Televiziune prin satelit

Televiziunea prin satelit nu mai este un know-how în lumea tehnologiei informației. Cu ajutorul televiziunii prin satelit, aveți o oportunitate unică de a viziona nu numai o mulțime de canale noi, ci și de a îmbunătăți semnificativ calitatea difuzării canalelor naționale.
Televiziunea prin satelit este un program educațional specific al secolului 21. Dacă ridicați revista Telesputnik, o publicație lunară pe televiziune prin satelit și prin cablu, veți vedea câți sateliți se află pe orbita noastră apropiată a pământului. De fapt, jurnalul conține informații doar despre o parte a sateliților dintr-un număr mare de nave spațiale. De fapt, există mult mai multe dintre ele și toate se află pe orbita geostaționară situată în planul ecuatorului pământului. Aceasta este singura orbită circulară cu o rază de 35785 km., Fiind în care, satelitul pare staționar pentru observatorul terestru, cu condiția ca viteza unghiulară de rotație a satelitului în jurul axei terestre să coincidă cu viteza unghiulară a rotației terestre. în jurul axei sale. Aceasta înseamnă că, dacă antena parabolică este reglată corect pentru a primi de la satelit și fixată în siguranță, nu va fi necesar să-și corecteze poziția în viitor.
Fiecare țară europeană se străduiește să-și plaseze sateliții de televiziune pe orbita geostaționară, dar nu există suficient spațiu pentru toți. Prin urmare, în lupta pentru „un loc în soare”, sateliții, ca păsările, se adună în „turme”. De exemplu, sub denumirea de satelit „HotBird” se înțelege o serie de nave spațiale strâns distanțate de standardele spațiale (aproximativ 100 km), care ocupă o poziție orbitală de aproximativ 13 grade longitudine estică. Deoarece toți sateliții se află în plan ecuatorial, latitudinea lor este zero și diferă în longitudine. Ne amintim că meridianul principal trece prin Londra și separă longitudinile vestice și estice. Un satelit de televiziune este plasat într-un anumit punct al orbitei pentru a deservi un anumit teritoriu al suprafeței pământului, prin urmare, are propriul său model direcțional. Deoarece pe fiecare navă spațială sunt instalate mai multe transpondere (transceptori), fiecare dintre acestea fiind capabil să transmită mai multe programe TV într-un flux, numărul total de canale de difuzare poate fi măsurat în zeci. Pentru claritate, satelitul poate fi imaginat ca „plutind” pe cerul de noapte deasupra ecuatorului, un „reflector” sau un grup de „reflectoare”, care prin „razele” lor smulge o parte din suprafața pământului din întuneric. Mai mult, în funcție de zona suprafeței „iluminate”, fiecare fascicul poate fi clasificat: îngust, zonal, regional, global etc. Cea mai mare densitate a undelor electromagnetice este concentrată în centrul fasciculului. Cu cât puterea semnalului emis de satelit ajunge la suprafața pământului la locul de instalare al antenei parabolice, cu atât diametrul oglinzii antenei este mai mic. O grindă îngustă are acest avantaj. Cu cât aria de acoperire este mai largă, cu atât este mai mică densitatea fluxului de putere la suprafața pământului. De exemplu, pentru a primi la Kiev programele TV ale fasciculului global de satelit „Intelstat 905”, 27,5 grade. h. pentru a acoperi întreaga parte a suprafeței terestre vizibile din aceasta, este necesară o antenă cu un diametru de cel puțin trei metri. Teritoriul Ucrainei este, în principiu, „iluminat” de grinzile multor sateliți, dar majoritatea creează o densitate redusă a fluxului de putere. Cel mai mare interes pentru noi, locuitorii Ucrainei, sunt sateliții din care sunt difuzate canale TV naționale, precum și canalele TV rusești, a căror recepție este posibilă pe antenele mici de satelit.
Televiziunea prin satelit este timpul petrecut cu beneficii, mai ales că vă permite să vizionați mai multe canale decât televiziunea prin cablu. Astăzi pachetul standard de TV prin satelit este de 500 de canale! Imaginați-vă o mare de diverse informații chiar pe ecranul televizorului!

Televiziune prin satelit
Televiziune prin satelit
Televiziune prin satelit
Televiziune prin satelit Televiziune prin satelit Televiziune prin satelitHome | Articles

December 3, 2022 13:39:57 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting