Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV

Shumë prej jush, falë një fushate në shkallë të gjerë informacioni dhe reklamimi në media, e dinë se në Ukrainë që nga viti 2011, vendosja e një rrjeti televiziv dixhital tokësor në standardin e transmetimit DVB-T2 ka filluar dhe po vazhdon në mënyrë aktive. Sinjali analog është akoma i disponueshëm për marrje, por ngadalë po bëhet pjesë e së kaluarës dhe do të çaktivizohet zyrtarisht plotësisht deri në vitin 2015. Në realitet, " dixhitalizimi " i eterit kryhet shumë më shpejt - shumica e kanaleve televizive vendase kombëtare tashmë transmetojnë programet e tyre në " figurë ", dhe disa janë në dispozicion në formatin HD. Problemi kryesor i tranzicionit të shpejtë të vendit tonë në transmetimin televiziv dixhital është mungesa e akorduesve për marrjen e një sinjali dixhital për shumicën e pajtimtarëve.
TV i përket pajisjeve shtëpiake të qëndrueshme, prandaj, kur planifikoni të blini një TV modern sot, është mjaft logjike t'i kushtoni vëmendje pajisjeve të tij, aftësive të komunikimit dhe aftësisë për të marrë një sinjal televiziv në formate të ndryshme (akordues i integruar) me një rezervë " për të ardhmen ".
Për lumturinë tonë, prodhuesit e TV-ve po ndjekin ndryshimet në treg dhe tashmë ofrojnë një gamë të gjerë modelesh me akordues të integruar DVB-T2. Para së gjithash, kjo ka të bëjë me TV të njohur Samsung, LG dhe marka të tjera. Zgjedhja e një TV, ju mund të shihni shënimet përkatëse në shumë produkte të reja të gamës së modelit 2012, duke treguar mundësinë e marrjes së një sinjali DVB-T2, ose të sqaroni karakteristikat e modelit tuaj të preferuar televiziv me një akordues të integruar DVB-T2 nga menaxherët tanë.
Një nga pyetjet më të zakonshme nga klientët tanë janë ankesat në lidhje me pamundësinë për të marrë sinjale televizive dixhitale tokësore direkt përmes akorduesit të integruar.
Përgjigja është e thjeshtë: operatori monopol i transmetimit dixhital tokësor - kompania " Zeonbud " kodon sinjalin televiziv, kështu që për të parë TV, do t'ju duhet pajisje shtesë - një dekodues i kutisë së set-top DVB-T2, ose moduli CAM DVB -T2, e cila nuk është asnjë, dhe llogariten në mbulimin e rrjetit " Zeonbud ".
Kjo mundësi duket për Tuners importuara zyrtarisht dhe të certifikuar në Ukrainë me ndihmën e një firmware të veçantë, i cili është " flashed " në Tuners dhe module në fabrikë. Një monopol i tillë gjithashtu ka përparësi - mungesa e falsifikimit dhe lehtësia e lidhjes.
Metoda e parë e marrjes së një sinjali - me ndihmën e një akorduesi të set-top box - është më tradicionale, por në të njëjtën kohë më e shtrenjtë, e papërshtatshme dhe e rëndë. Akorduesi zë një vend të veçantë, kërkon një prizë të veçantë, lidhet me televizorin me kabllo, është "i lidhur " në rastin tonë me një operator specifik dhe, së fundmi, mund ta kontrolloni me një telekomandë të veçantë përveç atij televiziv.
CAM (Moduli i Hyrjes së Kushtëzuar) është një kartë hyrëse elektronike që instalohet në folenë CI (Ndërfaqja e Përbashkët) e TV dhe gjithashtu ju lejon të merrni një sinjal të koduar të operatorit.
Sidoqoftë, nuk zë një vend të veçantë, nuk kërkon tela dhe fole dhe të gjitha funksionet mund të kontrollohen nga një telekomandë. Përveç kësaj, nëse dëshironi, një modul nga një operator tjetër i televizionit dixhital satelitor ose tokësor mund të futet lehtësisht në fole.
Shumica e TV LCD dhe paneleve plazma moderne janë të pajisura me lojëra elektronike CI.
Duhet të theksohet se sot në Ukrainë ka një mungesë të moduleve CAM " Zeonbud ", megjithatë, për shkak të disponueshmërisë së një sinjali analog, ju këshillojmë të prisni dhe të mos nxitoni për të blerë konsolën, duke marrë parasysh përfitimet e moduli Sot, zona e mbulimit të rrjetit televiziv dixhital tokësor mbulon rreth 95% të territorit të vendit tonë dhe u ofron shikuesve 28 kanale televizive falas, lista e të cilave operatori premton të zgjerohet së shpejti në 32.

Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV
Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV
Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV
Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TV Televizioni tokësor dixhital T2 në Ukrainë. Zgjedhja e një TVHome | Articles

November 29, 2022 13:25:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting