Tehnologie DLP

DLP este cea mai recentă tehnologie de proiecție de înaltă precizie utilizată în afișajele de afaceri și de acasă. Tehnologia DLP oferă o luminozitate și o claritate de neegalat.
În centrul tehnologiei DLP se află un semiconductor optic, un dispozitiv digital cu microspeți sau DMD, inventat în 1987 de Larry Hornbeck de la Texas Instruments.
Un cristal DMD este o matrice de înaltă precizie care convertește digital lumina, cu alte cuvinte, un microcircuit de mare viteză, a cărui suprafață constă din multe oglinzi microscopice care reflectă lumina. Cu ajutorul a milioane de oglinzi microscopice se formează un fascicul. Fiecare astfel de oglindă corespunde unui pixel de lumină din imaginea proiectată. Combinate cu un semnal digital, o sursă de lumină și un obiectiv de proiecție, aceste oglinzi oferă performanțe video și grafice superioare. Atunci când un semnal video sau grafic digital intră în sistemul DLP, se activează un electrod microscopic situat sub fiecare oglindă DMD, care determină înclinarea oglinzii fie spre sursa de lumină, fie în direcția opusă. Când oglinda este înclinată spre o sursă de lumină, ea reflectă un pixel de lumină prin lentila de proiecție pe ecran. Când este înclinată în direcția opusă, lumina nu lovește oglinda și spațiul corespunzător pixelilor rămâne întunecat. Fiecare oglindă DMD este capabilă să se încline de mii de ori pe secundă.
Dacă variați durata în care lumina lovește oglinda, puteți obține afișarea diferitelor nuanțe de gri. Dacă oglinda este înclinată spre lumină mai mult decât în ​​direcția opusă, aceasta afișează un pixel gri deschis, iar când timpul de înclinare de la sursă este mai lung, acesta afișează un pixel gri închis.
Astfel, oglinzile DMD pot afișa până la 1.024 de nuanțe de gri, creând imagini alb-negru ultra-precise. Ultima etapă a procesării digitale a luminii este conversia imaginii monocrome rezultate în culoare. Majoritatea sistemelor DLP adaugă culoare folosind un filtru de lumină numit „ roată de culoare ” care este plasat între sursa de lumină și panoul oglinzii DMD.
Pe măsură ce roata de culoare se rotește, lumina roșie, verde și albastră cade consecutiv pe micromirozele DMD. Prin coordonarea unghiului fiecărei oglinzi cu aceste flash-uri de lumină, un sistem standard DLP poate reproduce peste 16 milioane de culori diferite.
De exemplu, un pixel violet este creat prin înclinarea unei oglinzi spre o sursă de lumină atunci când un fascicul roșu sau albastru îl lovește. Ochiul uman combină aceste culori primare și vede purpuriu. Televizoarele DLP Samsung, sistemele de acasă și proiectoarele utilizează un singur cristal DMD, lampă, roată color și sistem de lentile de proiecție. Aceste sisteme oferă contrast, claritate și saturație de culoare mai mare pentru video și grafică decât orice altă tehnologie de imagistică.

Tehnologie DLP
Tehnologie DLP
Tehnologie DLP
Tehnologie DLP Tehnologie DLP Tehnologie DLPHome | Articles

December 3, 2022 15:43:03 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting