Temperatura v hladilniku

Kako dolgo lahko hrana ostane sveža, je odvisno od temperature v hladilniku. Med nakupom hladilnika vsaka stranka prevzame, kakšne izdelke in kako dolgo bo tam shranila. Če po nakupu hladilnika ne opravičuje naloženih obveznosti, potem se prepričajte, da dejanska temperatura ustreza temperaturi, navedeni v potnem listu, ki je priložen njemu. Če potni list za hladilnik ne pomeni, da proizvajalec zagotavlja določeno temperaturo, ne bo mogoče dokazati, da kupljeni hladilnik ne izpolnjuje zahtev. Če je hladilnik v dobrem stanju, morate natančno vedeti, katere temperature ustrezajo vsakemu od predlaganih načinov. Večina hladilnikov ni opremljenih z notranjimi termometri. Regulatorji temperature imajo različne delitve. To je lahko minimalni in maksimalni način. Vsak hladilnik ima svoj optimalni položaj za normalno shranjevanje živil. Ta položaj morate izbrati sami. Med delovanjem vsak proizvajalec priporoča uporabo srednjega načina delovanja. Na podlagi nadaljnjega delovanja hladilnika ga lahko prilagodite na želeno raven.
S pomočjo termočlenov lahko izmerite temperaturo v hladilniku. Za to se vzamejo tri točke. Med opravljenimi preskusi mora biti hladilnik hermetično zaprt. Vse temperature, ki jih proizvajalec navede za vsako posamezno delovno območje, morajo ustrezati podatkom, navedenim v potnem listu. Z uporabo oznak lahko spoznate temperature, pri katerih se shranjujejo zamrznjena živila.
Če doma pri roki ni posebnega termometra, lahko uporabite standardni termometer, ki ga postavite v vodo. Za merjenje temperature v zamrzovalniku lahko uporabite zunanji termometer. Med meritvami mora biti termometer postavljen v geometrijsko središče komore. Na koncu hladilnega cikla lahko opravite meritve. Za natančne meritve morate uporabiti več ciklov. Če potrebujete natančnejše meritve, morate uporabiti daljinske elektronske termometre.

Temperatura v hladilniku
Temperatura v hladilniku
Temperatura v hladilniku
Temperatura v hladilniku Temperatura v hladilniku Temperatura v hladilnikuHome | Articles

November 27, 2022 02:59:10 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting