Televiziune terestră

În prezent, în Rusia, emisiunile de televiziune în standardul SECAM (625 de linii), imaginea este afișată cu o rezoluție de 720 x 576 pixeli și o rată de cadre de 25 pe secundă.
Un număr de țări străine difuzează în format PAL, care diferă doar în algoritmul de codare a culorilor.
Se crede că cele mai avansate țări din punct de vedere tehnologic difuzează în format NTSC 3.58. În acest standard, numărul de cadre pe secundă este de 29,97, iar rezoluția ecranului în reprezentare digitală este de 720 x 480 pixeli. Astfel, standardul NTSC are o rată de cadre mai mare, dar o rezoluție verticală mai mică.
Există două metode de formare a imaginii - progresivă și întrețesută. Cu metoda progresivă a imaginii, fiecare cadru conține toate liniile imaginii, adică, de exemplu, la o rată de 30 de cadre pe secundă, vor fi afișate 30 de cadre complete. Cu metoda de transmitere a imaginii întrețesute, liniile pare ale imaginii originale (cadru întreg) vor fi afișate în cadre pare, iar liniile impare în cadre impare. O imagine întrețesută arată puțin neclară în comparație cu una progresivă, dar poate reduce semnificativ cantitatea de informații transmise. Multor oameni nu le place pâlpâirea creată de imagini întrețesute.
O imagine progresivă este notată cu litera p (progresivă), de exemplu 720p. Imagine întrețesută - notată cu litera I (întrețesută), de exemplu 1080i.
Formatele mai vechi PAL, SECAM și NTSC 3.58 folosesc o modalitate întrețesută de transmitere a informațiilor.

Televiziune terestră
Televiziune terestră
Televiziune terestră
Televiziune terestră Televiziune terestră Televiziune terestrăHome | Articles

December 3, 2022 05:05:10 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting