da se indikatori svake godine provjere prema termometru.

Režim "E" označava da zamrzivač ima pola opterećenja, a istovremeno koristi ekonomičan način potrošnje energije. Što se tiče potrošnje energije, neki modeli koji su opremljeni sistemom bez smrzavanja troše mnogo više energije nego što je navedeno u pasošu. Izuzetak su LIEBHERR zamrzivači, koji se smatraju najekonomičnijim i najskupljim.

Temperatura zamrzivača
Temperatura zamrzivača
Temperatura zamrzivača
Temperatura zamrzivača Temperatura zamrzivača Temperatura zamrzivačaHome | Articles

November 27, 2022 03:25:18 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting