Temperatura u hladnjaku

Koliko dugo hrana može zadržati svježinu, ovisi o temperaturi u hladnjaku. Tijekom kupnje hladnjaka, svaki kupac pretpostavlja kakvu vrstu proizvoda i koliko dugo će tamo čuvati. Ako nakon kupnje hladnjaka ne opravdava obveze koje su mu nametnute, tada morate biti sigurni da stvarna temperatura odgovara temperaturi navedenoj u priloženoj putovnici. Ako putovnica za hladnjak ne označava da proizvođač daje navedenu temperaturu, bit će nemoguće dokazati da kupljeni hladnjak ne udovoljava zahtjevima. Ako je hladnjak u ispravnom stanju, tada morate točno znati koje temperature odgovaraju svakom od predloženih načina rada. Većina hladnjaka nije opremljena unutarnjim termometrima. Regulatori temperature imaju različite podjele. To može biti i minimalni i maksimalni način. Svaki hladnjak ima svoj optimalni položaj za normalno skladištenje hrane. Morate sami odabrati ovaj položaj. Tijekom rada svaki proizvođač preporučuje upotrebu srednjeg načina rada. I, na temelju daljnjeg rada hladnjaka, može se podesiti na željenu razinu.
Pomoću termoparova možete izmjeriti temperaturu u hladnjaku. Za to se uzimaju tri boda. Tijekom provedenih ispitivanja hladnjak mora biti hermetički zatvoren. Sve temperature koje je proizvođač naznačio za svaku pojedinu radnu zonu moraju odgovarati podacima navedenim u putovnici. Korištenjem oznaka možete naučiti o temperaturama na kojima se čuva smrznuta hrana.
Ako kod kuće nema posebnog termometra pri ruci, tada možete koristiti standardni termometar, koji se stavlja u vodu. Za mjerenje temperature u zamrzivaču možete koristiti vanjski termometar. Tijekom mjerenja termometar mora biti postavljen u geometrijsko središte komore. Na kraju ciklusa hlađenja mogu se izvršiti mjerenja. Za točna mjerenja trebate koristiti nekoliko ciklusa. Ako su vam potrebna preciznija mjerenja, tada morate koristiti daljinske elektroničke termometre.

Temperatura u hladnjaku
Temperatura u hladnjaku
Temperatura u hladnjaku
Temperatura u hladnjaku Temperatura u hladnjaku Temperatura u hladnjakuHome | Articles

November 28, 2022 04:24:26 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting