Televiziune de înaltă definiție

HDTV (High Definition Television) presupune o rezoluție de 1920 x 1080 (în Europa) sau 1280 pe 720 (în SUA). Dar în SUA se folosește o metodă progresivă de formare a imaginii, iar în Europa, una întrețesută.
Astfel, claritatea imaginii HDTV (numărul de puncte care alcătuiesc imaginea) este de aproape 5 ori mai mare decât cea a televiziunii convenționale. Cei care văd televiziune de înaltă definiție sunt uimiți de calitatea imaginii.
În toate formatele de televiziune terestră (cu excepția PAL Plus din Europa de Vest), raportul de aspect al imaginii este de la 4 la 3. Iar în televiziunea de înaltă definiție, raportul de aspect este de la 16 la 9. Prin urmare, o imagine obișnuită pe un televizor HDTV va fi fie fie întins pe ecran complet cu proporții distorsionate, fie procesat de un algoritm special pentru a minimiza această distorsiune, sau televizorul va afișa benzi negre goale în jurul marginilor.
Abonații televiziunii digitale pot alege în mod independent modul în care este afișată o imagine standard 4: 3 pe un televizor HD, adică poate decupa imaginea în partea de sus și în partea de jos sau poate afișa întreaga imagine, dar cu bare goale în stânga și în dreapta.

Televiziune de înaltă definiție
Televiziune de înaltă definiție
Televiziune de înaltă definiție
Televiziune de înaltă definiție Televiziune de înaltă definiție Televiziune de înaltă definițieHome | Articles

December 3, 2022 14:53:48 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting