Televizion me definicion të lartë

HDTV (Televizioni me Definicion të Lartë) merr një rezolucion prej 1920 x 1080 (në Evropë) ose 1280 nga 720 (në SH.B.A.). Por në SH.B.A., përdoret një metodë progresive e formimit të imazhit, dhe në Evropë, një metodë e ndërthurur.
Kështu, qartësia e figurës HDTV (numri i pikave që përbëjnë foton) është pothuajse 5 herë më e lartë se ajo e televizionit konvencional. Ata që shohin televizione me definicion të lartë janë të mahnitur me cilësinë e fotos.
Në të gjitha formatet televizive tokësore (përveç PAL Plus të Evropës Perëndimore), raporti i pamjes është 4 me 3. Dhe në televizionin me definicion të lartë, raporti i pamjes është 16 me 9. Prandaj, një fotografi e zakonshme në një TV HDTV do të ose shtrihet në ekran të plotë me përmasa të shtrembëruara, ose përpunohet nga një algoritëm i veçantë për të minimizuar këtë shtrembërim, ose TV do të shfaqë grupe të zezë bosh rreth skajeve.
Abonentët e televizionit dixhital mund të zgjedhin në mënyrë të pavarur se si shfaqet një foto standarde 4: 3 në një TV HD, d.m.th. ose mund të shkurtojë imazhin në krye dhe në fund, ose të tregojë të gjithë imazhin, por me shirita bosh në të majtë dhe të djathtë.

Televizion me definicion të lartë
Televizion me definicion të lartë
Televizion me definicion të lartë
Televizion me definicion të lartë Televizion me definicion të lartë Televizion me definicion të lartëHome | Articles

December 5, 2022 04:01:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting