Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor

Mulți dintre voi, datorită unei campanii de informare și publicitate pe scară largă în mass-media, știți că în Ucraina începând cu 2011, desfășurarea unei rețele digitale de televiziune terestră în standardul de difuzare DVB-T2 a început și continuă activ. Semnalul analogic este încă disponibil pentru recepție, dar încet devine un lucru din trecut și va fi oficial dezactivat complet până în 2015. În realitate, „ digitalizarea ” eterului se realizează mult mai rapid - majoritatea canalelor naționale de televiziune naționale își transmit deja programele în „ figură ”, iar unele sunt disponibile în format HD. Principala problemă a tranziției rapide a țării noastre la difuzarea de televiziune digitală este lipsa de tunere pentru a primi un semnal digital pentru majoritatea abonaților.
Televizorul aparține aparatelor de uz casnic durabile, prin urmare, atunci când intenționați să cumpărați un televizor modern astăzi, este destul de logic să acordați atenție echipamentelor sale, capacităților de comunicare și capacității de a primi un semnal TV în diferite formate (tuner încorporat) cu o rezervă „ pentru viitor ”.
Spre fericirea noastră, producătorii de televizoare urmăresc schimbările de pe piață și oferă deja o gamă largă de modele cu tunere DVB-T2 încorporate. În primul rând, aceasta se referă la popularele televizoare Samsung, LG și alte mărci. Alegând un televizor, puteți vedea marcajele corespunzătoare pe multe produse noi din gama de modele 2012, indicând posibilitatea de a primi un semnal DVB-T2 sau clarificați caracteristicile modelului dvs. preferat de televizor cu un tuner DVB-T2 încorporat managerii noștri.
Una dintre cele mai frecvente întrebări de la clienții noștri este reclamațiile cu privire la incapacitatea de a primi semnalele TV terestre digitale direct prin intermediul tunerului încorporat.
Răspunsul este simplu: operatorul de monopol al radiodifuziunii digitale terestre - compania „ Zeonbud ” codifică semnalul de televiziune, deci pentru a viziona televizorul veți avea nevoie de echipamente suplimentare - un decodificator set-top box DVB-T2 sau modulul CAM DVB -T2, care nu este orice, și sunt calculate pe acoperirea rețelei " Zeonbud ".
Această oportunitate apare pentru tunerele importate și certificate oficial în Ucraina cu ajutorul unui firmware special, care este „ intermitent ” în tunere și module din fabrică. Un astfel de monopol are și avantaje - absența contrafacerii și ușurința conexiunii.
Prima metodă de primire a unui semnal - cu ajutorul unui tuner set-top box - este mai tradițională, dar în același timp mai scumpă, incomodă și greoaie. Tunerul ocupă un loc separat, necesită o priză separată, se conectează la televizor cu cabluri, este „ legat ” în cazul nostru de un anumit operator și, în cele din urmă, îl puteți controla cu o telecomandă separată în plus față de cea de televiziune.
CAM (Conditional Access Module) este o placă electronică de acces care este instalată în slotul CI (Common Interface) al televizorului și, de asemenea, vă permite să primiți un semnal de operator codat.
Cu toate acestea, nu ocupă un loc separat, nu necesită fire și prize și toate funcțiile pot fi controlate de la o singură telecomandă. În plus, dacă se dorește, un modul de la un alt operator de televiziune digitală prin satelit sau terestru poate fi introdus cu ușurință în slot.
Cele mai multe televizoare LCD și LED moderne și panouri cu plasmă sunt echipate cu sloturi CI.
Trebuie remarcat faptul că astăzi în Ucraina există o lipsă de module CAM " Zeonbud ", cu toate acestea, datorită disponibilității unui semnal analogic, vă sfătuim să așteptați și să nu vă grăbiți să cumpărați consola, ținând cont de beneficiile modulul. Astăzi, aria de acoperire a rețelei de televiziune digitală terestră acoperă aproximativ 95% din teritoriul țării noastre și oferă spectatorilor 28 de canale TV gratuite, a căror listă operatorul promite să se extindă în curând la 32.

Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor
Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor
Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor
Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizor Televiziunea digitală terestră T2 în Ucraina. Alegerea unui televizorHome | Articles

December 5, 2022 21:08:31 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting