Televizioni Tokësor

Për momentin, në Rusi, transmetimet televizive në standardin SECAM (625 rreshta), imazhi shfaqet me një rezolucion prej 720 në 576 piksel dhe një shpejtësi kuadri prej 25 në sekondë.
Një numër vendesh të huaja transmetojnë në formatin PAL, i cili ndryshon vetëm në algoritmin e kodimit të ngjyrave.
Besohet se vendet më të përparuara teknologjikisht transmetojnë në formatin NTSC 3.58. Në këtë standard, numri i kornizave për sekondë është 29,97, dhe rezolucioni i ekranit në përfaqësimin dixhital është 720 me 480 piksel. Kështu, standardi NTSC ka një shpejtësi më të lartë të kornizës, por një rezolucion vertikal më të ulët.
Ekzistojnë dy metoda të formimit të imazhit - progresive dhe të ndërthurura. Me metodën progresive të imazhit, secila kornizë përmban të gjitha linjat e imazhit, d.m.th., për shembull, me një shpejtësi prej 30 kornizash në sekondë, do të shfaqen 30 korniza të plota. Me metodën e transmetimit të figurës së ndërthurur, linjat çift të fotos origjinale (korniza e plotë) do të shfaqen në korniza çift, dhe linjat tek në kornizat tek. Një imazh i ndërthurur duket pak i paqartë në krahasim me një progresiv, por mund të zvogëlojë ndjeshëm sasinë e informacionit të transmetuar. Shumë njerëz nuk e pëlqejnë dridhjen e krijuar nga imazhe të ndërthurura.
Një imazh progresiv shënohet me shkronjën p (progresiv), për shembull 720p. Imazh i ndërthurur - shënuar me shkronjën I (gërshetuar), për shembull 1080i.
Formatet e vjetra PAL, SECAM dhe NTSC 3.58 përdorin një mënyrë të ndërthurur të transmetimit të informacionit.

Televizioni Tokësor
Televizioni Tokësor
Televizioni Tokësor
Televizioni Tokësor Televizioni Tokësor Televizioni TokësorHome | Articles

November 27, 2022 03:09:39 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting